Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att tipsa dig om några olika sätt att få in positiva vanor för att helt enkelt göra ditt liv mer positivt. Idag handlar det om saker du vill äga som skulle göra ditt liv ännu mer glädjerikt.

 

Positiva vanor som du gör, helst varje dag, för att medvetet fokusera på det som är bra i ditt liv, gör att du medvetet börjar att fokusera mer och mer på det som är positivt och då tränger du samtidigt bort det negativa tänkandet. Du kan bara tänka på en sak i taget, och om du har vanor som påminner dig om att tänka på positiva saker, ja då kan du ju inte tänka på de negativa.

Det du tänker på, skapar dina känslor, och dina känslor påverkar hur du agerar, och hur du agerar, påverkar dina resultat i livet, det vill säga hur din verklighet ser ut. Så om du vill ändra på dina resultat måste du börja med det som är ursprunget till allt, det vill säga dina tankar. Att styra sina tankar är jättesvårt, det vet jag själv, men det betyder inte att det är omöjligt! Och om du har vanor eller miljöer som får dig att tänka positiva tankar flera gånger under dagen blir det ännu lättare att fokusera på det som är bra i livet.

Nu till dagens tips på positiva vanor, saker du vill äga för att njuta ännu mer av livet;

Jag har skrivit ner några punkter för att få idéer om vad du kan göra. Försök att vara så detaljerad som möjligt. Jag har föreslagit att du ska skriva ner dem för att du blir mer fokuserad och du kan även lättare gå tillbaka till dem efteråt.

Vilka 10 saker, som du vill äga, skulle ge dig mest lycka och glädje?

Skriv ner.

  • Är det ett visst hem eller fritidshus? I så fall hur ser det ut? Försök att vara detaljerad. Varför skulle det ge dig ännu mer glädje?

  • Är det en viss bil? I så fall hur ser den ut? Försök att vara detaljerad. Varför skulle den ge dig ännu mer glädje?

  • Är det något annat fordon? Båt? Skoter? 4-hjuling? MC? I så fall hur ser det ut? Försök att vara detaljerad. Varför skulle det ge dig ännu mer glädje?

  • Är det ett djur? Kanske en häst eller en hund? I så fall hur ser det ut? Försök att vara detaljerad. Varför skulle det ge dig ännu mer glädje?

  • Är det någon ny möbel? I så fall hur ser den ut? Försök att vara detaljerad. Varför skulle den ge dig ännu mer glädje?

  • Är det något nytt klädesplagg eller skor? I så fall hur ser det/de ut? Försök att vara detaljerad. Varför skulle det/de ge dig ännu mer glädje?

  • Är det någon ny utrustning till hemmet, en hobby eller något annat?  I så fall hur ser den ut? Försök att vara detaljerad. Varför skulle den ge dig ännu mer glädje?

  • Är det någon vacker sak till hemmet, till dig, till någon eller något annat? I så fall hur ser den ut? Försök att vara detaljerad. Varför skulle den ge dig ännu mer glädje?

  • Är det en ny kulturupplevelse? Film? Tidning? Album? Bok? Tavla? I så fall hur ser den ut? Försök att vara detaljerad. Varför skulle den ge dig ännu mer glädje?

  • Är det något nytt som har med utseendet att göra? Frisyr? Tatuering? Skägg eller mustasch? Make-up sätt?

Varför skulle dessa saker få dig att må så bra?

Skriv ner till varje sak. Finns det några gemensamma saker hos dem? I så fall vilka? Hur kan du få in fler av dessa saker i ditt liv? Ska du planera in att drömma lite mer om dem varje dag?

Hur kan du bli påmind om hur mycket glädje dessa saker skulle ge dig när du inte har dem?

Vill du ha foton eller andra former av påminnelser på dem så du kan se dem varje dag? Ska du kanske göra ett bildspel eller en Mindmovie om dem? Kanske en visionboard? (Ett slags kollage med bilder på det du önskar dig?) Ska du börja att spara till dem lite varje vecka, så att det känns som om det skulle kunna bli sant? Det gäller att hålla tron vid liv om att det skulle vara möjligt att få äga eller tillgång till dessa saker på något sätt, annars kan det slå bakut och du känner dig missmodig istället och det är ju inte meningen.

Hur kan du njuta medvetet av hur mycket glädje dessa saker ger dig när du väl har dem?

Ska du medvetet njuta av någon av dem lite extra varje dag; kanske vara fullständigt uppslukad av nuet då du ser, lyssnar eller känner på någon av sakerna en liten stund. Sätt mobilen på påminnelse om du inte kommer ihåg.

Om du vill ha mer lycka och glädje i ditt liv måste du göra något för att få in de känslorna mer, och att drömma om eller äga dessa saker kan vara ett av sätten att få in mer av det!

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1. Vill du veta mer om vad en Mindmovie är och hur du själv kan göra en, klicka på länken; www.mindmovie.com

PS2. Frontbild av Jared Rice on Unsplash