Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att återge 6 lärdomar för att lyckas i livet enligt Robin Sharma, världscoachen och författaren till bland annat bästsäljaren “Munken som sålde sin Ferrari”.

 

Här kommer 6 lärdomar som Robin Sharma själv har lärt sig på vägen till framgång i livet. Eftersom han själv har lyckats med det han vill i livet, kan det ju vara bra att ta reda på vad han har för kunskaper för att man själv ska kunna bli framgångsrik.

 

  1. Små vinster är betydelsefulla; ett underbart liv är inte byggt på revolution, ett bra liv är byggt på utveckling.

 

Små och stabila vinster avgör loppet, livet. Det du gör varje dag är mycket, mycket viktigare än vad du gör någon gång varje decennium. Vad du gör varje dag är egentligen ditt liv i miniatyr. Vad du gör varje dag, bygger och skapar ditt liv, för det du gör är att skapa din framtid.

 

Kan jag bara få varenda liten del av de 24 timmarna som finns på ett dygn perfekta; lägga kraft, energi, tid och pengar som verkligen betyder något för mig, då tar resten hand om sig självt!

 

De små stunderna är betydelsefulla! Om du gör varenda en av dem “wow” bygger du upp framtida “wows” som i sin tur gör hela ditt liv till ett enda stort “WOW”!

 

Små konstanta förbättringar, av dig och ditt liv, kommer att leda dig till fantastiska resultat! Små miniframgångar kommer att leda till fantastiska resultat!

 

Framgångsrika företag jobbar ständigt med att förbättra sin verksamhet, i detalj, för att serva sina kunder på ännu bättre sätt och det är det som kommer att avgöra framgången över tid.

 

Underbara förhållanden likaså; små konstanta förbättringar som gör att förhållandet ständigt förbättras och som leder till en kärlek som håller i sig hela livet. Dagliga små saker för att visa sin kärlek, om och om igen, och som håller kärleken vid liv.

 

  1. Ingenting misslyckas så mycket som framgång; det är när du har slagit igenom och blivit framgångsrik som du är som mest sårbar. Det är ännu svårare att behålla framgången, än att slå igenom.

 

Satsa därför inte på att slå igenom, satsa på att bli legendarisk! Jag vill bli världsklass inom mitt område för den lilla tid jag har här på jorden. Jag ska göra allt jag kan för att bli så bra jag bara kan bli så att min framgång blir långsiktigt och kontinuerlig, inte upp som en sol och ned som en pannkaka.

 

Framgång kan stiga en åt huvudet och man kan bli arrogant och inte längre ödmjuk, det är då det går åt skogen. Låt ödmjukheten, din arbetsmoral, din passion och din kunskap stiga med framgången så löser det sig.

 

  1. Om du inte ber eller frågar om något, får du heller inget; det finns stor kraft i att be om det du vill ha.

 

Många gånger kan vi få det vi vill, men eftersom vi inte ber eller frågar om det, så får vi det inte, eftersom ingen vet vad vi vill ha. Hur ska vi kunna få det vi vill om ingen vet vad vi vill?

 

Vi är inte tankeläsare, tur nog, så om du inte säger till din partner vad di vill, hur ska då hen veta vad du vill och kunna ge det till dig, om det är rimligt förstås?

 

Sätter du inga mål i livet, hur ska du, och din hjärna, och alla andra veta vad du vill?! Så du kan få det du vill.

 

Får man då allt man ber om? Nej, men om du ber, och inte får, så har du ju i alla fall lärt dig något. Om du aldrig ber eller frågar om något, ja då finns det ju inte ens en chans att få det. Det enda misslyckandet är att inte ens försöka!

 

  1. Rikedom är en återspegling av hur mycket värde du levererar; vill du tjäna tusenfallt – serva och hjälp tusenfallt, vill du tjäna miljoner – serva och hjälp miljoner. Det du tjänar är en belöning av det du producerar.

 

Robin Sharmas morgonmantra är; “How may I be of most service to as many people as possible?”

 

Hans besatthet är att leverera 10 gånger så mycket värde som kunden möjligtvis kan förvänta sig, så att alla produkter, alla events och alla böcker kan anses som gratis.

“Vill du ha mer pengar; hjälp fler människor.”

 

  1. De som inte tar sig tid till att träna, kommer slutligen tvingas ta sig tid till att vara sjuka; att träna är livsomvändande.

 

Att gå upp tidigt på morgonen och träna de första 20 minuterna gör så mycket för hälsan, men inte bara den. Du kommer igång, reducerar stresshormoner, frigör må-bra-hormoner och gör att du blir inspirerad att ta tag i saker.

 

“When we are young, we sacrifice all of our health for wealth. But when we get old, we sacrifice all of our wealth for one day of good health.”

 

Robins råd är att se till att du blir så “fit” som du bara kan bli för att vara så frisk som möjligt, inget är mer värdefullt i livet. För om du inte är frisk, kan du inte njuta fullt ut av livet alls! Inget påverkar ditt liv så mycket, och i alla områden av livet som att vara sjuk, det vill säga motsatsen till frisk.

 

Så om du inte tränar regelbundet se till att investera i din hälsa, för den påverkar alla områden och resultat i livet.

 

  1. Misslyckanden är priset för storhet; du måste misslyckas för att bli vis och få de erfarenheter som ger storhet. Motgångar är priset för ambition.

 

“Jag lämnar hellre det här livet sårad, blodig och ärrad med en vetskap om att jag har gjort allt jag kunnat för att kämpa mot mina mål, än att bli bitter, fördömande och kritiserande av andra för att jag inte ens försökt. Jag spenderade mina bästa år med att kämpa för det jag tror på och det som är viktigt för mig. Även om det gjorde mig illa, jag blev skrattad åt, jag ramlade och folk försökte sätta sig på mig, för det är det som livet handlar om.” säger Robin.

 

Se till att uppnå din dröm; se till att du gjort världen till en bättre plats genom att du funnits i den.

Kom ihåg att kritiker oftast kritiserar det och den som de själva innerst inne vill uppnå mest.

 

För mig var detta mycket matnyttigt. Det som tilltalade mig mest är det som handlade om att om man bara ser till att utnyttja sina 24 timmar på dygnet på bästa sätt, varje dag, så kommer resten att ta hand om sig självt! Wow! Jag som så många gånger övertalat mig själv med att inte göra saker med motiveringen “Det kan jag göra senare.”

 

Om nu varje dag är en miniatyr av mitt liv; vill jag då skjuta upp allt till senare? När ska jag då ta tag i det som är viktigt för mig? När ska jag då njuta fullt ut av tjejerna? Av Tomas? Av livet? När det är för sent?

 

Vad ska du passa på att njuta av idag?

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Vill du läsa mer om Robin Sharma och det han gör, klicka på länken; https://www.robinsharma.com/

PS2. Frontbild av Zoltan Tasi on Unsplash