Välkommen underbara du! Mitt syfte är att delge dig en telefonintervju som jag för ett tag sedan gjort med den fantastiska inspiratören, föreläsaren, författaren och coachen Carolina Gårdheim. Det här är del 1 av 3.

 

Vem är då Carolina Gårdheim och vad gör henne fantastisk?

 

Carolina gick 1997 in i den berömda väggen och insåg att hon inte alls levde sitt liv på sina egna villkor. Hon hade glömt bort sig själv och det som gjorde henne lycklig.

 

“Det tar väldigt mycket energi att inte vara sig själv!”

 

Det resulterade i sjukskrivning och ifrågasättande av allt i livet.

 

“– Är det här verkligen sant för mig? Är det mitt? Eller kommer det från någon annan? Det som kom från mig, det som kändes sant i mitt hjärta, det behöll jag. Allt annat slängde jag bort!”

 

Hon kom fram till att många saker hon gjorde, tyckte och tänkte inte alls var i samklang med den hon egentligen var innerst inne, och påbörjade omvandlingen till att bli sig själv igen; kreativ och själslig.

 

Hon skapade företaget Kreativ Insikt och började “Skriva böcker och designa produkter som alla kommer med en tanke om vad som är viktigt i livet, jag ville ”inspirera till stora tankar i den lilla världen”.”

 

De senaste 10 åren har hon drivit Kreativ Insikt tillsammans med sin man, och det kommer de att fortsätta med men på lite annorlunda sätt nu när Carolina har fått ett nytt själsligt uppdrag; att hjälpa andra med precis samma omvandling som hon själv har gått igenom. Besök gärna sidan https://www.kreativinsikt.se/ för mängder av inspirationsmaterial av olika sorter.

 

Besök gärna hennes hemsida för att få mängder av inspiration; http://carolinagardheim.se/ eller ännu mer direkt titta på vad hon har för underbara kurser och event för att påbörja din egen omvandling; http://carolinagardheim.se/vax-med-mig/ . Där har hon bland annat ett helt gratis webinar “Bli själsklar – Hitta din inre vägledning & våga börja följa den” (värde 500 kronor) som du kan börja din omvandling med idag.

 

Hennes avslut på sidan “Väx med mig” säger allt om vem Carolina är och vad hennes vision är;

 

“Jag hoppas att du är en av dem som tagit beslutet att inte bara lyssna till utan också låta dig ledas av din inre vägledning, och därigenom vara en ledare och förebild i den nya tid vi går in i nu. I så fall kommer du alldeles säkert att hitta något här som hjälper dig vidare. För du är värd ett magiskt liv, precis lika magiskt som det är att du alls finns till. Tillsammans skapar vi en – ännu – bättre värld. Med mycket kärlek, Carolina

 

Som ni redan sett är Carolina fantastisk ur flera synpunkter. Hon vågade erkänna för sig själv att livet hon levde inte gjorde henne lycklig och började lyssna inåt, men det mest beundransvärda tycker jag är att hon inte bara lyssnade, utan faktiskt agerade utifrån det hennes inre sa; hon vågade kasta sig ut i det okända för att hitta sig själv och leva det liv som gör henne lycklig! Att hon dessutom nu vill hjälpa oss andra att våga göra samma sak är mer än fantastiskt tycker jag.

 

Nu till själva intervjun;

 

Vad är det som har gjort att du har lyckats med att komma dit du är idag? Händelser? Egenskaper? Talanger? Erfarenheter?

 

Efter att jag gick in i väggen i 30-årsåldern hade jag inte så mycket val än att börja lyssna inåt om jag skulle klara av att hålla ihop. Jag kunde helt enkelt inte fortsätta att bygga mitt liv utifrån och in, utan jag måste bygga mitt liv utifrån och in för att leva ett lyckligt liv. Ta reda på vad som är yttre förväntningar, det som inte är mitt, och göra mig av med det och istället börja inifrån med det som är viktigt för mig. Vad är det jag älskar att göra? Vad är det jag längtar efter?

 

Sedan dess har jag bara hängt på det som min själ har talat om för mig vad som var rätt och riktigt för mig just då. Vad som helt enkelt är nästa steg. Det gäller sedan att inte ge upp utan hela tiden fortsätta ta ett steg i taget på på den vägen, i den riktningen. Då har jag ju upplevt att jag har fått hjälp på både det ena och det andra sättet.

 

Jag har inte gett upp bara för att jag inte vetat hur allt ska gå till eller hur jag ska göra, utan haft en inre drivkraft i att lyssnar jag bara inåt efter nästa steg så kommer det att lösa sig på ett eller annat sätt. Dessutom så blir livet så himla mycket mer roligt att lyssna inåt och följa det som själen uppmanar till, än att inte göra det, så jag kan helt enkelt inte låta bli.

 

Har du haft några förebilder? Gått någon utbildning? Haft någon coach när du har stött på motgångar för att orka fortsätta mot drömmen?

 

Nej, jag har nog varit min egen inre coach. Sedan jag börjat meditera regelbundet, i samma veva då jag gick in i väggen, så fick jag ganska snabbt en känsla och en kontakt inåt, en form av guide eller hjälp och utan den kontakten så hade jag inte överhuvudtaget klarat av det.

 

Jag vet att jag många många gånger tänkte att hur ska vi klara av det här? Hur ska det här gå, bland annat rent ekonomiskt, och jag då satt mig ner och känt den här inre kontakten som säger; “Du är på helt rätt väg!” och det har varit det som har fått mig att fortsätta följa min inre guidning.

 

Jag har ju dessutom gjort hela den här resan med min man och det har ju också varit en framgångsfaktor, måste jag ju säga, utan honom hade det aldrig gått. Vi kompletterar ju varandra. Samtidigt som det är jag som har “fött” företaget, allt det här kommer ju från mig, så jag har ju haft den här drivkraften från början och sedan har ju han hakat på vilket är väldigt berömvärt tycker jag. Men det klart att han har ju ibland varit mer nervös än jag för det ekonomiska och så, medan jag då har haft den här, på något vis enorma tilliten.

 

Det klart att jag också har ramlat ner i det där hålet, men jag har lyckats ta mig upp genom att lyssna på den egna kontakten inåt. Så det är inte någon yttre guidning som gjort att jag lyckats ta mig dit jag är idag, utan det är den inre kontakten som har gjort det.

 

Åh vad härligt! Den har man dessutom alltid med sig!

 

Ja, men det är ju så lätt att glömma bort den inre rösten, den inre guidningen, när man känner rädslovirvlar och en inre rädsla som säger; “Det här kommer aldrig att gå!” Utan då tar jag bara och sätter mig ner, andas, slappnar av och bara landar inåt och då har jag min trygghet där som säger att allt är bra. Och är det något som jag behöver göra, ja då frågar jag vad jag ska ta för nästa steg och då får jag en inspiration om vad jag ska göra och då följer jag den, i den riktningen. Peppar, peppar så har det fungerat hittills.. Fniss fniss..

 

Fortsättning av intervjun följer i nästa inlägg..

 

Fram till nästa del av intervjun kanske du vill passa på att ta del av hennes webinar “Bli själsklar – Hitta din inre vägledning & våga börja följa den” som är helt gratis (värde 500 kronor) så du också kan börja din omvandling..

Klicka på länken för att få ta del av webinaret; http://carolinagardheim.se/vax-med-mig/ 

Alla delar i denna intervju:

Tillbak till början på detta inlägg

Del 2

Del 3

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Fakta om Carolina är taget från hennes hemsida; http://carolinagardheim.se/ och från intervjun jag gjorde med henne förstås.

PS2. Bilden är publicerad med samtycke av Carolina. Foto: Anja Callius.