Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig den sjätte vanan som framgångsrika människor har enligt Brendon Burchard, författare till bestsellern “High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way”. Det här är del 2 av 2.

 

Brendon Burchard har i den största studien någonsin har tagit reda på vad det är som framgångsrika människor gör för att just bli framgångsrika.

 

Vana nummer 6 hos framgångsrika människor – Visa mod;

 

Det här är andra metoden för att hedra kampen/motståndet;

 

– Sluta att klaga

 

Gör det till en regel att aldrig klaga; “Jag är inte en person som klagar.” “Jag är inte en klagare.”

 

Det betyder inte att du aldrig mer är frustrerad eller att du skulle vara en perfekt ängel. Självklart kommer du att göra det ändå ibland, när du glömmer bort dig, men intentionen och vanan kommer ändå att sortera bort det absolut mest onödiga och rutinmässiga från din identitet.

 

Ju mer du klagar, desto större är sannolikheten att du börjar hata anstängning och får problemet som är beskrivet ovan.

 

Det är det du gör varje dag som kommer att avgöra din livskvalitet. Att fokusera på det som är dåligt kommer att göra dig bitter och risken att fastna eller gå bakåt istället för framåt mot det du vill uppnå är överhängande.

 

Anta utmaningen att förknippa din identitet med att du är inte en sådan person som klagar eller tänker klagande tankar. Det gör att du drar en heldragen linje och går inte över den på samma sätt som något du “typ” bestämt dig för eller undviker att göra.

 

Klagandet bryter ner din styrka och gör dig mindre modig, och eftersom modet är avgörande för att lyckas, är alltså vanan att klaga något som du verkligen bör sluta med helt!

Det här är tredje metoden för att hedra kampen/motståndet;

 

 

– Förvänta dig att du blir tränad för vad som komma skall

 

 

“Det här som jag står inför kommer att förbättra min personlighet. Jag vet inte varför, och jag är inte överdådigt tacksam inför universum, gud, kaos eller andra männsikor som har placerat det här, kanske är jag inte redo att ta itu med det, kanske tycker jag inte om det, men av någon anledning har någon placerat det här och jag ska förvänta mig att det kommer att träna mig, jag vet inte i vad, och jag vet inte varför detta händer eller vad resultatet kommer att bli, men det här är träning.”

 

“Vad kan jag lära mig om mig själv eller denna situation som jag kan lägga till min identitet eller i min kunskap och som jag kan ha nytta av i hur jag ska hantera framtida situationer, eller hur kan jag vara mer ödmjuk och empatisk mot andra människor?”

 

Att ha inställningen till livet, oavsett vad som händer, att allt som sker är en träning för att du ska bli ännu bättre, utveckla ännu bättre förmågor, tankesätt eller värderingar för att kunna nå dina mål både snabbare och bättre, gör att du tar dåligheter mindre personligt och du sparar på din energi, du blir modigare.

 

Vi har alla våra problem, motstånd och kamper, men försök att hedra dem och se dem som formare av din personlighet, se dem från ett högre-jag-persepktiv att du kommer att ha nytta av dem efteråt på något, kanske idag, obegripligt sätt men som en högre makt har koll på.

 

“Jag tänker inte låta det där slå ner mig, tvinga mig att bli en som klagar, tvinga mig att bli negativ. Jag ska se det som en möjlighet för mig att visa upp mitt bästa jag när jag ställs inför detta. Jag kan komma över det eller hantera det, få fram visdomen och få erfarenheter så att jag kan hantera morgondagen ännu bättre!” Det är att hedra kampen/motståndet.

 

Om du konstant hedrar kampen/motståndet, så när det stora problemet kommer, eller den stora drömmen finns inom räckhåll, ja då kommer du att våga gå in i det fullt ut, för du är redo, du är tränad och förberedd!

Du kommer att våga möta det med din bästa version och med full kraft, med alla dina tidigare erfarenheter och med din vilja att lära, och det kommer att göra att det är så mycket lättare att vara modig!

 

Utan modet kommer du inte att våga ta de chanser som kommer att ta dig dit du vill och målet blir därför utom räckhåll.  

 

Vilken av dina drömmar vill du ha modet att sträva mot?

Hur skulle det kännas att nå ditt mål?

Hur skulle ditt liv se ut då?

Vilka “segerljud” skulle du göra då?

 

Vilken av dessa metoder vill du börja använda redan idag för att komma dit?

 

Ha en underbar dag underbara du! Ett underbart liv byggs av en underbar stund i taget, brukar Mary Morrissey säga.

/Mona

 

PS1. Vill du veta mer om Brendon Burchard, besök gärna hans hemsida på; https://brendon.com/

PS2. Vill du köpa Brendon Burchards bok High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way av Brendon Burchard

PS3. Frontbild av Catherine McMahon on Unsplash