Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att sammanfatta det 8:e kapitlet det är det 7:e steget mot framgång; beslutsamhet.

Har du missat dom tidigare inläggen om denna bok så kan du klicka på länkarna under.

Introduktion

Kapitel 1 Tankar är föremål

Kapitel 2 Brinnande önskan

Kapitel 3 Tro

Kapitel 4 Självsuggestion

Kapitel 5 Specialkunskap

Kapitel 6 Fantasin

Kapitel 7 Organiserad Planering

Filmen med originaltiteln “Think and Grow Rich” visas just på nätet mot en rimlig kostnad. Vill du se den kan du klicka på länken; http://thinkandgrowrich.film/ .

 

 

Bristen på beslutsamhet toppar listan med de vanligaste orsakerna till motgångar, det är något du helt enkelt måste göra dig av med för att lyckas med dina drömmar.

 

 

En analys av ca 200 mycket framgångsrika människor visar att de alla hade för vana att fatta snabba beslut och de ändrar dem bara efter mycket noga övervägande.

 

 

Om du väljer att lyssna på din omgivning och följa deras råd hela tiden kommer du aldrig att komma någonstans, helt enkelt för alla har olika åsikter. Dessutom kan människor som är avundsjuka ge dig medvetet dåliga råd för att du ska misslyckas.

 

 

“Du har en egen vilja och ett eget sinne. Använd dig av detta och fatta dina egna beslut. Behöver du fakta eller information från andra för att fatta ett beslut, och det är högst sannolikt att du behöver, så skaffa den information du behöver lugnt och stilla utan att avslöja varför du behöver den.”

 

 

Det Hill syftar på i slutet på stycket ovan är att om du avslöjar dina planer och sedan är saktfärdig kommer någon som har beslutsamhet att helt enkelt att kunna sno din idé före dig och den personen blir framgångsrik på din idé.

 

 

Det finns en annan vinning också med att vara tyst och inte prata vitt och brett; du avslöjar inte att du är okunnig inför någon som kan mer än dig och du framstår heller inte som någon som måste hävda sig; de som besitter verklig kunskap har inga behov att framstå som någon som vet bäst, de vet att de är det utan jämförelse. Jag tänker direkt på Skalman i Bamsetidningarna, han är lugn och trygg för att han vet hur klok han är. Och en person som framstår som en skrävlare får oftast heller ingen hjälp av andra.

 

 

I kapitlet får du uppmaningen att skriva ner följande ord på ett ställe där du alltid kan se det; “Visa gärna världen vad du har för planer, men genomför dem först!” Det ska vara en påminnelse för att inte bli av med sina idéer.

 

“De som fattar beslut snabbt och orubbligt, vet vad de vill ha och i allmänhet får de också detta.”

Helt enkelt för att de bestämmer sig, agerar för att få det och aldrig ger upp! Hill är medveten om att det alltid krävs mod för att fatta beslut och ibland krävs det dessutom mycket mod.

 

Lågmäldhet som Skalman och mod och beslutasmhet som Bamse är alltså det vinnande konceptet. Det gäller att inte ha Lilleskutt och Vargen som förebilder om man ska bli framgångsrik; de är båda för hariga, obeslutsamma och lyssnar för mycket på sin omgivning istället för att tänka och bestämma själva.

 

Vem har du som förebild?

 

Tidigare inlägg om denna bok:

Början på detta inlägg

Introduktion

Kapitel 1 Tankar är föremål

Kapitel 2 Brinnande önskan

Kapitel 3 Tro

Kapitel 4 Självsuggestion

Kapitel 5 Specialkunskap

Kapitel 6 Fantasin

Kapitel 7 Organiserad Planering

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1. Vill du köpa boken “Tänk rätt bli framgångsrik” kan du klicka här: Adlibris

PS2. Photo by Mark Duffel on Unsplash