Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att tipsa om snygga och viktiga påminnelser i dina miljöer.

Har du svårt att fokusera på rätt saker ibland? Det har i alla fall jag. De människor som har kommit dit de vill i livet säger att den största anledningen till varför inte så många fler når dit är att de inte har koll på vart de vill i livet. Om man inte vet vart man vill så spelar det ju ingen roll vart man hamnar, eller hur?

Så det första steget till att komma någonstans av betydelse är att ta reda på vad man vill!

På engelska kallas det för “bucket list”, det vill säga “Vad vill du ha upplevt, ägt eller åstadkommit i livet innan du dör?” Jag rekommenderar att du avsätter tid och skriver en lista på;  

  • Vad vill du ha upplevt innan du dör? Skriv ner minst 10 saker.
  • Vad vill du ha ägt innan du dör? Skriv ner minst 10 saker.
  • Vad vill du ha åstadkommit innan du dör? Skriv ner minst 10 saker.

Att ha ett eller flera mål i livet kommer att göra att du blir mål- och resultatfokuserad och det i sin tur kommer att göra att du känner större mening och glädje i livet.

För mig är det en stor skillnad. Sedan jag började att skriva ner exakt vad jag vill uppnå i livet har jag blivit mer fokuserad på det som i det stora hela verkligen betyder något.

Hur det ska gå till behöver man inte ha koll på, det kommer att komma längs vägen. Se det som att för att du ska se något i en mörk tunnel och du har en ficklampa, då måste du gå ett steg i taget framåt för att se mer av vägen och var du ska gå.

Nu till dagen ämne; för att jag ska komma ihåg vart jag ska, vad som är viktigt för mig och oss som familj har vi påminnelser mest överallt i huset, på tomten, i bilarna och jag har det även på jobbet.

Påminnelserna kan vara av olika slag;

  1. pappersvimplar; så som vimplarna på bilden ovan från vårt vardagsrum, som jag har målat eller klistrat fast bokstäver på, en bokstav per vimpelbit, och tillsammans blit det ett budskap. Det går jättebra att använda tapetprover till detta.
  2. små papperslappar utskrivna på fina designpapper från datorn som jag satt fast med små klädnypor här och där.
  3. skyltar/tavlor av trä; jag har gjort både av klossar där varje bokstav har en egen träbit och ett helt budskap på en och samma bit. En träkloss som jag klätt med designpapper och bokstäver.En träkloss som jag klätt med designpapper och bokstäver.
  4. skyltar/tavlor av plåt; Dollarstore har jättemånga fina med bra budskap, bra storlek och till ett väldigt bra pris, de har även många med dåliga budskap också men de kan man ju undvika. ;-D 
  5. utstansade små lappar som ser ut som gammaldags prislappar, som jag skrivit på för hand, satt snöre i och knutit fast här och där, i bilarna är det riktigt användbart eftersom de sitter fast.
  6. utklippta bokstäver i klisterfilm; på vår badrumsspegel sitter texten “Jag är tillräcklig.”

Påminnelserna gör att jag tänker mer på det som är viktigt i livet för mig; min familj, lycka, kärlek, klokheter och vad jag vill uppnå. De gör att det blir lättare för mig att tänka positivt och konstruktivt och inte haka upp mig på struntsaker och negativitet.

Hur man ska ta sig närmare de saker man vill uppnå kräver egentligen bara att man agerar på något sätt, och ju mer man gör desto snabbare kommer man att komma närmare sitt mål.

Den absolut största anledningen till varför vi människor inte lyckas är att vi inte ens försöker. Det är därför vi har just denna skylt i köket på tegelväggen;

Plåtskylt från Dollarstore.

Plåtskylt från Dollarstore.

Ha en underbar dag underbara du! Att ha underbara budskap kanske hjälper dig också med att ta dig närmare ett underbart liv?

/Mona