Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig Brendon Burchards 5 sätt för att få mer balans i ditt liv.

 

Brendon Burchard och hans team har i den största studien någonsin har tagit reda på vad det är som framgångsrika människor gör för att just bli framgångsrika, men även hur de håller sig kvar där, så han vet vad han pratar om. Det de kom fram till har han skrivit om i bestsellern High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way. Länk till att få boken gratis finns längre ner.

 

Han har även skrivit fler bestsellers som handlar om bland annat motivation; The Motivation Manifesto, länk till att få boken gratis finns längre ner. och de 10 saker i livet som fyller på oss och ger oss underbara liv; The Charge.

 

Han är inte bara bestseller-författare, utan också High Performance Trainer och en av världens mest eftertraktade föreläsare.

 

Känner du att du är helt slut när kvällen kommer?

 

Att du har alldeles för många åtaganden som tar så mycket kraft och energi från dig att du känner dig tömd?

 

Att du lägger så mycket fokus, engagemang och tid på vissa saker, som i sin tur gör att andra områden i ditt liv, så som hälsa eller relationer blir lidande?

 

Då är det dags att se till att du får mer balans i ditt liv!

 

Oavsett om du inte har någon balans alls eller att det är ganska okej, kan du alltid förbättra den, enligt Brendon, det finns alltid en högre nivå att nå i att hantera sitt liv. Så ge inte upp!

 

5 sätt för att få mer balans i ditt liv;

 

1. Fråga dig själv varför du behöver ha mer balans

 

Vad betyder balans för mig personligen?

Vad är det som gör att jag känner obalans?

Vad vill jag ha mer av och varför?

 

Försök att vara väldigt specifik om hur det skulle se ut.

 

Om du vill ha mer balans i ditt liv för att få mer tid med dina barn, fråga dig då exakt vad “mer tid” betyder.

 

Det är så vanligt idag att folk bara kör på och tar på sig fler och fler projekt att göra och engagera sig i, att de glömmer bort vad som är viktigt för dem för att leva underbara liv.

 

Många har aldrig tagit reda på vad balans betyder för dem, satt ett mål och sedan medvetet arbetat mot det. Då är det heller inget konstigt att folk heller inte upplever balans.

 

Om du inte vet vad balans betyder för dig, hur vet du då om du upplever det eller inte? Har du det sedan inte som ett mål, med en plan för det, ja hur ska du då ens ha en chans att få uppleva det?

 

Jag måste bara erkänna för mig själv, och er läsare, att jag är mycket skyldig till detta, att inte ha koll på vad balans faktiskt innebär för just mig.

 

Trots att jag varit mer eller mindre besatt av personlig utveckling de senaste drygt 2 åren, så har jag inte full koll på detta. Jag lär mig så mycket av Brendon hela tiden och därför vill jag delge dessa lärdomar även till er och jag hoppas att jag kan ge er samma aha-upplevelser som jag själv får.

 

Jag behöver sätta mig ner och definiera vad balans är för mig, varför det är viktigt och hur min plan och mitt mål ska se ut. Hur ser din syn på detta ut?

 

Vad är balans för dig?

Vad krävs för att du ska känna balans?

Vad är målet med det och varför?

Hur får du in det som krävs för att få uppleva balans som dagliga eller veckovisa vanor?

Om du ska få in det, måste du avsätta tid, kraft och energi för att lyckas med det, det kommer inte att bara “infinna sig” av sig självt. Gör sedan det som krävs!

 

Alla har mycket att göra i sina liv, många åtaganden och så vidare, det är bara det att vissa människor är bättre på att försvara det som är viktigt för dem för att just uppleva balans.

 

Det är ditt liv och det betyder att det är ditt ansvar att se till att det är bra för dig också, inte bara att du gör gott för alla andra, det är inte ett underbart liv. För att du ska leva ett underbart liv måste ditt liv vara i balans, balans så som du ser det, på ditt sätt och det är ditt ansvar.  

 

Vad ska du börja med för att få mer balans i ditt liv?

Vad ska du sluta med för att få mer balans i ditt liv?

 

2. Ta omedelbart bort det som distraherar dig

 

De flesta människor är inte ur balans enligt Brendon, de är distraherade.

 

Det är inte att balans är utom räckhåll för dem, utan att de tittar på alldeles för mycket tv, spenderar för mycket tid på internet eller håller på med andra saker som inte ger värde till deras liv och det kommer aldrig att bidra till att du upplever balans i ditt liv.

 

Om du gör dig av med de saker som inte ger värde till ditt liv kommer du att märka hur mycket tid du plötsligt har till att göra sådant som ger värde istället.

 

Vad skulle ge mer värde till ditt liv om du började med det?

Kan du göra det oftare?

Hur?

När?

Vad skulle kan du sluta med som tar värdefull tid, och kanske även andra resurser, från ditt liv?

 

Visste du att genomsnittsamerikanen tittar på tv i 4 timmar per dag! Det är 13 år oavbruten tid i en genomsnittsamerikanares liv!

 

Hur mycket tv tittar du på varje dag?

Eller slösurfar?

Eller är på sociala medier?

Lägg ihop all den tid som du spenderar på saker bara för att “ha något att göra”, hur mycket blir det per dag?

Per vecka?

Per månad?

Per år?

Vad skulle du kunna göra med all den tid som du lägger på aktiviteter som inte ger dig något av värde för att få bättre livskvalitet istället?

 

Om du istället lade all den tiden på aktiviteter, personer eller saker som är viktiga och som ger värde till ditt liv; hur skulle ditt liv se ut då?

Det skulle vara väldigt annorlunda mot det du upplever idag, eller hur? Kanske lite mer “balanserat”?

 

Varje dag går Brendon igenom vad som eventuellt skulle kunna distrahera honom under dagen, för att helt enkelt bli medveten om var riskerna finns för att kunna undvika dem helt och fullt. För tiden då han blir distraherad stjäl tid från möjligheter, glädje och balans i alla andra områden i hans liv.

 

3. Säg nej

 

Det är dags att sätta upp några gränser, istället för att säga ja till allt.

 

Ha en regel att alltid säga nej till allt först, så att du verkligen kollar av med dig själv att det du blir erbjuden om att göra är i linje med det som är viktigt för dig och det du fokuserar mest på just nu.

 

Folk kommer inte att gilla att du säger nej, definitivt när de är vana att du alltid sagt ja tidigare, men det är ju därför du är i obalans; för att du inte sätter gränser för det som är viktigt för dig. Bry dig inte om det, för det är ditt liv och det bestämmer du över. Du kommer aldrig att få balans i ditt liv om du ska rätta dig efter det andra vill att du ska göra.

 

Be sedan inte om ursäkt för att du säger nej. Du har all rätt i världen att säga nej till saker som inte känns rätt eller tar bort tid, kraft och energi från det som är viktigt för dig.

Var bara ärlig och säg att du redan har bestämt dig för att göra andra saker sedan tidigare och som faktiskt är viktigare för dig än det som du blir uppmanad eller erbjuden att göra.

 

Försök att se alla saker som andra vill att du ska göra som om du gav bort timmar av ditt liv till dem. Ju fler timmar du delar ut till andra, desto mer kommer du att känna dig i obalans. Är det de vill att du ska göra verkligen värt det? Det kan bli lättare för dig att säga nej med den synen på saken.

 

Om det är så att ditt liv just nu är i väldig obalans på grund av att du sedan tidigare inte sagt nej, så låt det nu vara en liten kamp, men börja att säga nej från och med idag. Börja att prioritera dig själv från och med idag! Det kommer att bli lättare och bättre, men du måste börja sätta gränser mot andra, annars kommer du aldrig att få till det, vare sig förr eller senare.

 

Finn dig inte i att leva ett liv i obalans, även om livet självt stjäl det från dig ibland. Ha en intention om att få tillbaka den och börja agera mot det idag, för det är både du och ditt liv värt.

4. Var mer tydlig när du kommunicerar dina gränser och tid till andra

 

Till exempel; om du ska på ett möte, se till att klart och tydligt tala om exakt hur mycket tid du har planerat till detta möte och kräv att den tiden respekteras, av alla, även dig själv. Håll tiderna som du har bestämt, annars “rinner” aktiviteterna över i varandra och det skapar både oreda och obalans. Det blir så mycket tid som går förlorad bara för att du inte håller dig till tiderna som du tidigare planerat.

 

Många människor skulle vinna så mycket bara genom att ha tydligare intentioner för allt de gör om syften, aktiviteter och tid.

 

5. Du måste förbättra din hälsa

 

Du måste återfå balansen när det gäller din hälsa och ditt välmående.

Det börjar med sömn, minst 7-8 timmar varje natt, och meditation. Om du får tillräckligt med sömn och mediterar ger det dig ett fokus dagen igenom, du blir mer produktiv.

 

Hjärnforskningen bevisar att du kan få 30% mer kognitiv förmåga när du sover tillräckligt mycket och mediterar. Vilket gör dig mer effektiv, så du får mer gjort, vilket ger dig mer balans så att du kan hantera stress bättre, så att du kan säga nej till folk, så att du kan känna igen och se distraktioner istället för att sugas in i dem.

 

Alla dessa 5 saker kommer att hjälpa dig att få tillbaka kontrollen över ditt liv igen. Du kanske aldrig får perfekt balans i livet, men du kan få bättre balans och du måste tro på det. För om du får en bättre balans så kommer du att få uppleva ett “fulladdat” liv.

 

Sammanfattning;

5 sätt för att få mer balans i ditt liv;

1. Fråga dig själv varför du behöver ha mer balans.

2. Ta omedelbart bort det som distraherar dig.

3. Säg nej.

4. Var mer tydlig när du kommunicerar dina gränser och tid till andra

5. Du måste förbättra din hälsa.

 

OBS! För att du ska inte missa några nya inlägg kan du acceptera att vi skickar pushmeddelanden, så får du upp en länk direkt i din webbläsare när ett nytt inlägg har gjorts och du kan då gå direkt till det nya inlägget.

 

Tills vi hörs igen; ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1. Vill du veta mer om Brendon Burchard, besök gärna hans hemsida; https://brendon.com/

PS2. Vill du få Brendon Burchards senaste bok, helt gratis, du betalar bara frakt och tullavgift ca 150 kronor, klicka på länken https://brendon.mykajabi.com/p/hph-book-step-1

 

PS3. Vill du få boken The Motivation Manifesto helt gratis! Klicka på länken, du betalar bara frakt och tullavgift ca 150 kronor; http://brendon.mykajabi.com/p/motivationmanifesto

 

PS4. Vill du köpa boken The Charge, klicka på länken; The Charge

 

PS5. Vill du själv se på detta videoklipp, klicka på länken;

https://www.youtube.com/watch?v=glGx7qxo_jQ

PS6. Frontbild av Bekir Dönmez on Unsplash