Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att ge dig tips på utvärderingsfrågor som du kan göra varje vecka för att se till att lägga fokus på rätt saker och att ständigt göra förbättringar i livet.

Sedan jag blev bekant med frågorna som Lifebook har för att få dig att tänka till ordentligt om både det ena och det andra, har jag blivit lite nördig på just utvärderingar och liknande frågor.

Jag har berättat i flera tidigare inlägg om hur mycket deras kurser har förbättrat våra liv, och jag rekommenderar dem varmt. Klicka på länken för att läsa mer om den första och billigaste kursen jag tog med dem, för mig var den värd varenda krona! http://courses.mindvalleyacademy.com/lifebook-quest/ .

Nu till dagens ämne; veckoutvärderingar! Jag kan verkligen rekommendera att göra det för att få syn på det som är bra och det som behöver göras något åt i livet just nu, för utan medvetenhet kan du inte ens få syn på det som fungerar och det som behövs förbättras!

Om du inte får syn på dina framsteg missar du möjligheten att lovprisa dig själv, och det är ju synd, för du vill väl utvecklas och bli bättre och bättre, eller? Och om du inte får syn på det som inte fungerar, missar du möjligheten att förbättra dig själv och ditt liv och det är ju också synd, för utan förbättring ingen utveckling, eller hur?

Frågorna till veckoutvärderingen är förstås personliga, du ska ju ställa de frågor som får dig att fokusera på det just du vill uppnå, men utan några förslag att utgå ifrån kan det vara svårt att veta alls, så här kommer de frågor som jag och min älskade man gör på fredagarna, i vardagsrummet eller i köket, med en god kopp te och något riktigt smarrigt till, helst chokladtryffeltårta a la raw food. Jag återkommer med receptet i ett annat inlägg. Att bestämma tid och plats gör att du sannolikt kommer att komma ihåg att göra utvärderingen, och det är ju det viktigaste av allt! Att utvärdera en gång i veckan gör också att du är fokuserad på att ständigt lovprisa och förbättra och det gör motivationen större och så flyter det på ännu bättre veckan efter.

Jag rekommenderar att du skriver ner svaren på frågorna för det gör dig mer fokuserad och du kan även gå tillbaka och kolla på tidigare veckor och se vilka framgångar, eller inte du har gjort. Vi har en lite snyggare skrivbok som står i köksfönstret för att vara lättillgänglig.

Bäst effekt har utvärderingen om ni i familjen gör den tillsammans eftersom alla i hemmet påverkar varandra.

Våra utvärderingsfrågor:

Vad har varit bra under veckan? Varför?

1. Vad är det nuvarande största irritationsmomentet? Vad kan vi göra för att lösa det just nu?

2. Vad kan ytterligare förbättras och hur?

3. Vad har vi gett i både bemötande, service och gåvor? Kan givandet förbättras och i så fall hur och när? (För ju mer du ger, desto mer får du tillbaka.)

4. Kan vi effektivisera något? I så fall vad och hur?

5. Nya vanor skulle förbättra vårt liv ytterligare? Vilka vanor kan bli ännu bättre? (Ditt liv blir inte bättre än dina dagliga vanor.)

6. Vad kan vi sluta med eller ta bort för att livet ska bli ännu bättre? (Ditt liv blir inte bättre än dina dagliga vanor.)

7. Finanser; vad har varit bra och varför?

8. Vad kan vi göra för att få ännu bättre ekonomi? Investeringar? Fler sätt att tjäna pengar på?

9.Vad ska vi ge kommande vecka?

10. Vilka äventyr vill vi göra kommande månader? Vilka ska planeras in och vilka ska stimuleras? (De som ska planeras in är de som ska genomföras och de som ska stimuleras är de som vi vill göra men som av olika anledningar inte går att genomföras just nu, till exempel längre resor.)

11. Vilka kreativa projekt som har med årstiden att göra kan vi göra med tjejerna kommande månad?

12. Vilka aktiviteter ska vi göra enskilt med tjejerna denna månad? (Bra att göra något på tu-man-hand med varje tjej en gång i månaden för att skapa nya minnen och umgås.)

13. Vilka, minst 3 st, underbara saker jag ska göra denna vecka för att ta mig ännu närmare min vision?

De saker som skall göras kommande vecka skrivs sedan in på veckoplaneringen. Jag återkommer om hur vår veckoplanering ser ut, så kan ni sno idéer där också om ni vill. För oss är veckoplaneringen a och o för att få livet att löpa smidigt och samtidigt hinna med både det vi vill göra för att det är roligt och det som måste göras för att livet inte ska bli tråkigt.

Ha en underbar dag underbara du! Och kom ihåg att det är upp till dig om du vill förbättra dig och ditt liv, varför inte börja idag?

/Mona

PS. Frontbild av Fab Lentz on Unsplash