Välkommen underbara du! Mitt syfte med den här texten är att delge dig 4 konkreta sätt från T. Harv Eker för att tjäna mer pengar.

T Harv Eker är en “self-made millionaire” som verkligen vet vad han talar om när det gäller att bli framgångsrik och tjäna pengar. Jag kommer nedan att ge dig en kortfattad sammanfattning av 4 av hans tips för att tjäna pengar.

  1. Leta efter problem

Det här har att göra med att komma på idéer som kan lösa problem; det kan vara en produkt eller service som förbättrar folks liv på något sätt. Om det finns ett behov för produkten eller servicen kommer den att sälja sig själv. Det är viktigt att skapa en win-win situation för att lyckas, det vill säga att både köpare och säljare blir nöjda.

Till exempel datorn; hur många människors liv har inte förbättrats på grund av den? Ju fler människor som produkten eller servicen “hjälper” desto mer pengar kommer du att tjäna. Det är då inte konstigt att Bill Gates är mångmiljardär!

  1. Förbättra något

Steve Jobs sa i en intervju att Apple bara skapar saker som de själva vill ha och att allt kan bli förbättrat på ett eller annat sätt. Förbättringarna kan till exempel vara i design, funktion, service eller kunskap.

Till exempel; jag har alltid haft PC och gillat dem, men efter att ha haft MacBook Air på jobbet, är det som att jämföra Volvo med en Rolls Royce, du kan använda dem båda till det du ska på ett väldigt bra sätt men upplevelsen av dem är väldigt olika. Nu använder jag alltid min Mac, även hemma, bara för att den är så mycket bättre för mig helt enkelt; den besparar mig tid, den är enklare att använda och har så många fler funktioner som jag har användning av än min PC.

Grejen är att förbättra en produkt eller service, som redan finns på marknaden, så mycket att många föredrar din produkt eller service före de äldre versionerna. Detta skapar igen en win-win situation.

  1. Gör som en bevisad vinnare

Ta reda vilken som är den vinnande produkten efterlikna den/det, eller ta reda på vem som vinner och varför och gör sedan som hon/han. Ta reda på vad som fungerar och gör exakt likadant. Marknaden för vinnande produkter och service är oändlig; alla vill vill ha de bästa produkterna och den bästa servicen.

Till exempel; om jag ska köpa mig en ny MacBook Air privat och det finns två affärer som har samma produkt och samma pris, kommer jag alltid att gå till den affären som har den bästa servicen och som behandlar sina kunder på bästa sätt. Företaget med bästa servicen vinner och du som kund vinner också, du får en bra service helt enkelt.

Som en parallell har jag länge undrat över hur de som jobbar i serviceyrken tror att deras bemötande inte spelar någon roll? Och då särskilt på små ställen? Varför skulle jag som kund överhuvudtaget vilja handla på en affär där personalen inte är trevlig? Många säger att internetaffärer kommer att ta över och att “verkliga” affärer kommer att få lägga ner, men jag håller inte med. Om jag får en utomordentlig service kommer jag alltid att välja att lägga ut lite mer pengar på att handla på det stället, istället för att betala lite mindre och handla på nätet.

Det finns en hel del ställen som jag helt enkelt vägrar att gynna på grund av deras dåliga bemötande, och på en liten ort sprider det dåliga ryktet snabbare än elden och då kan de snart lägga ner oavsett om de mer eller mindre har haft monopol på sina produkter, då är internet en räddning för mig; jag kan fortfarande få tag på de produkter jag vill ha utan att gynna dåliga beteenden.

  1. Affiliate

Om du tycker att en produkt eller service redan har allt och inte kan bli förbättrad, varför inte bli partner till det företaget och skapa en win-win situation med dem; du gör reklam för deras produkt eller service och du får en provision på försäljningen de gör på grund av dig.

Nu skapar du en win-win-win situation; företaget vinner, kunden vinner och du vinner också. Nästan varje framgångsrikt företag på internet har affiliate program. Att jobba med affiliatemarknadsföring på internet kallas den nya guldrushen.

Om du vill lyssna gratis på en av T. Harv Ekers mycket givande föreläsningar klicka här; http://www.harvekeronline.com/500mill/invite/green/ .

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS Frontbild kommer från William Iven on Unsplash