Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig tips från toppcoachen Tony Robbins om hur man kan göra för att bli mer disciplinerad. Det här är del 1 av 2.

 

Människor genomför helt säkert det som de tror att de är. Vi agerar konsekvent enligt den vi tror att vi är. Den starkaste kraften i hela vår personlighet, är detta behov av att är att vi behöver vara konsekventa med hur vi definierar oss själva.

 

Om du definierar dig själv som konservativ kommer du inte vara galen och bete dig tokigt, om du inte blir full och skyller på alkoholen, men som egentligen bara är du som har gett dig själv tillåtelse att äntligen vara dig själv utan ursäkter. Om du är en galen person så beter du dig galet och lekfullt, du beter dig inte konservativt för det är inte så du är.

 

“Det kan inte jag göra, jag är inte en sådan person!” är ofta något man hörs säga. Då ska man fråga sig hur man deifinierar sig själv och hur länge sedan man bestämde sig för vad man kan och inte kan göra.

 

De flesta människor idag lever sina liv enligt några få trossatser som de gjort sina val utifrån sedan 10, 20, 30 eller 40 år sedan. Om vad de kan och inte kan göra. Väldigt ofta har vi gjort val i vår ungdom om vad vi ska tro på, vad vi är kapabla till och hur vi är som person, och det bli glastaket som kontrollerar oss.

 

Tony vill be oss alla om att ta en titt på alla områden där du känner dig begränsad och fråga dig själv; “När bestämde jag mig att jag hade den begränsningen?” Och du kanske inte ens ser det som en begränsning, du kanske ser det som “Det är så jag är!”

 

Men så ofta i livet har vi anpassat oss till ett sätt, så att vi inte misslyckas för att folk ska tycka om oss, men det är inte nödvändigtvis så vi är.

 

Glädje kommer när vi är spontana. Det är verkligt svårt att vara sant lycklig om man inte kan vara sig själv. Och de flesta av oss har ingen aning om vem vi är.

 

När du gör saker helt spontant, utan att tänka, det är då ditt sanna jag kommer fram, och det är när du börjar att känna band till din sanna natur, plötsligt finns det energi tillgängligt för att hålla en högre standard för det du vill uppnå i ditt liv. Det är vad detta handlar om; var dig själv så kan du uppnå de saker i livet som faktiskt betyder något för dig på riktigt!

 

När Tony pratar om standard så handlar det om att “borde” blir ett “måste”. Tänk på ditt eget liv. Det finns situationer i ditt liv då du ändrade din standard och ditt liv förändrades.

Vad än männsikor har sin identitet kopplad till; det är så de lever! Vi lever så som vi tror på att vi är! Det är så det fungerar!

 

Ett exempel; titta på din kropp. Den är en direkt följd av din standard. Inte dina mål, utan din standard. Om din standard är att du är en atlet, så lever du enligt det, och kroppen ser ut där efter.

 

När du har en uppfattning, en tro, på hur du är då beter sig hjärnan och kroppen enligt det. Det blir som en kompassriktning att leva efter.

 

Om du säger att du är överviktigt, att du alltid har varit det, och att du har kraftig benstomme så är det den “storyn” som du alltid kommer att komma tillbaka till, den bli din ursäkt och din kompassriktning för hur du väljer, medvetet eller omedvetet, att leva. Det blir din identitet!

 

Om du ser någon som är i bra form, och du frågar om den tränar, ja du vet redan svaret på den frågan. Du får inte det resultatet om du inte gör någonting för det. Det gäller samma sak om du är överviktig; du gör saker för att vara det.

 

Det är det som du gör igen och igen som ger de resultat som du upplever i livet. De återkommande vanorna skapar ditt liv, och de vanorna kontrolleras av din syn på vem du är, din identitet.

 

De människor som har bra resultat inom olika områden i livet, har de mer tid än dig? Självklart inte! De bara “måste” göra det som krävs för att få de resultat som de vill uppleva.

 

Så om du vill uppleva en förändring i livet måste du göra din “borde” till dina “måsten”, annars rår du inte på “glastaket” som du har skapat för så länge sedan. Du måste uppgradera din syn på din personlighet för att du ska lyckas med det du vill uppleva i livet.

 

Tänk vilken skillnad på syn detta ger;

  • Jag ska gå ner 5 kilo så att magen inte putar över byxlinningen
  • Jag ska skaffa mig den snyggaste kroppen jag någonsin haft. Så att jag är stark och har all energi jag behöver för att nå alla mina mål i livet. Jag ska hitta ett nytt sätt som helt kan förvandla min syn på min kropp och jobba med den. När jag tittar mig i spegeln vill jag inte skratta utan tycka “Yeah, jag gillar vad jag ser.”

 

Vilken skillnad i känsla, och i motivation.

 

Om du omdefinierar den du är, din identitet, kommer du att nå resultat som du aldrig uppnått tidigare. Om du höjer din standard, kommer du att hitta sätt som kommer att ta dig dit du vill.

 

Allt handlar om att ta kontoll över de inre processerna i ditt liv. Det är aldrig de yttre omständigheterna som avgör dina resultat i livet och du kan heller inte kontrollera dem. Det är de inre processerna som styr dig och det som är bra med det är att de kan du kontrollera.

Om du vet vilka inre processer som formar dig, om du lär dig identitet är en av de enkla fundamentala grunderna, att om du börjar att ändra den så kommer allt annat att ändras också.

 

Mer om de inre processerna i del 2.

 

Vilka begränsningar kommer du direkt att tänka på att du själv har?

 

Jag tänker direkt på min finansiella situation, den behöver jag verkligen jobba med att bryta igenom “glastaket” för, och jag ser fram emot att få skriva till er mer om metoderna nästa gång. Det är då vi kan börja att ta våra nästa steg för att bryta igenom glastaket, du är väl med?

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Vill du själv lyssna på Tony Robbins har han en egen podcast på tony.robbins.com eller så söker du på hans namn på Youtube.com

PS2. Frontbild av Thao Le Hoang on Unsplash