Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig det viktigaste ur ett TEDx talk av Dan Lok som handlar om att det är du själv som är ditt eget största hinder i allt du vill uppnå.

 

Vill du läsa mer om vad TEDx talks är kan du klicka på länken Varför trygghet kommer att förstöra ditt liv

 

Dan Lok är en entreprenör, multimiljonär, bästsäljande författare och företagsmentor.

 

Du är alltså ditt eget största hinder genom din egen självbild enligt Dan Lok.

 

Det är din självbild, din egen bild av dig själv och vem du är enligt dig själv, som sätter gränserna för det du kan åstadkomma.

 

Om du ser dig som vegan skulle du aldrig ens tänka tanken på att äta något från djur överhuvudtaget. Om du däremot ser dig själv som en köttälskare skulle du aldrig ens överväga att sluta äta kött.

 

Problemet blir dock mer komplext och riktigt utmanande när det ställer sig ivägen för det du vill uppnå.

Om du vill tjäna ännu mer pengar än du brukar kommer du först att vara så motiverad att du börjar göra saker som du kanske inte gjort tidigare och på så sätt uppnår du nya resultat.

Efter ett tag planar din framgång det ut för att det nya du gjort blivit “gammalt” och du behöver göra ytterligare nya saker för att få ännu bättre resultat. Det är då din självbild, dina trossatser, dina paradigmer, slår till och börjar få dig att tvivla.

Tvivlet växer för att din självbild frågar dig om du verkligen har det som krävs för att nå ditt mål.

Så småningom slutar du till och med att göra det som gav dig de första framgångarna och du är straxt tillbaka på ruta ett igen. Då säger självbilden; “Där ser du, vad var det jag sa, du är bara en som tjänar x kronor om året.”

 

Som i exemplen ovan, om att inte äta kött eller äta kött, har de människorna vanor som stödjer sin livsstil, men de har också en självbild som stöttar vanorna. De gör, eller inte gör, vissa saker på grund av hur de anser sig själva vara.

 

Om du ser dig själv som en person som alltid har tur kommer du att agera på ett helt annat sätt och därför få helt andra resultat, ån om du ser dig själv som en som alltid har otur.

Ser du dig själv som en person som agerar på nya idéer kommer du också att både agera och få bättre resultat, än om du ser dig själv som osäker och tvekande.

 

Vem är du?

 

Vem vill du vara?

 

För att kunna nå dit du vill måste du alltså ändra din självbild, din egen föreställning om vem du är.

Din självbild måste stämma med dina drömmar om dina drömmar ska kunna bli verklighet.

 

Dan Lok ger oss tre frågor att börja med för att kunna påverka våra egna självbilder;

 

  1. Vem behöver jag vara för att börja drömma igen?

  1. Vem behöver jag vara för att leva det liv jag vill leva?

  1. Vem behöver jag vara för att producera de resultat som jag vill ha?

När du har svaren på ovanstående frågor, har du nyckeln till att få alla dina idéer att bli framgångsrika, lovar Dan Lok!

 

Med tanke på hans resultat i livet verkar han ju verkligen veta vad han pratar om..

 

Jag ska nog avsätta tid till att försöka svara på de 3 frågorna. Planen efter det blir att försöka komma på hur jag sedan kan utvecklas till det.

 

Att iaktta andra som redan lyckats med det jag vill uppnå och sedan göra precis likadant, är enligt Tony Robbins det bästa sättet att lyckas.

 

Om du vill läsa mer om det rekommenderar jag att läsa mina sammanfattningar, kapitel för kapitel, av Tony Robbins bok; Din gränslösa styrka intro med backlinks till ALLA kaptiel.

 

Sammanfattning;

För att du ska kunna lyckas med dina mål måste du få din självbild att stämma med dina mål, annars kommer ditt tänkande begränsa dig till den grad att du kommer att agera på ett sätt som motarbetar dina mål.

Till hjälp för att skapa dig den självbild som kommer att hjälpa dig att nå dina mål har Dan Lok gett dig 3 frågor, och när du har svaret på dessa, har du nyckeln till att få alla dina idéer att bli framgångsrika, lovar han.

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Om du vill titta på Dan Loks TEDx talk, klicka på länken; https://www.youtube.com/watch?v=C5dyGh3oMVQ

PS2. Om du vill veta mer om Dan Lok, besök hans hemsida; https://www.danlok.com/

PS3. Frontbild av Andre Mouton on Unsplash