Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att slå ett slag för en underbar mässa som kommer att äga rum i helgen 21-22 april i Orsa hembygdsgård. Mässan handlar om inre och yttre skönhet.

Idag var jag på Orsa hembygdsgård och träffade en mycket inspirerande tjej som heter Britt-Marie Jemth och hon är den som dragit igång detta underbara projekt!

Hon är en stark och glad tjej som har rötterna i Orsa men som varit och gästspelat i Stockholm ett tag, men är nu tillbaka igen. Hon upptäckte, precis som många andra inklusive mig själv, att arbetsuppgifterna i sig också spelar roll.

Efter att ha drivit restaurang i flera år bestämde hon sig för att våga satsa på sin dröm; att få hjälpa och utveckla människor som vill komma någonstans och som vill nå sina mål i livet! Hon utbildade sig till Ackrediterad Resanterapeut av Brandon Bays, som har skrivit boken The Journey. Den har förresten legat på pockettoppen i Sverige.

Sedan dess har hon arbetat som Resanterapeut, det som skiljer sig från “vanlig” terapi är att man går direkt på känslan som man vill få bort och löser det där och då. Hon gör även healingmassage där hon också använder sina verktyg i entimmesbehandlingar och det är hon en av få i Sverige som gör.

När jag frågade Britt-Marie om vad hon gör för att ha ett underbart liv svarade hon att nu gör det hon tycker är kul, den här mässan är ett sådant spontant och kul infall, och det tackar vi för, eller hur?!

Britt-Maries livsmotto tycker jag är helt underbart; “För mycket av det goda är alldeles lagom.” Tänk vad det skulle göra på sikt för oss svenskar som många gånger anses som stela “lagommänniskor”! Wow!

Vilka 5 råd skulle du ge någon som vill ha råd på hur man ska få ett underbart liv?

  1. Stanna upp och titta på dig själv! Allting ligger bara hos dig själv, du kan inte skylla på något annat utanför dig själv!
  2. Skaffa dig en bra terapeut!
  3. Fundera på vad du gör i livet! Gör du det du älskar? Gör det du älskar – älska det du gör, så enkelt är det!
  4. Våga! Våga det du är skiträdd för! Annars missar du massor av “kickar” som gör att du känner att du lever.
  5. Drick vatten! Kanske ett banalt råd, men som faktiskt är ett måste för att må bra.

Vad rekommenderar du för 3 vanor för att göra livet underbart?

  1. Träna kroppen!
  2. Stanna upp och lovprisa dig själv för det du har skapat hittills och för hur underbar du är!
  3. Var i naturen och bara njut av den!

Vad är dina närmaste mål i livet?

Skapa en lokal, “Lokalen” i centrala Orsa, i Olsénshuset, tillsammans med min exman, som är zonterapeut, där vi ska ha många olika kurser och evenemang som handlar om hälsa och välmående, bland annat Resanmetoden, energimassage, zonmassage, healing, tarot, yoga, föreläsningar och meditationer, men även pop-up affärer med till exempel yogakläder.

Hur ser visionen för “Lokalen” ut?

Det ska verkligen vara ett läroställe, det är många kurser och föreläsningar vi vill ha där. Det ska vara världens mysigaste läroställe!

Som avslut ger den underbara och levnadsglada Britt-Marie Jemth ett livsråd som inte går av för hackor; “Jag tror att om man bara har själ och hjärta så kommer saker till en. Då händer det bara saker, och då behöver man vara ödmjuk, tacksam och snäll mot sig själv.”

Du hör själv att detta vill du inte missa; har den som ordnat denna mässa så kloka tankar om livet så kommer själva mässan att ha innehåll för både själ och hjärta av hög kvalitet. Du kommer väl?

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1.Vill du läsa mer om Britt-Marie Jemth, hennes kurser och evenemang kan du klicka på länken; www.jemthutveckling.se

PS2. Bilden är från programbladet för mässan.