Den absolut bästa handboken i att ta tag i ditt liv!

Välkommen underbara du!

Syftet med detta inlägg är att berätta om den absolut bästa handboken, enligt mig, i att ta tag i ditt liv; The Success Principles: How to Get from Where You Are to Where You Want to Be av Jack Canfield. Han har även många kloka gratistips på sin hemsida, klicka gärna på länken för att läsa mer.

Jag har läst ett antal böcker om personlig utveckling och liknande områden och om du ska investera i en bok för att bli en bättre person så är det denna! Den är otroligt konkret, gör så här! Den tar upp alla områden i livet! Den är uppmuntrande! Den är lättläst, om du har en ganska bra engelska, tyvärr finns den inte på svenska än vad jag vet. Och Jack Canfield vet vad han skriver om; han har själv använt principerna för att göra honom till en mycket framgångsrik man. Nu handlar inte boken främst om att bli framgångsrik i pengar och berömmelse, ja det också förstås, men att bli framgångsrik i sitt eget liv enligt en själv! Boken är “en spark i ändan” i att få dig att inse att hur ditt liv är och blir är helt upp till dig! Men den är samtidigt som en välvilligt uppmuntrande coach som puttar på där bak när det behövs, och lockar framifrån med moroten när det behövs. Det är ingen tillfällighet att boken är en New York Times Bestseller! Den tionde utgåvan är dessutom helt uppdaterad till vår mer och mer digitala värld.

De stora avsnitten i boken heter;

  1. The Fundamentals of Success
  2. Transform Yourself for Success
  3. Build Your Success Team
  4. Create Successful Relationships
  5. Success and Money
  6. Success in the Digital Age

Totalt tar boken upp 67 olika principer som gör att du känner att det är du som har kontrollen över ditt liv och mer och mer lär dig hur du konkret ska ta dig dit du vill, med det du har och där du är. Alla principer är dessutom uppblandade med framgångshistorier om hur andra människor över hela världen har lyckats i livet med att använda sig av just av principerna i boken och det gör att du känner hopp, inspiration och lust att ta tag i saker och ting.

Två av mina personliga favoritprinciper är;

Princip 1 som handlar om att man måste ta 100 % ansvar för sitt eget liv.

Det är egentligen något som ska vara självklart, men vi är många som inte gör det; vi skyller på andra, dömer andra, blundar för saker vi gör som egentligen är anledningen till varför vi inte lyckas och allt detta är inte att ta ansvar för sitt eget liv. Det kan hända att det händer saker i ditt liv som inte är speciellt kul, men det är ändå du som måste ta ansvar för att hantera det på ett sätt som påverkar livet åt rätt håll! Ingen annan kan göra det för ingen annan vet exakt hur du har det, vad du vill, vilka talanger eller erfarenheter som du kan dra nytta av, eller hur? Om du ger bort kontrollen av ditt liv och din lycka till andra eller yttre omständigheter kommer du hela tiden vara beroende av andra och/eller yttre omständigheter för att vara lycklig och det kommer aldrig att sluta väl!

Lyckan kommer som sagt inifrån, den beror helt och hållet på din attityd! Det är faktiskt ett val att se glaset halvtomt eller halvfullt, och det kommer att påverka ditt liv i allt du upplever! Väljer du att alltid ta allt negativt eller väljer du att se möjligheter i allt är faktiskt skillnad på natt och dag i hur du kommer att uppleva hela ditt liv!

Mitt starkaste exempel på att ta ansvar för sitt liv är Nelson Mandela, han fängslades på grund av sina åsikter, blev satt i fängelse utan hopp att någonsin komma ut igen, men insåg att om han skulle sitta där resten av sitt liv och sakta tyna bort så var hans liv helt förgäves. Han började då fokusera på vad han kunde göra där han var, med det han hade. Han började skriva brev till alla möjliga länders ledare för att få uppmärksamhet på Apartheid i Sydafrika och hur den Sydafrikanska staten behandlade sina invånare och då särskilt de färgade, att de behandlades som andraklassens medborgare med stöd i landets lagar! Det hela slutade med att Nelson Mandela inte bara kom ut från fängelset utan lyckades bli hela Sydafrikas president och avskaffa det fruktansvärda systemet Apartheid! Tänk vad som inte hade hänt för hela världen om han bara hade fokuserat på hans befintliga situation.

Princip 8 handlar om att bryta ner det stora målet, som du vill uppnå, till lagom stora bitar så att du bit för bit kan ta dig närmare dina mål.

Om du som jag vill hjälpa så många människor möjligt för att du tror att du har någon erfarenhet som andra skulle kunna dra nytta av, ja det första steget mot det är att ta reda på vilket sätt du kan nå ut till så många människor som möjligt, och vilket eller vilka av dessa sätt skulle passa dig, din personlighet och dina talanger bäst? När du kommit på det, ja då är det dags att ta reda på vad som krävs för att göra just det som passar dig! För mig som älskar att skriva var valet ganska enkelt; jag kan blogga och på så sätt nå ut till många.

Mitt första steg var då att gå en minikurs i bloggande; hur gör man, hur ofta och så vidare. Jag har även läst underbara Underbara Claras bloggskola http://underbaraclaras.se/?s=bloggskola .

Efter det bad jag min älskade man att göra en hemsida. Eftersom jag är väldigt petig i hur saker och ting ser ut, ville jag att sidan skulle vara väldigt snygg och jag kan bara säga att jag är mycket stolt över det han har åstadkommit, eller vad tycker ni? Det ska nämnas att han inte är en utbildad webdesigner! Han har aldrig gjort en hemsida förut! Jag är skitimponerad om jag ska vara ärlig!

Nästa steg är att börja blogga, och här är jag nu skrivande för fullt! Når jag ut till många? Nej, inte nu, men det är på gång! Allt handlar om att tro på det jag vill och sedan göra det jag kan med det jag har!

Vad är ditt mål i livet och vad kan du göra med det du har där du är för att idag ta dig ett steg närmare ditt mål i livet? Vill du ha en handbok i hur du steg för steg tar dig närmare dina mål i livet från där du idag är, kan jag verkligen rekommendera Jack Canfields bok The Success Principles: How to Get from Where You Are to Where You Want to Be. (Som en service till dig kan du klicka på boktiteln för att köpa den på Adlibris.)

Har du boktips till mig på böcker som har gett dig en “spark i rumpan” för att ta tag i livet eller uppnå dina drömmar får du mer än gärna dela med dig av dem till mig!

Ha en fortsatt underbar dag och ett underbart liv, det är du värd!

Vänliga hälsningar Mona

PS Frontbilden har jag tagit själv