Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att ge luft till hur mitt liv kändes för nästan två år sedan och vad som var den stora vändpunkten, det som fick mig att helt tänka om helt hur jag upplevde mitt liv.

 

Har du någonsin känt att du skulle vilja söka upp en djup mörk djup tjärn bara för att långsamt gå ner i det djupa mörka vattnet och aldrig mer komma upp igen? Att det skulle vara svaret på allting?

 

Det har jag! Trots att jag hade en underbar kärleksfull familj som älskar mig för dem jag är och stöttar mig i allt! Hur kan det komma sig?

Jag kände att jag var fångad i ett jobb som tog all min energi, så att jag inte hade något kvar att ge till min underbara familj.

 

Jag kände att jag inte hade något val. Jag kände att det jag gjorde på jobbet var för krävande. Jag kände att jag hade så mycket mer att ge till världen istället för att göra vad jag var tvungen att göra. Jag kände att jag inte ens kunde njuta av min fritid med min underbara man och våra underbara unga tjejer. Allt jag kunde tänka på var att snart skulle helgen vara över och jag skulle behöva gå tillbaka till jobbet igen. Och eftersom jag var den som försörjde vår familj, rent ekonomiskt, var jag tvungen att göra det, jag var tvungen att göra det, jag var TVUNGEN! Det fanns inget annat alternativ, eller jag kunde inte se något ändå.

 

12 år tidigare hade jag gått in i den berömda väggen, jag mådde då så dåligt att jag inte ens ville finnas här längre, men sedan dess hade jag gjort så många stora förändringar i mitt liv; nu hade jag en underbar familj som älskade mig för den jag är!

 

Hur kom det sig att jag nu inte kunde vara glad och njuta av mitt liv och min underbara familj?

 

Jag visste att om jag inte gjorde någonting drastiskt skulle jag hamna där igen! Trots att jag lärde mig så många saker om mig själv under den tiden, som jag inte tidigare hade känt och vetat, och jag skulle heller aldrig vilja vara utan den kunskapen, ville jag absolut inte att det skulle hända mig själv och min familj igen. Vad skulle jag göra? Vad kunde jag göra?

 

En morgon när jag var på Instagram såg jag en reklamannons om Bob Proctor och ett webbinar som han skulle hålla om något som kallas “The Paradigm Shift”. Det skulle handla om att vi alla är programmerade med olika begränsande tankesätt från barndomen och att det gör att vi känner begränsningar i det vi kan åstadkomma, men att det går att omprogrammera sig själv för att få nya resultat i livet.

 

Förresten ska han snart hålla ett sådant webbinar igen, klicka på länken för mer information; www.proctorgallagherinstitute.com

 

Efter att ha deltagit i webinaret kände jag plötsligt hopp igen! Det var inget fel på mig!

 

Anledningen till att jag kände mig så eländig var mitt eget tänkande!

 

Och jag kunde ändra på det! Jag var inte mitt tänkande! Jag kunde välja mina tankar! Det hade jag inte vetat eller förstått tidigare! Jag var programmerad med att min lycka berodde på mina resultat i livet, och eftersom mina resultat i livet, förutom mitt jobb, var underbart så förstod jag inte heller mig själv eller mina känslor.

 

Nu, efter att ha sett händelsen utifrån insåg jag att resultaten i mitt liv var mina egna! Jag hade skapat mina egna resultat med mina egna tankar och reaktioner! Det var inte kul att höra! Men jag visste djupt inuti att det han sa var sant!

 

Jag insåg att jag hade fokuserat så mycket på de saker som jag trodde gjorde mig eländig att jag hade blivit olycklig!

 

Det var upp till mig att göra något åt min situation! Det var mitt eget val som hade fört mig till den situation jag var i, ingen annans! Jag var den som kunde göra någonting åt det! Ingen annan!

 

Det var inte kul alls att inte ha någon eller någonting att skylla längre. Jag ville att det var andras fel, så att någon annan skulle ta hand om det! Jag var så frustrerad och olycklig, hur skulle jag få energi och styrka att hantera detta? Jag var för upptagen med att tycka synd om mig själv!

 

Men under helgen, The Paradigm Shift-evenemanget är 2½ dagar, insåg jag att det var mina tankar, kring mina resultat i livet, som hade gjort mig så olycklig! Och att jag kunde ändra på det genom att ändra på mina tankar! Det var möjligt att känna sig lyckligare bara genom att medvetet välja rätt tankar! Och vem som helst kunde göra det!

 

Plötsligt kände jag hopp och en iver för att tänka nytt! Om andra kunde göra det, kunde jag också! Och sättet att medvetet välja mina egna tankar var också enkelt! Jag var bara tvungen att vara ihärdig och låt det ta lite tid. Det skulle jag kunna göra! Jag kan vara väldigt ihärdig när jag vill! Fråga bara min man. ;-D

 

Den helgen var en riktig ögonöppnare och en nystart för både mig och hela familjen! Nu är det nästan två år sedan sedan jag tittade på det och jag kan knappt förstå hur mycket mitt liv, och våra liv tillsammans, har förändrats på den korta tiden! Om jag ​​kan göra det – så kan du också!

 

Efter detta gick jag direkt en webbkurs med Mary Morrissey som heter “The Dream Builder Program”, för att ta vid där “The Paradigm Shift”-webbinaret slutade, för att verkligen försäkra mig om att inte trilla tillbaka i gamla hjulspår och tankesätt.

Bob sa att det var av ren nödvändighet att ha ett bra stöd i att fortsätta att tänka nytt för annars skulle hjärnan, som ni vet älskar det samma gamla vanliga, motarbeta dig tillbaka till det invanda.

 

Dessa två kurser tillsammans förändrade mitt liv för alltid!

 

Jag kommer alltid att vara evigt tacksam för det som dessa två kurser fick mig att inse; JAG är den som är ansvarig för resultaten i MITT liv! Det är inte hur jag har det i livet som avgör om jag upplever lycka eller inte, utan det är hur jag tar det. Det vill säga hur jag tänker runt det som händer, som avgör om jag upplever lycka eller inte!

 

Det är supersvårt att alltid kunna styra sina tankar, det erkänner jag. Men innan dessa två kurser visste jag inte ens att jag kunde göra det!

 

När jag sedan kom i kontakt med Tony Robbins läror och fick klart för mig att det räcker med att göra vissa saker med kroppen för att bryta en tanke eller känsla, ja då blev allt så mycket enklare!

 

Försök att må dåligt när du slår dig på bröstet som Tarzan och låter som honom, eller bara sätt händerna i sidorna, sträck på ryggen och le ett riktigt brett leende till dig själv i spegeln, det fungerar också.

 

Jag önskar så att du också får en ögonöppnare med budskapet att det är ditt ansvar att bli lycklig och att jag ger dig bra tips och metoder för att få ett underbart liv, det är mitt syfte med bloggen; att så många som möjligt ska vakna upp och inse att de visst kan skapa sig själva ett underbart liv, ett steg i taget

Det finns en uppsjö av material och metoder för att göra det. Jag plockar ur det mest matnyttiga jag kommer över och delger det till dig här, förhoppningsvis på ett sätt som du har nytta av.

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Vill du delta eller veta mer om “The Paradigm Shift”-webbinaret klicka på länken: Registering här.

PS2. Vill du få chansen att titta på ett 60 minuters webbinar med Mary Morrissey, helt gratis, som handlar om att just ändra sitt tankesätt, klicka på länken; Registering här 

PS3. Frontbild från Anne Duaban on Unsplash

 

Ha en underbar dag!

Mona