Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig den tredje vanan som framgångsrika människor har enligt Brendon Burchard, författare till bestsellern “High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way”.

 

Brendon Burchard har i den största studien någonsin har tagit reda på vad det är som framgångsrika människor gör för att just bli framgångsrika.

Vana nummer 3 hos framgångsrika människor – höj ditt “måste”;

 

För att inte tappa motivationen och drivet behöver vi ha en känsla av “måste”, att det vi vill åstadkomma inte är ett kanske, ett “om” eller “eventuellt”.

 

Hur gör man då det?

 

Fråga dig vem som tjänar på ditt exceptionella beteende!

 

Framgångsrika människor gör mer för andra än sig själva. Känslan av att vilja hjälpa och tjäna andra är så stark att de känner att det är nödvändigt, ett måste, för att göra ett bra jobb. Det är ett måste för andra.

 

Hur utvecklar man det?

 

Vid början av varje större aktivitet, ställ dig själv 2 frågor;

 

Brendon tipsar om att få in detta som en rutin varje gång du sätter ner rumpan. Rumpa ner på något; ställ dessa 2 frågor.

 

  1. Vem behöver att jag presterar på en A-nivå mest just nu?

 

Om du kan få den känslan att att någon annan behöver dig just nu, och på din absolut bästa nivå, är det mycket lättare att prestera där än om du bara fokuserar på dig själv. Det förändrar din energi till att vara mer närvarande, kärleksfull och att du, och det du gör, faktiskt spelar roll – en väldigt stor roll. “ Jag behövs! Jag behöver hjälpa någon. Jag behöver göra någonting!”

 

När du har känslan att du faktiskt kan göra något för någon så kommer det att förändra både dig och det du gör till en mycket högre medmäsklig nivå. Den synen har framgångsrika människor, den synen gör dem framgångsrika.

 

De har en djup empati och medkänsla för andra människor, inte nödvändigvis mer än andra, men de agerar på den mer! De har känt empatin och känt att det är ett måste för dem att hjälpa till eller stå till tjänst. De bryr sig om människor och de saker, värderingar, företag etc, som de upplever som viktiga och ger sitt allt till dem.

Om du känner att det finns någon som behöver dig just nu, då är det något att lyssna på, hedra och agera på! Om du inte känner så, är det dags att knyta an till det igen medvetet.

 

Det är därför Brendon har “programmerat” sig själv till att ha att sätta sig ner som en trigger, en utlösare, för att få automatik på dessa 2 frågor, för att hela tiden vara fokuserad på andras behov för att kunna vara sitt bästa jag.

 

Det är så lätt att falla tillbaka till “sitt eget” när man är trött eller inte är på topphumör, men om dessa 2 frågor alltid ställs till en själv med regelbundenhet, kommer du alltid att fokusera på vad andra behöver av dig och du kommer att leverera på en mycket högre nivå och även må mycket bättre själv.

 

Ni kommer kanske ihåg att de två saker som ger oss långsiktig och geniun lycka är att växa som människa och att bidra i världen. Om denna metod, och dessa två frågor, kan få oss att ständigt fokusera på dessa två behov kommer det att vara livsomvälvande! Jag bara måste prova! Kanske ett häftstift på stolen skulle få mig att komma ihåg att ställa dessa frågor varje gång jag sätter mig till en början ;-D.

 

Varför behöver dessa människor/denna människa mig just nu, på min absolut bästa nivå? Är alltså den ena frågan du behöver ställa dig själv konstant för att hela tiden prestera det bästa du kan.

 

Vem behöver att du gör ditt bästa idag? Vem behöver att du  tjänar mer pengar? Vem behöver att du är en superbra lyssnare? Vem behöver ditt fulla stöd? Vem behöver din hjälp? Vem behöver det som bara du kan ge? Vem behöver att du blir frisk? Vem behöver dig som förebild? Vem behöver se dig bli hälsosam?

  1. Varför är det en absolut nödvändighet att jag levererar med utomordentlighet idag?

 

Om du inte har det sista ordet idag med i frågan gör det att du kan fortsätta att skjuta upp saker och ting i all evighet och du blir inte framgångsrik i någonting.

 

Sedan är det ett måste att skaffa dig en trigger, en utlösare som konstant påminner dig att fråga dessa två frågor.

 

Brendon själv har att när rumpan kommer i kontaky med stolen, eller annan sittyta frågar han sig dessa två frågor. Vad vill du har för trigger?

 

Attityden att; “Det måste göras, idag!” Är den attityden som framgångsrika människor har, de skjuter inte upp saker, de tar tag i saker, även om de känner sig obekväma och inte riktigt vet hur de ska göra, de räknar med att de räknar ut det längs vägen eller att de får den hjälp de behöver.

Du kan bestämma dig för att uppnå vad som helst, men om du inte höjer ditt “måste”, det som du bara måste göra, så kommer ingenting att hända.

 

Tony Robbins, världscoachen, kallar det här för att höja sin standard, och det har jag skrivit om här tidigare, att göra sina “borde” till sina “måste” är det som kommer att göra dig framgångsrik.

 

Vad vill du göra till “måsten” för dig?

 

Den här metoden kommer att hjälpa oss väldigt mycket är jag redan övertygad om. Jag har provat den i en dag bara än så länge och den gjorde väldigt stor skillnad! Jag behöll min energi och jag kände mig mycket mer effektiv och nöjd med mig själv och mina ageranden.

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1. Vill du veta mer om Brendon Burchard, besök gärna hans hemsida på; https://brendon.com/

PS2. Vill du köpa Brendon Burchards bok High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way av Brandon Burchard

PS3. Frontbild av Samuel Scrimshaw on Unsplash