Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig tips från toppcoachen Tony Robbins om hur man kan göra för att bli mer disciplinerad. Det här är del 2 av 2.

 

Människor genomför helt säkert det som de tror att de är. Vi agerar konsekvent enligt den vi tror att vi är. Den starkaste kraften i hela vår personlighet är detta behov av att är att vi behöver vara konsekventa med hur vi definierar oss själva.

 

För att kunna agera annorlunda för att få nya resultat i livet måste vi alltså göra något nytt, Tony Robbins har metoden;

 

“Höj din standard!”

Om du verkligen vill göra det så ska Tony berätta den största hemligheten i det; du måste ha ritualer, vanor, som backar upp dem! Kraften ligger i ritualerna, i vanorna.

 

Robbins Results Coaching, The Ulimate Edge och Personal Power, är kurser och material som Tony Robbins har och där du kan lära dig ännu mer om detta.

 

Det handlar om att ta jättestora mål och bryta ner den i lagom stora steg att ta för att nå dit över tid, varje dag, för att komma upp i sådan fart och energi att du kommer att lyckas med dem. Du blir inte överväldigad, du har de små segrarna varje dag.

 

Det gäller att ha ritualer, vanor, som stärker oss och som medvetet framkallar de resultat vi är ute efter.

 

Alla dina resultat i livet kommer av dina ritualer, vanor! De börjar med en standard och följs sedan upp med vanor.

 

Exempel; om du är i bra form har du en träningsritual, medan om du är överviktig kanske du har en tröstätningsritual eller en ritual, vana, att äta alldeles för kaloririk mat varje dag.

 

Om du har ett jättebra passionerat förhållande har du helt andra ritualer, vanor, när du kommer hem, än om du har ett förhållande som är kasst. Det är stor skillnad på att kolla sociala medier det första du gör när du kommer hem, än om du letar upp din partner och ger den en varm kram och en passionerad kyss det första du gör.

 

Hur gör du när du kommer hem (om du har en partner)? Jag kan definitivt ha en bättre ritual när jag kommer hem, jag brukar pussas så ofta jag kommer ihåg det, men nog skulle det vara mycket härligare att ge ett ännu mer kärleksfullt välkomnande, varje dag jag kommer hem. Blir första standarden att höja för mig!

 

När Tony studerar framgångsrika människor, vilket han alltid gör, letar han just efter vad de har för standard och vad har de för ritualer, vanor, som stödjer dem.

 

Tänk; misslyckanden är inte jättestora händelser som bara dyker upp, det kanske verkar så, men misslyckanden kommer från de små sakerna som på sikt ger det resultat som man upplever som “den stora utlösande faktorn” och som man skyller allt på, men egentligen är det de små sakerna som har gjort att de tillsammans antingen leder till misslyckande.

 

Framgång är att ha en vision som man sedan tar små framgångsrika steg mot, att se och känna det varje dag! För alla de rätta syftena! Att känna att jag är här för att växa och ge mer till världen än till mig själv. Framgång är att bry sig om andra männsikor.

 

Att ha ritualer för roliga och kärleksfulla handlingar är framgång. Att skriva små kärlekslappar, ringa bara för att säga att man älskar någon, och roliga överraskningar kommer att helt och hållet omvandla dina relationer och ditt förhållande.

 

Det finns så många förhållanden som är döda på grund av det finns inga kärleksfulla överraskningar längre!

 

Ditt förhållande behöver ha coola ritualer, vanor, som ingen annan gör och som ger dig ett förhållande som ingen annan har!

 

Alla de små sakerna, det är dem som framgång kommer av.

Inom företagande kommer framgång av att hela tiden leverera mer än vad någon kan föreställa sig. För alla de små sakerna läggs ihop och får folk att känna “Wow! Det är den personen jag vill göra affärer med!”

Det är sant inom varje område av livet!

 

Om du tittar på vem som helst som är framgångsrik inom vilket område som helst, och du tycker att den är fantastisk och imponerande, och skrapar lite på ytan, så kommer du att upptäcka att det personen officiellt har blivit prisad för, har den finslipat på privat i åratal.

 

Många har undrat hur Tony själv alltid levererar så fantastiska metoder, så fantastiska resultat på ett så fantastiskt sätt, och han säger bara att det är min standard att alltid “Ge mitt allt. Att alltid förbättra mig själv och det jag gör till det absolut bästa jag kan.”

 

“Min ritual är att alltid förbereda mig, jag samlar in nytt material, jag funderar ut hur jag kan presentera det ännu bättre, vad behöver folk, jag spenderar tid med våra kunder, jag ser vad som är på gång och innan jag går på scenen varje gång har jag en ritual som får mig i min absolut bästa sinnesstämning för att kunna leverera på absolut bästa sätt.”

 

“Men jag började med att högt och ljudligt, och med övertygelse, säga till mig själv när jag var 17 år; “Jag kommenderar nu mitt undermedvetna att leda mig till att hjälpa så många männsikor som möjligt idag, genom att ge mig styrkan, känslan, humorn och effektiviteten, vad det än krävs för att visa denna person och hjälpa denna människa att förändra sitt liv nu!” Och jag började att hjälpa, coacha, en person i taget i 45 minuter långa pass.”

 

Nu säger Tony inte denna människa, utan dessa människor och han kan gå ut till 10 000 personer och leverera i 50 timmar, och varje gång han går på scenen under dessa timmar, gör han denna ritual för att få sig själv i sin absolut bästa sinnesstämning.

 

Den absolut bästa sinnesstämning kommer inte av sig självt! Bra idéer kommer inte av sig själv, du måste utöva dem!

 

När Tony frågade Michael Jordan, världens bästa basketspelare enligt Tony, om hur det kommer sig att han har blivit så bra, svarade han att det beror på att han har så hög standard; varje dag kräver han mer av sig själv än någon annan humant skulle kunna förvänta av honom! Han tävlade inte mot någon annan utan bara mot sig själv.

 

Det är den magiska formeln; att höja sin standard!

 

För de flesta av oss sänker vår standard, på grund av de vi spenderar mest tid med. Våra vänner och familj, det är så vi blir!

 

Den största anledningen till att Tony redan som tonåring började gå på seminarier, och liknande, var att han saknade förebilder. Att läsa om folk som är framgångsrika i det man själv vill bli framgångsrik inom är en sak, men att fysiskt vara runt någon som har lyckats, i den miljön dessutom som ofta seminarier hålls i, var väldigt annorlunda, mot att umgås med människor som har låg energi och låg standard.

 

Många människor tycker om att titta på tv-program med mera där man visar människor med väldigt låg energi och låg standard enbart för att få känna “så där lågt har jag inte sjunkit i alla fall” och det ger dem en ursäkt för att inte höja sin egen standard. Men den lyckan är en illusion.

 

Det enda som kommer att göra dig riktigt lycklig är att höja din standard! Att upptäcka vad du egentligen är kapabel att göra, känna den fantastiska kraft som kommer att dra dig genom det som håller dig tillbaka och komma till den andra sidan av mer av ditt sanna jag.

 

Om du vill nå högre resultatnivåer i livet, men inte har dagliga ritualer eller vanor som backar upp dem, så spelar det ingen roll vad du vill, för du kommer inte att kunna nå dem! Ritualerna, vanorna, skapar ditt liv dag för dag.

 

Så om du vill ha ett lyckligt liv behöver du höja din standard, sedan ha dagliga ritualer, vanor, som gör att du upplever små vinster varje dag. En känsla av att dag för dag växa som människa.

 

Ni som läst mina inlägg om de 6 känslomässiga behoven vet att lyckan sitter i att växa som människa.

 

Dessutom vet vi att “vinster”, små eller stora, gör att vår hjärna skickar ut må-bra-hormoner som bidrar till lyckokänsla. Om du sitter fast i dator- eller mobilspelande eller är beroende av sociala medier vet du precis vilken känsla jag menar. Det är de där små stunderna av lycka som vinster spel eller återkoppling i sociala medier gör att vi blir beroende av dem.

 

Tänk om du kunde göra dig själv beroende av att växa som människa, det skulle göra ditt liv rätt annorlunda eller hur?

 

Det är det som kommer ske om du sätter upp mål och tar små babysteg mot dem varje dag!

 

Tänk att känna en inre lycka varje dag för att du satsar på dig själv och det som är viktigt för dig! Jag tror att jag förstår mer och mer vad Tony Robbins får en del av sin makalösa energi ifrån!

 

Det är inte det vi får som gör oss lyckliga enligt Tony, det är de vi blir som gör oss lyckliga, och det vi får möjlighet att ge, när vi blir de vi blir! Känslan av att bidra är det som ger våra liv den djupaste meningen.

 

Tony har ett action step för oss alla som vill göra något av detta;

 

  1. Vilket område i ditt liv vill du förbättra, ett område som är viktigt för dig?

  1. Skriv ner hur ditt liv är just nu i detta område, så detaljerat som möjligt.

  1. Nu ska du vara riktigt sanningsenlig mot dig själv; vilka är de ritualer, vanor, som har fått mig dit?

 

För oavsett om du tycker om dina resultat eller inte så är det dina ritualer, dagliga vanor, som har hållit dig kvar där du är!

Det finns saker som du gör, saker som du inte gör som har hållit dig kvar där du är. Inte tillräcklig variation, inte tillräcklig spänning eller inte tillräckligt med motivation som gör att du får de resultat du får. Det är oftast inte en sak du gör, utan mängder av småsaker som du gör konstant och som ger resultatet.

 

  1. Vad är det du vill? Skapa en vision och var riktigt detaljerad.

  1. Vilka är de ritualer, dagliga vanor, som kommer att ta dig dit?

 

Vad behöver du göra annorlunda varje morgon för att få den energin, den styrkan för att nå dit?

Ritualer, vanor, är något som du gör konstant! Oftast på samma tid så att det blir automatiskt.

Viljestyrka håller inte i längden! Men det gör ritualer, vanor! De kan vara en livstid.

 

Tony slår vad om att du redan har ritualer, vanor, som du alltid gör utan att ens fundera över om de gynnar dig eller inte.

 

Få dig själv att vakna upp, och om du vill ha ett nytt resultat, ett nytt liv, behöver du börja med att införa nya ritualer, vanor, och de behöver inte vara stora, för att se hur ditt liv och du, dag för dag, steg för steg blir bättre!

 

När du sedan har disciplinerat dig dig själv till att utföra nya ritualer och du kommit upp i de små vinsterna varje dag, kommer du att vilja fortsätta med att skapa bättre ritualer i fler områden i ditt liv och det är på så sätt både du och ditt liv kommer att bli bättre, mer meningsfullt och lyckligare!

 

Tony berättar vidare om hans viktigaste lärare i livet har varit; det finns smärta för att vara disciplinerad och så finns det smärta för ånger, disciplin väger uns medan ånger väger ton. Du vill inte ha ånger!

 

Så anta utmaningen ovan. Om du är osäker på vilka ritualer som har fått dig dit du är idag, kan du bara fråga din familj och dina vänner! Det vet vad som har fått dig dit där du är idag.

 

“Det är dags att satsa på dig själv så att du har något att ge till din familj och dina vänner! Det är det som livet går ut på!”

 

Wow! Säger jag bara! Jag älskar sättet Tony Robbins presenterar saker på! Brutalt, men sanningsenligt, samtidigt som det är kärleksfullt och ger klara metoder hur man kan göra för att utvecklas!

 

Min man och jag har kommit överens om att vi kommer att starta en sparringpartnergrupp här på Underbart liv.

 

En grupp som är sluten och som man måste ansöka till och bli antagen för att få delta i.

 

En grupp där vi tillsammans kan stötta och pusha varandra till att uppnå de mål vi vill uppnå i livet.

 

En grupp som träffas, max 8-10 stycken, 60 minuter en gång i veckan, via en webbseminarie-plattform, i 12 veckor för att stötta varandra.

 

För precis som Tony Robbins behöver vi också påfyllning i vår bekantskapskrets av människor med hög energi och som vill få ut mer av livet.

 

Om du är seriöst intresserad, och med det menar vi att du verkligen menar allvar med att vilja arbeta mot nya mål och är villig att göra jobbet för att nå dit, men även är villig att hjälpa andra, vill jag att du mailar mig på sparringpartnergruppen@underbartliv.se. Du behöver bara skriva vem du är, vad du heter och varför du vill vara med till en början så återkommer jag personligen till dig för mer information.

 

OBS! Vi kommer att hålla webbseminarierna på svenska än så länge.

 

Det här är något både min man Tomas och jag verkligen har sett fram emot länge; att få möjligheten att växa tillsammans med likasinnade! Att få bidra till andras utveckling samtidigt som vi själva får hjälp att ta tag i det som behöver tas tag i.

 

Så oavsett din ålder, eller kön, eller andra “indelningar” och oavsett mål, är du varmt välkommen att delta i detta, det enda kravet är som sagt att du är seriös.

 

Men var snabb, det är först till kvarn som gäller på anmälan. Efter du har svarat på några frågor kommer vi att avgöra vilka som vi tror kommer att fungera bäst tillsammans och starta gruppen den 1:a september. Känns innehållet på bloggen som om det tilltalar dig tveka inte att anmäla dig. Jag hoppas att vi både syns och hörs!

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Vill du själv lyssna på Tony Robbins har han en egen podcast på tony.robbins.com eller så söker du på hans namn på Youtube.com. Han har producerat mängder av värdefullt material under åren. Vill du vara ännu mer seriös har han både seminarier och webbprogram för hemstudier, titta på hans hemsida tony.robbins.com för mer information.

PS2. Frontbild av Miguel Bruna on Unsplash