Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att tipsa dig om några olika sätt att få in positiva vanor för att helt enkelt göra ditt liv mer positivt. Idag handlar det om förmågor som skulle göra ditt liv ännu mer glädjerikt.

Det du tänker på, skapar dina känslor, och dina känslor påverkar hur du agerar, och hur du agerar, påverkar dina resultat i livet, det vill säga hur din verklighet ser ut. Så om du vill ändra på dina resultat måste du börja med det som är ursprunget till allt, det vill säga dina tankar. Att styra sina tankar är jättesvårt, det vet jag själv, men det betyder inte att det är omöjligt! Om du har vanor eller saker som du lär dig får det dig att tänka positiva tankar flera gånger under dagen, och då blir det ännu lättare att fokusera på det som är bra i livet.

Nu till dagens tips på positiva vanor, förmågor som du vill ha för att njuta ännu mer av livet;

Jag har skrivit ner några punkter för att få idéer om vad du kan göra. Försök att vara så detaljerad som möjligt. Jag har föreslagit att du ska skriva ner dem för att du blir mer fokuserad och du kan även lättare gå tillbaka till dem efteråt.

Vilka 10 förmågor, som du skulle vilja ha, skulle ge dig mest lycka och glädje?

Skulle du vilja kunna tala bättre inför folk?

Skulle du vilja kunna ge mer värde till andra människor?

Skulle du vilja kunna hjälpa fler människor?

Skulle du vilja kunna tjäna ännu mer pengar?

Skulle du vilja kunna sätta en budget bättre?

Skulle du vilja kunna planera bättre?

Skulle du vilja kunna måla/sjunga/spela instrument bättre?

Skulle du vilja kunna sy/sticka/snickra/tälja eller utföra någon form av handarbete bättre?

Skulle du vilja kunna sporta, idrotta eller dansa bättre?

Skulle du vilja…? Ja vad?

Varför skulle dessa förmågor få dig att må så bra?

Skriv ner till varje sak. Finns det några gemensamma saker hos dem? I så fall vilka? Hur kan du få in fler av dessa förmågor i ditt liv?

Hur kan du bli påmind om hur mycket glädje dessa förmågor skulle ge dig när du inte har dem? Ska du planera in att träna på dem lite varje dag?

Vill du ha foton, eller andra former av påminnelser av kurser eller likande, så du kan se dem varje dag, om du inte kan gå eller träna på alla förmågor samtidigt? Ska du kanske göra ett bildspel eller en Mindmovie om dem? Kanske en visionboard? (Ett slags kollage med bilder på det du önskar dig?) Det gäller att hålla tron vid liv om att det är möjligt att du kan lära dig dessa förmågor på något sätt, annars kan det slå bakut och du känner dig missmodig istället, och det är ju inte meningen.

Hur kan du bli påmind om hur mycket glädje dessa förmågor ger dig när du väl har dem?

Ska du medvetet njuta av någon av dem lite extra varje dag; kanske vara fullständigt uppslukad av nuet då du utför dem? Sätt mobilen på påminnelse om du inte kommer ihåg.

Hur ska du kunna förvärva dessa förmågor?

För att kunna tala bättre inför folk finns det flera sätt att lära sig mer om det; läsa en bok, gå en kurs, ta en webkurs, börja studera andra som man själv tycker är duktiga och lära av dem. Framför allt gäller det att utsätta dig för det så du helt enkelt får träna, att träna inför kameran i mobilen eller på surfplattan och sedan titta på det är också ett bra sätt.

För att kunna ge mer värde till andra människor gäller det mest att bestämma sig för att vara mer generös och ge av det man har; ett leende, ett vänligt ord, hjälp, saker man inte längre behöver eller pengar. Det finns många i världen, och även Sverige, som verkligen behöver den hjälpen.

För att kunna hjälpa fler människor gäller det att vara uppmärksam på när människor behöver hjälp och sedan ställa upp; hålla upp dörren, bära tunga matkassar, hjälpa någon som ramlat upp igen, klippa gräset åt någon som behöver den hjälpen. Det kan också vara bra för motivationen att ju fler människor du hjälper desto mer pengar kommer du att tjäna. Det är vikten av hjälpen och hur många du hjälper som styr hur mycket du tjänar.

För att kunna tjäna ännu mer pengar; hjälp många människor med något som de verkligen uppskattar, så kommer du att tjäna mer pengar.

För att kunna sätta en budget bättre; lär av de som kan. Tony Robbins har ganska nyligen skrivit en bok där han har intervjuat ett antal kända och rika människor som tjänat mycket pengar genom att ta hand om sina pengar på rätt sätt. Boken heter Money Master the Game och du kan köpa den från adlibris genom att klicka på länken; www.adlibris Det kan vara roligt att veta att alla pengar han tjänar på den boken går oavkortat till välgörande ändamål, mål som i mat till hemlösa i USA.

För att kunna planera bättre lär av de som kan. Det finns många som har berättat om det på youtube.com klicka på länken för att se resultatet för den sökningen sedan är det bara att prova själv vad som fungerar för dig https://www.youtube.com/results?search_query=time+management

För att kunna måla/sjunga/spela instrument bättre finns det många studieförbund som har kurser för det, men lärmöjligheterna med bland annat youtube och vimeo är idag större än någonsin så det är bara att sätta igång.

För att kunna sy/sticka/snickra/tälja eller utföra någon form av handarbete bättre finns det många studieförbund som har kurser för det, men lärmöjligheterna med bland annat youtube och vimeo är idag större än någonsin så det är bara att sätta igång.

För att kunna sporta, idrotta eller dansa bättre finns det många föreningar, klubbar och så vidare, men även på nätet finns det inspirations- och instruktionsfilmer.

Om du vill ha mer lycka och glädje i ditt liv måste du göra något för att få in de känslorna mer, och att lära dig dessa saker eller drömma om dem kan vara ett av sätten att få in mer av det!

Vad ska du börja med att lära dig? Jag ska gå en kurs i att lära mig göra webbinarier, det ska bli jättekul men är verkligen utanför komfortzonen!

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS. Frontbild av Jisu Han on Unsplash