Välkommen underbara du!

Tack för att du läst så här långt. Mitt syfte med detta inlägg är att berätta om vilka fördelar du kan få av meditation.

Alla pratade om att det var så bra. Alla som hade kommit någonstans i sin personliga utveckling sa att det hade förändrat deras liv. Att de hade upptäckt en helt ny värld.

Jag visste så väl att det var precis det jag behövde; en förändring i mitt liv, en inre förändring, för till det yttre hade jag det jättebra; jag hade nu en helt underbar man och jag var hemma och var mammaledig med två underbara döttrar! Jag kunde inte ha det bättre!

Ändå var det något som gnagde och jag visste att det inte hade med det yttre att göra, det hade jag redan tagit tag i. Jag har en gång gått in i väggen, ca 14 år sedan, och jag trodde då att det bara hade med jobbet att göra, att jag hade jobbat alldeles för mycket, men det visade sig att jag också hade tappat bort mig själv i ett långvarigt förhållande, men det märkte jag inte förrän jag träffade min blivande älskade man. Ibland måste man få lite perspektiv på saker och ting för att förstå.

Vad var det då som “alla” pratade om som var så bra? Särskilt för den personliga utvecklingen! Jo, meditation! Hmm… kunde det verkligen vara något?! Och något för mig?! Jag som har svårt att vara tyst, fokuserad och stilla i längre perioder. Och tänk om det inte gjorde det det skulle; ge inre frid, lugn, harmoni, en ökad självkänsla och ett ökat självförtroende?! Vad skulle jag ta till då?!

Jag lekte struts, stoppade huvudet i sanden, och hoppades på att det skulle bli bättre av sig självt och med alla andra strategier och metoder jag hade för att göra livet bättre, men det var något som skavde. Något som jag inte riktigt kunde sätta fingret på. Jag berättade om min oro för en mycket underbar nära vän, Karolina, och hon som också är mycket intresserad av personlig utveckling och har kommit längre än mig i “det inre arbetet”, sa att jag inte hade något att förlora och att det finns så många olika meditationer att jag med säkerhet skulle hitta något som passade mig. Hon rekommenderade guidade meditationer eftersom de hjälper dig att fokusera på det som sägs och på så sätt för tillbaka dig till nuet med hjälp av “pratet”. Hmm… jag kanske skulle testa i alla fall. Något kort. Något litet. För då kanske jag skulle kunna hålla fokus och få känna några positiva effekter. Jag fegade, men till slut gick jag utanför komfortzonen och bestämde mig för att kolla in Youtube. Jag var fullt övertygad att jag dessutom var tvungen att ha meditationen på svenska; inte skulle väl jag fatta allt konstigt de sa och dessutom kunna koncentrera mig på att koncentrera mig! Jag sökte på guidad meditation på svenska och testade, tidigt en morgon innan familjen vaknade.

Wow! Jag hade ett helt inre liv, ett liv som var harmoniskt, tryggt och glädjerikt, oavsett hur den yttre världen såg ut!

Det hade jag inte haft en aning om! Jag som alltid har haft en livlig fantasi och kunna sett tydliga inre bilder, fick nu uppleva en mycket stor fördel av det; att kunna göra något positivt och stärkande med de gåvorna. Jag som annars oftast använt dem till inredning; en känsla av att sakna något, åh om jag bara hade lite mer pengar så skulle jag köpa, så skulle jag göra om… och att måla upp katastrofscenarion. De inre bilderna som jag uppmanades att tänka nu gjorde mig lugn, harmonisk och upprymd! Tänk att när som helst kunna träda in i ett lugn, oavsett hur livet runt omkring var. Oavsett om jag kände mig stressad, otillräcklig eller sur så kunde jag alltid hämta kraft i min inre värld!

Att meditera varje morgon är helt klart den absolut bästa rutin jag någonsin lagt till i mitt liv!

Om den, av någon oförutsedd anledning, som vaknande barn, att jag har missbedömt tiden och så vidare, inte blir av på morgonen saknar jag den hela dagen. Jag är så mycket mer självsäker, harmonisk, medveten, ödmjuk, kärleksfull och målmedveten, även om jag har mycket kvar att lära och utveckla. Idag vet jag vad jag vill; vara en positiv kraft här på jorden så länge jag finns här! Jag vill medvetet försöka att bli bättre och bättre som medmänniska och sprida positivitet så mycket jag bara kan, och för att kunna ha kraft till det måste jag själv fylla på mig, varje dag, med positivitet och inre styrka, och just det hämtar jag i meditationen! Om jag inte mediterade skulle jag inte klara av att hålla mitt fokus på att försöka vara en positiv kraft, särskilt med tanke på så mycket som kräver min och er uppmärksamhet idag.

Emily Fletcher, en av världens största meditationslärare har till och med sagt; “Om du vill förändra världen – meditera två gånger om dagen, en på morgonen och en på kvällen.”

För att meditationen gör så mycket för ditt välbefinnande att du kommer att må så mycket bättre och bli så mycket mer harmonisk att du kommer att förändra världen till det bättre, bara genom att må bättre genom meditation. Om du blir nyfiken kan du själv kolla på klippet och se vad du tycker; https://www.youtube.com/watch?v=MbwMiW1DytM

Det finns mängder av guidade meditationer på Youtube, i appar, cd-skivor med mera, det är bara att välja. Jag har några egna favoriter som jag kommer att dela med mig av senare här på bloggen, och nästan alla är idag på engelska, men om du vill testa att meditera är det viktigare att du själv väljer ut något som du själv tror skulle passa dig. Du kan alltid söka på Youtube.com på de ord du vill ha med, till exempel “guidad meditation på svenska” och sedan prova någon som verkar passa dig. Först blev jag lite “hooked” på att göra de riktigt långa meditationerna ca 40-80 minuters passen, men nu har jag konstaterat att det går precis lika bra för mig att göra kortare meditationer, om jag bara väljer rätt innehåll, och då sparar jag tid på det och det i sig är alltid bra.

Lycka till med testandet och hör gärna av dig med tips på bra meditationer, det kan jag aldrig få för många av!

Ha en fortsatt underbar dag, idag är början på resten av ditt liv, gör ditt liv till ett underbart liv, det är du värd! /Mona

PS Frontbild kommer från Oscar Ivan Esquivel Arteaga on Unsplash