Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att ge dig några frågor som får dig att känna dig nöjd och harmonisk inför en ljuvlig nattsömn.

 

I ett tidigare inlägg “Att ställa dig själv rätt frågor avgör din livskvalitet” berättade jag om att Tony Robbins, en världsledande coach inom bland annat personlig utveckling men även inom företagande och hälsa, upptäckt sedan länge att kvaliteten på ditt liv beror på frågorna du ställer dig själv. Om du vill läsa mer om vikten av att ställa sig rätt frågor sök på det inlägget på sidan.

Kvällsfrågorna är till för att få dig att fokusera på rätt saker; det du kan påverka själv i ditt liv, så att inte tankarna vandrar iväg till alla möjliga uppstressande ämnen och som då gör att du inte kan somna och sova så gott.

Kvällsfrågor;

1. Vad har jag åstadkommit idag?

2. Har det varit till glädje för andra?

3. Hur?

4. Vad har jag lärt mig idag?

5. Hur kan jag använda det i framtiden?

6. Hur har dagen berikat mitt liv?

7. Hur kan jag använda det i framtiden?

8. Vad har jag att vara tacksam för i mitt liv just nu? (Helst 5 nya olika saker varje dag.)

9. Hur kan jag värdesätta det ännu mer imorgon?

 

Till en början kan frågorna vara svåra att svara på för du tycker att du inte har åstadkommit något speciellt, men varje dag har du faktiskt gjort något.

Om du fortsätter att läsa dessa frågor varje kväll kommer du att ha dessa frågor omedvetet i huvudet och bli mer och mer nöjd med de svar du får. För dessa frågor får dig att fokusera på att tillgodose de själsliga känslomässiga behoven som gör dig lycklig; att växa som människa och att bidra i världen. Att få mer lycka i sitt liv skulle nog många människor må bra av, vad tror du?

 

Varför inte avsluta varje dag med att svara på frågor som sedan gör dig nöjd och harmonisk inför nattens sömn? Kanske ha dem uppskrivna på ett ställe där du är på varje kväll, typ i badrummet eller vid sängen. Jag ska nog sätta mina vid badrumsspegeln så jag kan svara på dem när jag borstar tänderna.

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS. Frontbild från Nathan Anderson on Unsplash