Välkommen underbara du! Mitt syfte är att delge dig en telefonintervju som jag för ett tag sedan gjort med den fantastiska inspiratören, föreläsaren, författaren och coachen Carolina Gårdheim. Det här är del 3 av 3.

Tidigare inlägg:

Del 1

Del 2

 

Vem är då Carolina Gårdheim och vad gör henne fantastisk?

 

Carolina är inspiratör, föreläsare, författare och coach och är fantastisk ur flera synpunkter. Hon vågade erkänna för sig själv att livet hon levde inte gjorde henne lycklig och började lyssna inåt, men det mest beundransvärda tycker jag är att hon inte bara lyssnade, utan faktiskt agerade utifrån det hennes inre sa; hon vågade kasta sig ut i det okända för att hitta sig själv och leva det liv som gör henne lycklig! Att hon dessutom nu vill hjälpa oss andra att våga göra samma sak är mer än fantastiskt tycker jag.

 

Vill du läsa första delen av intervjun finns den här på bloggen under rubriken “Intervju med den fantastiska Carolina Gårdheim. Del 1 av 3”, och vill du läsa andra delen heter den “Intervju med den fantastiska Carolina Gårdheim. Del 2 av 3”.

Nu till själva fortsättningen på intervjun;

 

Om du skulle ge någon som tycker livet är blä, men som vill ha ett underbart liv, 3 råd, vilka råd skulle du då ge?

 

  1. Varje dag stilla sig en stund och känna in sin egen energi, att lyssna inåt och fråga sig själv; “Vad är viktigt för mig idag?” för utan den kontakten så blir det inget mera. Det är där det börjar.

 

Det är ingen annan som kan tala om för en hur man själv ska må bra utan alla signaler finns inåt. Och i det att lära sig känna skillnad på ett “ja” och ett “nej” i kroppen. Vilka signaler ger mig min kropp om jag får ett “ja” i min inre vägledning, och vilka signaler ger mig min kropp om jag får ett “nej”, så att man kan börja använda sig av det och börja följa det.

 

Det tycker jag är jättesvårt! Jag har försökt med det, men åh vad svårt det är.

 

Men har du provat, det här som jag alltid tipsar om, att ställa dig frågor som man redan vet svaret på och känna hur det känns i kroppen; hur “ja” och “nej” känns?

 

Ja, det har jag och det kan jag, men problemet är när jag har följt ett “ja” enligt min inre vägledning så har det ju inte blivit så.. Antingen så har jag ställt fel typ av frågor eller så har jag ..

 

Nej, nej, vad det handlar om är att du har en förväntan om vad det där “ja:et” ska leda till och det är inte alltid det som din själ har bestämt eller har idén att det ska leda till. Vi tror ju att om jag gör det här, ja då plötsligt ska allt bli bra, men det är inte det. Utan när själen visar dig en viss riktning så är det för att du ska göra det och att det sedan kommer att leda till någonting, som i sin tur kommer att leda till någonting, som kommer att ändra energin och öppna möjligheter för det här. Så allt handlar om att ha tillit till att fortsätta följa den inre vägledningen, även om det inte blir som jag hade tänkt mig. Är du med?

 

Jaa. (Nu fattar jag äntligen poängen :-D)

 

Där har du skillnaden, om du följer den inre vägledningen och så blev det inte som du trodde att det skulle bli. Så stänger du ner och slutar följa kontakten, då kommer du inte att få uppleva den där magin som händer när du följer nästa och nästa och nästa steg. Så det är bara att fortsätta.

 

Åh, vad bra. Jag har trott att jag inte har varit tillräckligt öppen för att kunna lyssna på min egen inre vägledning och så har jag stängt ner det.

 

Nä då, det är inte alls det. En del får väldigt tydliga svar från magen, den här känslan “ja” och “nej”, andra kan få uppleva att de får svar på andra sätt. En del männsikor behöver till exempel prata om saker och ting och hör då sig själva säga det som de märker är sant för dem att göra. Och andra människor kan behöva bara uppleva alla känslorna runt någonting, de går liksom igenom alla känslorna tills känslorna tar slut, för att i den stillheten komma fram till ett svar. Vi är lite olika i hur vi får det där svaret, men man måste hitta sitt eget sätt att hitta dit.

 

Men sedan när vi följer det, då handlar det om tilliten, att lita på att det där steget var något jag behövde göra för att det skulle leda till något annat som inte jag skulle kan ha koll på med min lilla hjärna, för jag har inte koll på allting som händer, medan själen har den stora överblicken.

 

  1. Att använda frågan; “Hur vill jag ha det istället?” om man vill hoppa från offer till skapare, så att man fokuserar på sin vision.

 

För när vi fokuserar på målet och vår visionen hela tiden då försvinner liksom hindren på ett litet magiskt sätt, det blir lättare att ta sig förbi. När man då förhoppningsvis kan uppleva den här kontakten inåt, eller en del upplever den med naturen till exempel, men när känslan av att kontakten finns med någonting större, som jag brukar kallar själen eller vår inre vägledning, eller Universum eller vad du vill, det är då som den här känslan av att vara trygg, älskad och omhändertagen infinner sig.

 

Och när vi får den kontakten att då inse att; så här kan jag se på mig och så här kan jag också se på andra. Alltså att utgå från att “Välj kärlek”, det kan låta som en klyscha, men det handlar om det här att landa ner i den här kärleken och tilliten som finns längst ner där i magen om vi letar lite, eller ute i naturen eller hur vi nu vill komma i kontakt med vår “det stora” på något sätt.

 

Att välja medvetet, jag kanske har svårt att se själv att jag skulle klara det här, men det finns en känsla inom mig som säger att jag klarar det här, och våga lita på det och våga se med själens ögon, om man säger så, se på sig själv och även på andra, med kärlek och tillit, så att man inte fastnar i det här “småtänket” med brist och rädslor.

 

  1. Att hela tiden följa den här känslan av “Vad är det som ger mig energi?”.

 

Det är ju som en kompass. Oavsett om man mediterar eller inte, oavsett om man frågar sig själv om “ja” eller “nej”. Så länge som man varje gång frågar sig; “Vad är det som ger mig energi? Vad är det som känns lättast, roligast och mest energifyllt av de här valen jag har?” och så hela tiden göra det, det är ju egentligen det det handlar om.

 

Och då när man gör det, då kan det behöva att man till exempel sätter en gräns, det här är min tid jag behöver få göra det här, och då kunna få göra det, och säga att det här är min gräns, jag ställer inte upp på det här längre, för jag behöver göra det här för det är det som ger mig mest energi. Det kan leda till att man kan behöva be om hjälp, eller att man behöver hitta sitt eget mod och så vidare. Så länge man fortsätter i den riktningen i det som ger lust, glädje, energi och inspiration, det är nästan det viktigaste tycker jag.

 

Har du någon eller några förebilder eller inspitatörer, eller är det det inre som inspirerar dig?

 

Det är väldigt mycket det inre, sen är det klart att jag också kan bli inspirerad av människor och saker jag läser och så. Det kommer och går, jag har inte någon stor förebild och så, utan jag är mer nyfiken och öppen och jag tycker det är fantastiskt med alla duktiga människor. Det är så många röster nu som pratar om det som är viktigt, det är så härligt, och det behövs och mer av det.

 

De som jag jobbar med, min vision och det jag jobbar med dem med, det är kvinnor som jag känner mig kallad att jobba med, i mina coachningsgrupper, mina kurser och mitt medlemsprogram, då är ju min vision att det vi nu ser bär frukt och verkligen händer, och att de som jag coachar i sin tur går ut och sprider vidare det här och i sin tur blir inspiratörer för andra. Och det är helt magiskt för mig, för att ju fler röster som är ute och berättar om det här som är sant och viktigt, desto bättre, det behövs. Det behövs verkligen för vår jord.

 

Vill du också bli coachad av Carolina? Besök hennes sida; http://carolinagardheim.se/vax-med-mig/ 

 

Ja, verkligen. Och det sägs att vi är inne i ett sådant skede nu överhuvudtaget. Neale Donald Walsch, pratar bland annat om den nya mänskligheten som håller på att växa fram, det är nu som vi tar ett steg upp.

 

(Neale Donald Walsch är en mycket känd författare som skrivit böckerna om Samtal med gud 1-4. Och den senaste boken, del 4 skrevs hösten 2016. Han har kanaliserat innehållet och den sista delen handlar just om hur vi människor kan nå den högre mänskliga nivån. Länkar till böckerna finns längst ner i inlägget.)

 

Ja, absolut. Det här är en tid i historien som har förutspåtts av ursprungsbefolkningar över hela världen sedan flera tusen år tillbaka och det är nästa steg i mänsklighetens historia.

 

Jag hör det hela tiden från mina inre guider att vi går över från “egots era” till “själens era”, och målet i själens era är vi inser att vi är ljusvarelser och det är då vi blir homoluminus. Att vi faktiskt ser att vi är ljus, att vi är energi, att vi kan se att vi har den här fysiska verkligheten också för att vi vill uppleva den, den är ju fantastisk och underbar, och det är saker som vi inte kan uppleva när vi är bara är ande eller på andra sidan. Men att vi också ser de resurser vi har när vi är inser att det är vi som skapar det här, att det är vi som påverkar.

 

Så det är ett jätteskifte, och det är därför vi ser så mycket konflikter och saker som blossar upp, som kommer upp till ytan för att vi måste titta på och göra något så att vi kan komma vidare. Det är en slags rensning som pågår och sedan en slags konflikt mellan det gamla och det nya som växer fram. Så det är en väldigt spännande tid, det är det verkligen.

 

Om du vill veta mer om detta så har Carolina skrivit ett mycket bra blogginlägg, på sin blogg, om detta. Klicka på länken för att läsa mer om detta här; http://carolinagardheim.se-sjalens-era/

 

Något mer du vill tillägga?

 

Det skulle i så fall vara att det här med ett “underbart liv” handlar ingenting om det där man läser om i ett glossigt magazine, eller det man läser om vad andra människor gör, utan det börjar börjar inifrån, att bara fråga sig själv “Vad behöver jag för att må bra?” Det kan vara något helt annat än vad grannen, partnern, föräldrarna eller de där gurusarna i tidningarna mår bra av, och så respektera den rösten och våga följa den, så skapar man sig ett underbart liv!

 

Visst är hon fantastisk Carolina Gårdheim! Hon till och med hjälpte mig helt naturligt med ett mycket bra avslut på inlägget!

 

Besök gärna hennes egen sida och hennes webbshop med massor av inspirerande material, bland annat hennes egna böcker, länkar finns i botten som Ps.

 

Tillbaka till början

Del 1

Del 2

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Fakta om Carolina är taget från hennes hemsida; http://carolinagardheim.se/ och från intervjun jag gjorde med henne förstås.

PS2. Carolinas webbshop hittar du här; https://www.kreativinsikt.se/

PS3. Bilden är publicerad med samtycke av Carolina. Foto: Anja Callius.

PS4. Du kan köpa Neale Donald Walschs böcker här;   Samtal med Gud : en ovanlig dialog

Alla tre böckerna i samma bok med engelsk text;  The Complete Conversations with God

Sen den fjärde boken med engelsk text; Conversations with God, Book 4