Behöver du bli påmind om tacksamhet?

Känner du att du har inget att vara tacksam för eller bara känner dig blä? Kolla in och njut av denna video https://youtu.be/sO2o98Zpzg8

Videon handlar om just om att det finns så mycket att vara tacksam för!

Vi som lever i Sverige som är ett fritt, fredligt och rikt land glömmer många gånger bort hur mycket vi har att vara tacksamma för, som miljoner människor saknar helt; fred, frihet, rent vatten ända in i våra hem, värme, mat, sjukvård med mera. Många av de människor som finns med på videon är ändå tacksamma för det de har, fast man förstår att deras liv är väldigt olika våra. Det viktigaste att vara tacksam för är ändå att du lever idag, eller hur?

Empty Hands heter gruppen eller föreningen som har gjort videon. De gör allt gratis och deras budskap är att sprida kärlek och positivitet i världen. Grundaren till Empty Hands är Nimo. Han är en känd rappare, tydligen från M-TV som kände att han ville få ut mer av livet och framförallt förändra världen till det bättre.

Du kan även gå in på deras hemsida http://www.emptyhandsmusic.org/album-gift-for-all och läsa mer om dem och även ladda hem deras album, helt gratis, med fler motivationshöjande musik. Väldigt bra skiva måste jag säga.

Han har även ett klokt citat på sidan som jag vill delge här. Om det är Nimo själv som skrivit det eller om han har tagit det från någon annan vet jag inte, men så här står det;

“We arrive on to this planet empty handed. We will all soon leave empty handed. So then, how do we want to spend the time in between?”

Jag känner att det är en riktig tankeställare, så hur vill du spendera din tid??

Skriv gärna något kortfattat om det, så kanske vi kan publicera det och kanske skapa en inspirationssida för andra.

Ha en fantastisk dag och glöm inte att fråga dig själv vad du har för påminnelser om tacksamhet i ditt liv!

/Tomas      

PS Frontbilden kommer från  Tim Marshall on Unsplash