Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att ge dig tips på 15 billiga och minnesvärda sommaraktiviteter.

Nu är snart sommaren här på riktigt även om försommaren hittills har varit helt underbar. Vad göra? Massor av kul förstås! För oss är det vikigt att det inte blir surt efteråt, det vill säga att vi kan göra många olika roliga saker och inte bara en rolig sak.

15 billiga och minnesvärda sommaraktiviteter;

 1. Vi älskar, som jag skrivit om flera gånger att ha picknick på alla möjliga och omöjliga ställen, vi har till och med haft picknick på vinden förra sommaren då vi hade mygginvasion. Både tjejerna och Tomas och jag tyckte det var annorlunda och kul!

 2. Plocka blommor gör vi minst en gång i veckan från tussilago tills frosten tar blommorna.

 3. Besöka ett muséum eller en utställning kostar ofta inte så mycket. Naturrum i Siljansnäs är en riktig höjdare, både för utsikten och innehållet och det är helt gratis. naturumdalarna.se

 4. Besöka nya lekparker eller “barnstigar”. Om du inte har besökt troll- och clownstigen som finns på Finnmasvägen  i Mora rekommenderar jag det varmt. Det är en aktivitetsstig som är helt gratis där man kan klättra, gå, titta på fina saker och ha kul. Riddarlekparken som finns på Kyrkallén i Leksand är jättefin och kul. Knattestigen i Siljansfors är ett fint utflyktsmål om man vill vara i naturen och se lite spännande saker… Läs mer om stigen här. Siljansfors skogsmuseum

 5. Bada har väl alla ungar, och vissa vuxna, gillat i alla tider. Våra tjejer gillar även att bada i barnpoolen hemma på gården och då helst med varmt vatten. Nattbad är extra spännande.

 6. Göra en cykelutflykt, helst med fika eller blomplockning kombinerat.

 7. Anordna 5-kamp med både stora och små. Helst lite lagom fåniga grenar så vinsten blir öppen.

 8. Anordna en skattjakt med karta och små skatter på vägen till den stora skatten. Efteråt har man fest förstås.

 9. Spela brädspel eller spela kort. Det finns mängder av spel för alla åldrar.

 10. Spela utomhusspel så som krocket, boule, badminton eller kubb. Utmana gärna vänner eller grannar och avsluta med knytkalas.

 11. Turista över dagen i en ny stad. Ta reda på vilka närliggande städer eller byar som har turistattraktioner som ni inte har besökt förut. Det finns många naturupplevelser som är helt gratis.

 12. Besök biblioteket och ladda upp med massor av gratis sommarläsning.

 13. Pyssla. Gör fina saker som kan smycka trädgården. Googla för tips eller låna böcker på bibblan för inspiration.

 14. Dansa i ett ljummet sommarregn. Helst i badkläder och med fnissande sällskap.

 15. Vara uppe hela natten och få se både solnedgång och soluppgång. Kan fresta på humöret dagen därpå, men att få se solen gå ner vid horisonten eller stiga upp över horisonten är något jag aldrig kan se mig mätt på.

Jag hoppas att jag har gett dig någon inspiration. Har du fler tips än dessa skulle jag verkligen uppskatta att få ta del av dem! Maila mig gärna.

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1. Frontbild av Caju Gomes on Unsplash