Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge 3 saker som helt avgör om du kommer att lyckas få ett genombrott i det du vill eller inte, enligt Tony Robbins – en av världens bästa motivationscoacher.

Jag är helt såld på Tony Robbins och det han lär ut, om ni inte har märkt det tidigare, för att han pratar klarspråk och ger konkreta metoder att förbättra sitt liv. (Om du vill läsa mer om honom kan du antingen läsa det jag skrivit om honom här på bloggen, sök på Tony Robbins, eller besöka hans hemsida som innehåller mycket matnyttigt om man vill förbättra sitt liv på alla möjliga sätt; https://www.tonyrobbins.com/ Nu till dagens ämne.

Vad är ett genombrott?

Det är ett tillfälle när något som tidigare verkat omöjligt plötsligt blir möjligt, och du tar omedelbart mesta möjliga aktiva steg mot det, som i sin tur gör att du lyckas!

För att det omöjliga ska bli möjligt, och för att du ska kunna ta de aktiva steg som gör att du når de resultat som du vill uppnå, krävs det 3 saker!

Tony har förenklat det så mycket som går för hans filosofi är att ju enklare något verkar desto större sannolikhet är det att man både börjar med det man vill uppnå men även fullföljer det. “Jag är så bra på att få folk att göra saker för att jag gör det så enkelt att folk inte kan missa det.” säger Tony själv om hans sätt att lära ut och motivera. För att lättare komma ihåg detta har han valt ut 3 ord på “S” som symboliserar dessa 3 avgörande saker. En av dessa saker kan få dig att lyckas, men använder du alla 3 är genombrottet i princip garanterat.

Du måste ha rätt strategi!

Detta är den minst viktiga, men fortfarande väldigt viktig, av de 3 sakerna, men som de flesta börjar med.

  • Du måste ha ett mål, ett specifikt mål. Om du inte vet vart du ska, hur ska du då veta hur du ska ta dig dit och ännu viktigare; när du har nått det. Om du inte vet vart du ska, då spelar det ju ingen roll vart du hamnar, eller?

  • Med rätt strategi kan vem som helst lyckas! “Success leaves clues.” Leta upp någon som har lyckats med det som du vill lyckas med och gör exakt likadant och du kommer också att lyckas! Detta har Tony själv sedan han var tonåring varit, och är fortfarande, besatt av att ta reda på inom alla möjliga områden för att förbättra sitt liv.

I hans senaste bok, “Money – Master the Game” har han under 4 års tid intervjuat de 50 mest framgångsrika, och mycket rika, pengaplacerarna för att ta reda på exakt vad det är det de gör för att lyckas få pengar att växa på allra bästa sätt. Han lyckades till och med få den bästa pengaplaceraren genom tiderna att avslöja sitt främsta knep, helt gratis, för att gemene man ska kunna bli rik! Är du intresserad av att köpa boken kan du klicka på länken; www.adlibris…

Rätt strategi kan göra att du sparar både pengar, arbetsinsats och framförallt tid, men det spelar ingen roll om du har rätt strategi om du inte genomför den! För att orka genomföra strategin kräver det…

Du måste ha rätt “story”!

Den “story” du har om allt i ditt liv, du har olika “stories” om alla områden i livet, är det som håller dig tillbaka! Din “story” är det du tror på, en trossats, om hur vissa saker förhåller sig, din”sanning” om dig själv, dina förmågor och allt annat i livet; kärlek, framgång, fysik, hälsa och pengar.

“Säger du en stor lögn tillräckligt högt, tillräckligt länge och tillräckligt ofta, blir det en sanning!” sa Hitler, hur ofta gör du så mot dig själv?!

Hur ofta har du hört någon som vill gå ner i vikt säga; “Jag har provat allt!” Det är bara skitprat enligt Tony, för hade den personen gjort det så hade den varit smal och stark! Egentligen kanske det är så att personen i fråga har provat två dumma saker, om och om igen, och det har inte fungerat, sedan använder den sin “story” för att rättfärdiga sitt eget misslyckande och ge sig ett alibi att inte försöka igen.

Det enda som håller dig ifrån att lyckas är din “story”, din sanning, som du fortsätter säga till dig själv om varför du inte har det, än!

Du måste skaffa dig en uppmuntrande och stärkande “story”, en “story” som gör att du fortsätter att kämpa fast det inte fungerar! En “story” som gör att du byter strategi när det inte fungerar, inte ger upp! En ”story” som får dig att agera, nu! Ingen har kraft i framtiden, bara i nuet, och din ”story” måste vara av det slaget att den motiverar dig så mycket att du inte ger upp förrän du har lyckats med det du vill!

För om du inte har en uppmuntrande och stärkande ”story” kommer du aldrig att komma på de strategier som krävs för att få ett genombrott eller så kommer du bara komma på ursäkter eller anledningar som rättfärdigar varför du inte lyckas med att få ett genombrott och du kommer därför att ge upp.

“Action is the most important key to any success.” – Tony Robbins

Du måste ha rätt “state”!

“State” syftar på “state of mind”, ditt mentala tillstånd och är hur du känner dig inombords i varje nu. En del kallar detta för mindset, men Tony har valt “state”för att alla 3 saker som påverkar genombrott ska börja på “S” för att det ska vara enkelt att komma ihåg. Ditt “state” avgör hur du mår, vilket humör du är på, hur du agerar och påverkar på så sätt alla resultat i livet. Så om du vill ha andra resultat i livet måste du börja med ditt “state”.

För att kunna hamna i ditt “peak state”, ditt bästa mentala tillstånd, din bästa känsla för att uppnå bästa resultat, måste du kontrollera 3 krafter som påverkar dina känslor;

  • din fysiologi

  • ditt fokus

  • ditt språk

Din fysiologi:

Dina känslor påverkar hur du rör dig. Hur du använder din kropp påverkar hur du mår mentalt och känslomässigt. Om du har en stolt hållning kommer du att känna dig mer stolt och alert. Om du krummar med ryggen, har huvudet nerböjt, och struntar i din kropp kommer du sannolikt att må dåligt. Så nästa gång du känner dig på dåligt humör; sträck på dig och ta ett djupt andetag. Du har kraften att ändra på ditt “state”.

Ditt fokus;

Tony säger; “Where focus goes, energy flows.” Det du fokuserar på, är det du lägger din energi på, det vill säga det du får mer av. Fokusera på de saker du vill och arbetar mot, istället för de saker som håller dig tillbaka. Genom att fokusera på det positiva, kommer ditt mentala tillstånd att ändras kraftigt.

Ditt språk;

Du pratar till dig själv både inombords och högt och hur du pratar med dig själv avgör hur du agerar i världen. Om du frågar dig själv frågor som; “Varför händer alla dåliga saker mig?” istället för; “Vad kan jag göra för att förbättra min situation?” kommer du sannolikt att känna dig mer kraftlös i ditt eget liv. Hur du använder språket avgör vilka känslor du kommer att känna, så välj noga dina ord när du pratar till och om dig själv.

När du förstår de tre krafterna av den känslomässiga triaden; fysiologi, fokus och språk, kommer du att kunna använda dem till din fördel och så småningom kunna bli en mästare över dina känslor, och därför hamna i ditt högsta mentala tillstånd. När du kan påverka ditt mentala tillstånd, kan du aktivt välja att spendera mer tid i ett positivt, stärkande mentalt tillstånd och ta stärkande, framgångsrika beslut.

“Take control of your consistent emotions and begin to consciously and deliberately reshape your daily experience of life.” – Tony Robbins

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS. Frontbild av Diego PH on Unsplash