Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att skriva lite om att olika av samma saker, många gånger ger mig mer glädje än samma och likadant.

Jag älskar temuggar och istället för att välja bara en sort, ha 12 av dem och sedan reta mig på att jag efter ett tag bara har 11 eller ännu färre, eftersom de kan gå sönder och det kan vara svårt att komplettera, har vi valt att bara ha en av varje sort. Fördelarna med det tycker vi är flera; det är ingen katastrof om en tekopp går sönder, du måste inte komplettera med en precis likadan, dukningen kan varieras i oändlighet och vi får njutning av det vackra i många olika modeller.

Olika porslin, glas på fot och bestick

Vi har valt att göra samma sak med tallrikar, assietter, glas på fot och bestick. Eftersom vi dessutom gillar gamla saker kan man för en liten peng köpa jättefina saker eftersom inte många andra är intresserad av udda porslin, glas och bestick. Vi har dock ett tema för vårt porslin för att det inte ska bli för rörigt; vit eller cremefärgad botten med blått, rosa eller grönt som mönsterfärg. För besticken ska det vara lite mönster på dem, lite “snirkel snorkel” och glasen på fot ska ha lite gammaldags stil, de behöver inte vara gamla men ha en äldre stil.

Olika textilier i sängen

Vi har även medvetet valt att ha olika mönster på textilierna i sängen, men även där måste de matcha med varandra i färg, vitt och blått till exempel men det kan vara både rutigt, randigt och blommigt på påslakan och örngott. Underlakanen är alltid vita eftersom jag är petig med att det ska vara riktigt tjock i kvalitet och det är mest gamla lakan, typ “Tuppens linne” som håller den kvalitén. Att hitta tyg som matchar är riktigt kul, det blir som en skattjakt, för jag köper hellre eget tyg och syr örngott av det än att köpa färdigsydda just för att kunna ha olika; det finns så mycket vackra tyger att sy av varför bara ha ett mönster?!

Olika modell på stolar i matrummet

Våra stolar runt matbordet i matrummet, 8 stycken, är av 4 olika modeller men har samma färg, också för att få njuta av fler modeller och stilar.

Att ha olika skor som bilden ovan är dock inget för mig, kanske för att jag är feg eller bara inte vill köpa två par av samma modell men i olika färg, för att ha två olika modeller är nog inte bra för kroppen. ;-D

Vill du ha olika eller vill du ha lika?

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS. Frontbild av Raka Rachgo on Unsplash