Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge 2 enkla men livsavgörande hälsotips från Tony Robbins.

 

Tony Robbins är inte bara besatt av inre utveckling när det gäller personlig utveckling, han är besatt av att förbättra sig själv och sitt eget liv på alla sätt han kan, för att lära för att sedan kunna hjälpa och tjäna andra människor på absolut bästa sätt.

 

Om du vill ha mer energi, bli starkare och till och med gå ner i vikt så är dessa 2 hälsotips något för dig.

 

Dessutom;

De kräver ingen viljekraft.

De är kliniskt bevisade.

De är något du kan göra omedelbart och se resultat av.

Dagens tips är 2 enkla, men livsavgörande hälsotips;

 

  1. Superfukta; drick tillräcklig mängd vatten dagligen.

 

Vatten är liv. Vår kropp består av 75 % vatten, även vårt skelett består av vatten. Vi måste se till att vi får tillräcklig vattenmängd varje dag, för annars fungerar inte kroppen som den ska.

 

Det första symptomet på att man är uttorkad är faktiskt inte törst, när du är törstig har det redan gått för långt. Studier visar att 60-70 % av befolkningen i USA är uttorkad.

 

Det första symptomet på att du behöver mer vatten är faktiskt trötthet!

Om du vill ha mer energi, bli piggare och starkare behöver du dricka mer vatten! Inte mer kaffe, te eller annan dryck, utan mer vatten!

 

Kaffe, te eller läsk har syra i sig. När kroppen får syra i sig vill den skölja bort den, för syra bryter ner cellerna, och då blir du uttorkad.

 

Om du vill gå ner i vikt; drick mer vatten!

Om du ser till att kroppen får den vattenmängd den behöver kontinuerligt, kommer kroppen att sluta att lagra vatten för den vet numera att den får den vattenmängd den behöver, och du kommer att gå ner i vikt och inte vara lika “plufsig”.

 

Drick minst halva din vikt, i pounds, i ounces av vatten varje dag. Det var krångligt att räkna ut men för mig ser det ut så här;

 

Jag väger 63 kilo.

63 kg x 2,2 (1 kg är 2,2 pounds) = 138,6 pounds/2= 69,3 pounds x 0,28 dl (1 ounce) = 19,4 dl.

 

Så jag ska dricka cirka 2 liter vatten per dag.

 

Om du får huvudvärk är det väldigt vanligt att du är uttorkad, prova med att dricka en större mängd vatten innan du tar en huvudvärktablett, så kanske du kan bota huvudvärken helt naturligt.

 

  1. Välj grönt; se till att 70 % av din mat är vattenrik mat som också hjälper kroppen att bli mer basisk, alltså balansera syrahalten i kroppen.

Maten ska vara levande, raw food, gröna grönsaker, sallad och växter, rika på klorofyll, mineraler och vitaminer, precis det som kroppen behöver för att neutralisera all syra som vi får i oss av annan mat.

 

Om du vill leva – ät levande mat. Ju mer död mat du äter, desto svårare är det för kroppen att behålla sin syra – bas balans som är helt nödvändig för att blodet ska kunna transportera det livsnödvändiga syret ut till cellerna. Om du äter till exempel kött, fisk, fågel, bröd eller pasta så finns det inte mycket vatten i det, och vatten är grunden till allt liv.

 

Man har i studier konstaterat att 100 % av alla cancerpatienter är försurade i kroppen. Cancerceller kan bara växa i en försurad och syrefattig miljö! Större motivation än så behöver inte jag för att börja med detta. Vad känner du?

 

Faran med att dricka för mycket vatten är just att man blir urlakad i kroppen med magnesium och andra livsviktiga mineraler. Därför är det livsnödvändigt att äta mycket, 70 %, grön och levande mat, så lite tillagad som möjligt, av varje mål för att kroppen ska få tillräckligt med mineraler.

 

Våra kroppar är lite basiska och det är som sagt livsviktigt att vi inte blir försurade i kroppen om kroppen ska ha en chans att fungera som den ska.

 

Vår västerländska livsstil med jättemycket socker, även i maten, mycket kaffe och mycket kött gör att våra kroppar blir försurade. Socker är syra! Och vi äter 30 gånger mer socker idag än vad våra mor- och farföräldrar gjorde! Inte undra på att vi har så många fall med cancer av olika slag i I-länderna idag.

 

Om man är överviktig är man sannolikt försurad i kroppen. Det kroppen gör, som försvar mot att PH-halten i kroppen är för sur, är att samla på sig fett för att förhindra nedbrytning av cellerna i de livsviktiga organen! Kroppen försöker kapsla in syran i fett för att syran inte ska komma åt cellerna på samma sätt.

Om du då dricker mer vatten och äter 70 % grön, levande mat, späder det ut syranivån i kroppen och då kommer kroppen naturligt släppa ifrån sig mer fett, eftersom det inte behövs som skydd mot den nedbrytande syran längre.

 

Jag känner mig riktigt taggad till att göra ovanstående! Jag har redan lagt om kosten, med att inte äta socker, bröd, pasta, mjölbaserad mat och jag undviker mejeriprodukter, och bara med det känner jag mig så mycket piggare. Mina eftermiddagar mellan ca 15.00 och 17.30 var tidigare en zombieliknande upplevelse, medan idag märker jag sällan eller aldrig av det längre. Så detta ska jag också prova med.

 

Tony Robbins har en gratis 10-dagarsutmaning för att just boosta sin hälsa och reset:a sin matsmältningsprocess som jag och Tomas, min älskade man, ska prova under sommaren, det ska bli väldigt intressant. Mer om det i ett annat inlägg..

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS. Frontbild av Monika Grabkowska on Unsplash