Välkommen underbara du! Mitt syfte med det här inlägget är att berätta om hur man enkelt kan göra för att påminna sig om vad som är viktigt i livet.

Att kunna fokusera på det som är viktigt i livet är en av livets största utmaningar, men också det som mest av allt påverkar din egen upplevelse av livet.

Jag menar att om du bara fokuserar på på det som är fel, fattas och går dåligt, ja då är det det som du kommer att se. Om du däremot medvetet bestämmer dig för att börja fokusera på det som är bra, det som redan finns och går bra är det också det du kommer att se. Så vad vill du se? Det som är bra eller det som är dåligt?

Fortfarande är det supersvårt att fokusera på det som är bra när livet inte upplevs bra, kanske till och med skitdåligt, men att fokusera på det som är dåligt gör faktiskt inte livet bättre!! Snarare tvärtom! Det gör det faktiskt ännu sämre!

Jack Canfield skriver i sin bok The Success Principles om den 11:e principen “Se vad du vill, få vad du ser.” Den handlar just om att visualisera, fantisera i bilder, det du vill uppleva och på så sätt ställa in fokus på det du vill se. Han berättar vidare om att i varje nu tar hjärnan emot cirka 11 miljoner intryck, men de flesta kan eller behöver du inte göra något åt. Vad som släpps igenom till din medvetenhet styrs av ett system som kallas RAS, Reticular Activating System, och det är inställt på att hålla dig vid liv och att fokusera på dina viktigaste mål. Det som RAS uppfattar som dina viktigaste mål är just det du medvetet fokuserar på och om du då fokuserar på det dåliga är det just det dåliga som det kommer att släppa igenom!!! Du kommer alltså att missa det bra!!!

För att omprogrammera ditt RAS för att få det att släppa igenom det du medvetet vill fokusera på måste du jobba med affirmationer och visualiseringar. Jag kommer inte att gå in mer på det här vad det innebär men vill du läsa mer om det så kolla in Jacks egen förklaring https://www.youtube.com/watch?v=ESLL2M8Nizs

För att komma ihåg att visualisera, affirmera och medvetet fokusera på det som jag vill att mitt liv ska innehålla, och få mitt RAS att släppa igenom det, har jag gjort små påminnelser som vi har lite överallt i huset.

Det som syns på fotot är små träklossar, 7 x 7 cm, som jag har kapat av kantiga lister, som jag sedan har klätt med designpapper och tapetprover och målat bokstäver på. För att det ska bli riktigt snyggt har jag använt ett snabbtorkande lim, schabloner att måla upp konturerna med, matt akrylfärg, en smal pensel, fast hand och en stor portion tålamod. Möjligheterna med att skriva budskap är oändliga, bara fantasin sätter gränser. Jag har gjort mina påminnelser anpassade efter färg och stil i de olika rummen, den här påminnelsen står ovanför dörren i vardagsrummet. Vad tycks?

Lycka till med dina egna små påminnelser! Har du några egna som du vill delge skicka gärna ett mail och visa upp, jag tar tacksamt emot fler.

Ha en fortsatt underbar dag underbara du!

/Mona