Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att berätta om en 7-dagars utmaning som jag går med Mindvalley som handlar om att skapa större medvetenhet runt när, var, hur och varför man äter socker.

Idag handlar det om dag 7, den sista dagen! Eftersom utmaningen är på engelska sammanfattar jag därför det viktigaste på svenska här för er.

Utmaningen heter “7 Days to Breaking up with Sugar” och är skapad av Eric Edmeades, som har skapat “Wildfit” som är ett revolutionerande program som handlar om att skapa medvetenhet runt det man äter.

Syftet med utmaningen är att öka din medvetenhet om socker, när och hur du använder det och hur det får dig att känna dig. Det handlar om att ge dig tillbaka din frihet att äta det du vill äta, inte vara beroende av socker.

Funderingar från igår;

 • Okej låt oss vara riktigt klara med det här; folk säger att de ska följa dieter och utmaningar men den största majoriteten fullföljer det aldrig! Så om du nu har gjort allt i utmaningen ska du vara riktigt stolt!
 • Och har du bara delvis gjort det, antingen för att du gav efter för “matdjävulen” eller om socker slank med ner av misstag, som händer ganska ofta, så se som en lärdom! Inte som en förlust! Se det som en möjlighet att lära av! Eric tror inte på misstag, bara om det händer 2 gånger, det vill säga att man gör om samma sak igen fast man egentligen vet bättre. Se den första gången som ett olyckligt eller kanske lite medvetet experiment, för att se hur det fick dig att må, så länge som du lär av det.

Uppgifter för dag 7;

1.Idag är ännu en dag till utan socker, sötningsmedel och frukt.

2. Idag ska du vara extra uppmärksam på, för att befästa all kunskap du lärt dig av utmaningen, är;

 • Hur låter den inre dialogen? Verkligen notera när “matdjävulen” slår till och försöker övertala dig att göra ett undantag, “prova bara en bit”. Ofta är “matdjävulen” som en tiggande hund, du faller för trycket och ger den något, men det tar två sekunder så sitter den där med bedjande ögon och vill ha ännu mer; den slutar aldrig att tigga, böna och be om du kontinuerligt faller till föga!!! Du stärker hundens vilja; det lönar sig alltså att vara enträgen och aldrig ge upp och likadant fungerar “matdjävulen”.

3.Utmaningen är inte över förrän du vaknar imorgon bitti! Det är jätteviktigt!

 • För “matdjävulen” kommer att kunna argumentera om detta ikväll; du har ju varit så duktig nu, varit utan socker i hela 7 dagar! Superbra gjort! Jag är stolt över dig! Det måste vi fira med efterrätt, eller hur?!
 • Eller också, om du har lyssnat ordentligt på den inre dialogen och lärt dig hur “matdjävulen” fungerar, så kommer den att vara tyst, du har lyckats få den att inte vilja ha socker mer. Och är det så så är det fantastiskt!!! Grattis! För det kan hända, Eric berättar att han har bevittnat det tusentals gånger med programmet “Wildfit”.
 • Men om det inte har hänt, så är detta bara en utmaning på 7 dagar, och om “matdjävulen” börjar operation övertalning ikväll så är detta möjligheten att verkligen få den att hålla munnen för gott; få den att förstå att den lever i din kropp! Så om du blir sjuk av att du äter dålig mat så kommer den också att uppleva det!
 • Har du tänkt på att om du själv har druckit för mycket alkohol, eller någon du känner har gjort det, så mycket att du eller den börjat att kräkas kommer du att avstå alkohol på ett tag. Ju värre upplevelse desto längre håller det dåliga minnet i sig, och så länge det håller i sig kommer du eller den personen inte ha några som helst problem med att avstå just det som du eller den mått så illa av.
 • Så om du mår dåligt av något du ätit kommer “matdjävulen” också att vilja att du låter bli,
 • men när du mår bra kommer den att vilja att du äter skräpmat; lyssna då noga på dennes strategi och säg bestämt nej! Det kommer att kunna göra att du helt och håller förändrar ditt förhållande till både “matdjävulen” och till socker över lag!
 • Och för att detta ska lyckas helt och hållet måste du vakna upp imorgon och ha lyckats med utmaningen!
 • Innan du ens tänker tanken på att återinföra socker igen eller om det ens händer, för att sockersuget har försvunnit, så kommer du att upptäcka att du har ett helt annan syn på detta, du har mycket mer kontroll över den inre dialogen! Du kommer att ha mer frihet i förhållande till socker!
 • Fortsätt att ha koll på innehållsförteckningar och välj medvetet det du verkligen vill äta.
 • Eric även har en bonus; en bonusvideo som jag kommer att sammanfatta imorgon. Där kommer han att prata om vilka knep matindustrin använder för att vi ska äta mycket mer mat än vad vi behöver.

Tidigare i mänsklighetens historia har den vanligaste dödsorsaken varit svält, och på ett sjukt sätt gör vi det även idag; de flesta i den västerländska världen är övergödda men dör av att vara undernärda! Så det Eric ska prata om imorgon är några viktiga skillnader, som Eric och hans fru har lärt sig under de senaste 20 åren genom att jobba med detta, och några kraftfulla strategier för att lära dig dem också.

Ha en underbar, och förhoppningsvis sockerfri, dag underbara du!

/Mona

PS1. Om du hellre själv vill gå kursen gratis kan du klicka här, (kursen är helt på engelska); http://www.mindvalley.com/quests/arabia/7-days-to-breaking-up-with-sugar

PS2. Om du vill kolla in Erics stora program om att ändra dina matvanor över lag kan du kolla in någon av länkarna här; http://www.mindvalley.com/eric-edmeades/wildfit/?pid=fmq&c=7DBUS&PSubscriptionID=&OrderID=&msk=&layout=plain  eller på https://getwildfit.com/wf90/ Åh vad jag vill gå det!!! 😀

PS3. Frontbild av Eaters Collective on Unsplash