Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att skriva lite om affirmationer, vad det är, hur det kan hjälpa dig att nå dina mål och hur du ska göra för att skriva dem för att de ska bli riktigt effektiva.

Framgångsrika människor i olika områden, så som sport eller företagande, har alla upptäckt att det inte räcker med viljestyrka för att lyckas med att nå sina mål. För att lyckas med sina mål måste man hålla negativa tankar och bilder borta från sinnet för att de inte ska förstöra ens motivation. Du måste helt enkelt boosta ditt undermedvetna med positiva bilder och fraser.

En mycket enkel men effektiv teknik för att göra detta är att använda sig av affirmationer. Det är korta påståenden skrivna i nutid så som ditt liv vore när du redan har uppnått ditt mål.

Jack Canfield är en av de stora mästarna inom personlig utveckling, han använder sig själv av det varje dag, och här kommer hans rekommendationer för att skriva bra effektiva affirmationer:

 1. De ska helst börja med “Jag är…” För det som kommer efter de orden kommer att skapa den du blir.
 2. Använd alltid nutid som tidsform, de ska vara skrivna som om det redan är sant det som står; till exempel “Jag är en mästare på att fokusera på allt som är bra i livet.”
 3. De måste alltid vara positivt skrivna. Fokusera på det du vill ha, inte det du inte vill ha.
 4. Låt de vara skapligt korta, så att du lätt kan lära dig dem utantill.
 5. Gör dem specifika så att du med lätthet kan se bilder av det du säger och på så sätt ännu lättare kan känna att du redan har uppnått det du vill ha.
 6. Ha gärna med ett agerande ord så att det blir kopplat till att du faktiskt gör något.
 7. Ha med minst ett känsloord, det är känslorna som affirmationerna framkallar som kommer att avgöra om du lyckas omprogrammera ditt undermedvetna.
 8. Gör affirmationer för dig själv, inte andra. Det är bara du som vet vad du vill och vilka känslor olika ord får dig att känna.

Exempel på en affirmation som följer detta är;

“Jag är så lycklig och tacksam nu när jag tjänar 900000 kronor om året.”

“Jag är så lycklig och tacksam nu när jag njuter av att bo i ett strandhus på Öland eller något annat bättre ställe.”

Läs dina affirmationer med hög energi och njut av känslorna de framkallar. Avsätt 10 minuter på morgonen så fort du vaknat och 10 minuter på kvällen innan du ska sova för att läsa dina affirmationer, det är då ditt sinne är mest avkopplat och mottagligt.

Jag har hört flera andra framgångsrika människor som berättat att de även använder sina affirmationer som mantran som de säger många gånger om dagen just för att boosta sitt humör och medvetet fokusera på det de vill uppleva, inte på hur vissa saker är just nu. Så fort de kommer på sig själva med att tänka en negativ tanke eller känna en negativ känsla avbryter de sig själva och rabblar sina affirmationer så att de håller sig på bra humör, motiverade och fokuserade på det de vill uppnå i livet.

Lycka till med skrivandet av dina kraftfulla affirmationer! Jag ska genast skriva ner 3 stycken…

 1. “Jag är så fantastiskt lycklig och tacksam nu när jag med lätthet tjänar 900 000 kronor om året.”
 2. “Jag är så fantastiskt lycklig och tacksam nu när jag får möjligheten att inspirera tusentals människor till att leva ett underbart liv.”
 3. “Jag är så fantastiskt lycklig och tacksam nu när jag har ett underbart strandhus på Öland, eller ett ännu bättre ställe.”

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1. Om du vill lyssna själv på Jack Canfield när han berättar om detta med dagliga affirmationer kan du klicka på länken; https://www.youtube.com/watch?v=niExvf6YVlU

PS2. Om du vill köpa Jack Canfields bok The Success Principles där han bland annat tar upp affirmationer som en av principerna kan du klicka här; www.adlibris

PS3. Frontbild av Aziz Acharki