Välkommen underbara du! Mitt syfte med denna text är att inspirera till galna och roliga stunder med familjen; familjeaktiviteter, för att helt enkelt få roligare upplevelser och ett roligare liv.

Vad kommer du mest ihåg från din barndom och livet i övrigt? Oftast händelser som på något sätt sticker ut på ett eller annat sätt, eller hur?

Jag kommer speciellt ihåg en gång när jag och min mamma var ute och grillade korv på vårvintern. Snön gnistrade i solen, fåglarna kvittrade och allt var underbart. Det som gjorde att just detta minne sticker ut är att det var så mycket snö att vi fick skotta oss in från dikeskanten och skotta en “grop” där vi kunde göra upp en eld och grilla korv på pinne. Det var så mycket snö att vi kunde sitta i stolshöjd på kanten runt brasan; härligt!

Eftersom vår ekonomi har varit, och fortfarande är, begränsad så har vi valt att öka vår kreativitet för att kompensera det. För händelser som sticker ut kan man skapa oavsett finanser!

Här kommer några av de galna familjeaktiviteterna som vi har gjort:

  • Pick-nick på konstiga ställen;

    som i barnens koja, i snögrottan och på vinden; på vinden kan verkligen rekommenderas både för att det är galet och “nyskapande”; vi sitter där och fantiserar om hur underbart det ska bli där när den är inredd precis så som vi vill ha det, med en stor och praktisk tvättstuga, ett stort lek- och sovrum till tjejerna, ett badrum till, allrum och ett nytt sovrum till oss.

  • Skattjakt för tjejerna;

    vi gömmer något gott, helst utan tillsatt socker, sedan får de en karta och får leta upp det smarriga.

  • Göra en utflykt med duk, porslin, glas, bestick, ljusstakar … ja allt vi brukar ha när vi äter mysmiddag i matrummet, fast man åker till en slogbod/vindskydd eller bergstopp.

När jag var gravid med äldsta tjejen och hade foglossning och svårt att sitta på platt underlag hade Tomas till och med tagit med sig bord och stolar, dessutom hade han med en vas och blommor. Gissa om de som åkte förbi oss stirrade när vi satt där mitt på kalhygget, på stolar med bord, duk, porslin, bestick, glas, vas med blommor i och åt smörgåstårta! Som ni ser på bilden var det inte bara jag som gick upp i vikt under graviditeten ;-D. Lyckligtvis har vi båda två kommit på bättre tankar och gått ner cirka 20-25 kg var.

  • Bygga saker tillsammans. Vi har byggt kartonghus som är tapetserat på både ut- och insidan, kartongbil där man kan gasa på riktigt med gaspedalen, grisrosa glasskiosk utomhus, med dörr och serveringslucka och det senaste projektet som pågår en skåpbil som tjejerna kan sitta i.

 

Den grisrosa glasskiosken.

 

  • Vi brukar även klä ut oss, men de bilderna är censurerade ;-D. Batwoman och lila hår är några outfits…

När vi har fotovisning hemma med familjen brukar skratten avlösa varandra. När jag växte upp brukade min mamma alltid säga; “Det blir inte bättre än man gör sig!” Det är så sant! Det är något som jag verkligen tagit till mig och som vi nu försöker att leva efter; och vill du ha ett roligare liv måste du hitta på roliga saker!   

Hör gärna av dig om du har tips på galna aktiviteter med familjen, vi behöver påfyllning i listan.

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS. Bilderna är privata…