Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att tipsa dig om några olika sätt att få in positiva vanor för att helt enkelt göra ditt liv mer positivt. Idag handlar det om underbara människor och underbara djur.

I flera av mina inlägg har jag berättat om vikten av både goda vanor, saker som du gör varje dag utan att du reflekterar över att du ska göra dem, och vikten av positivt tänkande. Då kanske du undrar över varför man ska göra saker som man ändå inte reflekterar över?

Du kanske inte reflekterar över hur skönt och underbart det är att få kunna äta sig mätt varje dag förrän du ska på någon provtagning och du inte får äta innan den är klar; hela magen skriker plötsligt efter mat och du fokuserar mest på hur hungrig du är. Det är samma sak med många goda vanor, du mår bra och tänker inte så mycket på dem förrän du inte gör dem, men då märker du dem desto mer.

Positiva vanor som du gör, helst varje dag, för att medvetet fokusera på det som är bra i ditt liv, gör att du medvetet börjar att fokusera mer och mer på det som är positivt och då tränger du samtidigt bort det negativa tänkandet. Du kan bara tänka på en sak i taget, och om du har vanor som påminner dig om att tänka på positiva saker, ja då kan du ju inte tänka på de negativa.

Om du inte medvetet styr dina tankar mot det positiva blir du då ett “offer för omständigheterna”, det vill säga det som sker runt omkring dig, och det är väldigt onödigt eftersom en enda negativ tanke kan förstöra möjligheterna med att att hålla ditt sinne positivt och fokuserat för att kunna uppnå det du vill i livet.

Det du tänker på, skapar dina känslor, och dina känslor påverkar hur du agerar, och hur du agerar, påverkar dina resultat i livet, det vill säga hur din verklighet ser ut. Så om du vill ändra på dina resultat måste du börja med det som är ursprunget till allt, det vill säga dina tankar. Att styra sina tankar är jättesvårt, det vet jag själv, men det betyder inte att det är omöjligt! Och om du har vanor eller saker som får dig att tänka positiva tankar flera gånger under dagen blir det ännu lättare att fokusera på det som är bra i livet.

Nu till dagens tips på positiva vanor, och även lite om föremål som påminner dig om underbara människor och djur;

Jag har skrivit ner några punkter för att få idéer om vad du kan göra. Försök att vara så detaljerad som möjligt. Jag har föreslagit att du ska skriva ner dem för att du blir mer fokuserad och du kan även lättare gå tillbaka till dem efteråt.

Människor:

 1. Vilka 10 människor ger dig mest lycka och glädje? Skriv ner. Är det familjemedlemmar? Är det vänner? Är det släktingar? Är det jobbar- eller klasskompisar? Är det grannar? Är det tränare eller ledare? Är det lärare? Är det idoler? Det måste inte vara någon du känner, det kan vara någon som du kommer i kontakt med på annat sätt. Jag har ett flertal personer som jag läser böcker av, går kurser för och följer på sociala medier och som ger mig jättemycket glädje och energi.
 2. Varför får de dig att må så bra? Skriv ner till varje person. Finns det några gemensamma egenskaper hos dem? I så fall vilka? Är det egenskaper som du själv har? Hur kan du utveckla dessa egenskaper?
 3. Hur kan du bli påmind om positiva minnen du har till dessa personer? Vill du ha foton på dem så du kan se dem varje dag, eller foton på själva minnena?
 4. Hur kan du nu få in dessa människor mer i ditt liv, helst någon av dem en liten stund varje dag?
 • Om det är personer du känner privat och träffar dem naturligt varje dag; hur kan du njuta av dem mer? Avsätta tid då du verkligen gör något av kvalitet med dem? Prata? Göra något kul ihop?
 • Om det är personer du känner privat men inte träffar dem naturligt varje dag, hur kan du komma i kontakt med dem oftare? Träffas regelbundet? Ringa regelbundet? Sociala medier?
 • Om det är personer som du inte känner privat; hur kan du få njuta av dem eller det de gör? Läsa, lyssna ellet titta på något de gör eller gjort? Följa dem på sociala medier?

Mary Morrissey som är en av mina stora förebilder har ett program “Morning Mentor” som man får en liten videosnutt varje morgon med henne, på mailen, där hon pratar lite kort om kloka saker som får dig att fortsätta framåt mot dina mål. Klicka på länken för att få veta mer; Morning Mentor

Om du vill ha mer lycka och glädje i ditt liv måste du göra mer av det som ger dig de känslorna och dessa aktiviteter är ett av sätten att få in mer av det!

Djur:

 1. Vilka 5 djur ger dig mest lycka och glädje, om djur nu ger dig lycka och glädje? Skriv ner. Är det familjemedlemmar? Finns det djur som du blir glad av att bara titta på? Jag tänker typ valpar eller andra djurbarn? Det måste inte vara ett djur som du har fysisk närhet till, det kan vara något som du kommer i kontakt med på annat sätt. Det finns många små filmklipp med djur, på Facebook eller Youtube, som får mig att skratta eller bli alldeles varm inombords när jag ser dem.
 2. Varför får de dig att må så bra? Skriv ner till varje djur. Finns det några gemensamma egenskaper hos dem? I så fall vilka?
 3. Hur kan du bli påmind om positiva minnen du har till dessa djur, om du har några? Vill du ha foton på dem så du kan se dem varje dag?
 4. Hur kan du nu få in dessa djur mer i ditt liv, helst någon av dem en liten stund varje dag?
 • Om det är djur du känner privat och träffar dem naturligt varje dag; hur kan du njuta av dem mer? Avsätta tid då du verkligen gör något av kvalitet med dem? Göra något kul ihop? Busa? Mysa?
 • Om det är djur du känner privat men inte träffar dem naturligt varje dag, hur kan du komma i kontakt med dem oftare? Träffas regelbundet? Sociala medier?
 • Om det är djur, eller en sorts djur, som du inte känner privat; hur kan du få njuta av dem eller det de gör mer? Läsa, lyssna ellet titta på något de gör eller gjort? Följa dem på sociala medier? Min man älskar lamor för de ser så sköna ut. Dessutom så “skrattar” de riktigt gott. Googla så får du höra hur de kan låta, de låter som om de asgarvar. ;-D

Flera tillfällen under varje dag då du medvetet blir påmind om hur många människor och djur det finns som ger dig lycka och glädje i livet, kommer att göra dig ännu mer positiv och du kommer själv att uppleva både mer lycka och glädje!

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS. Frontbild av Steven Libralon on Unsplash