Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att sammanfatta den 1:a principen i att tänka rätt för att bli framgångsrik enligt Napoleon Hill.

 

Som jag nämnt i ett tidigare inlägg är boken en sammanfattning av 25 års studier av vad de 500 rikaste personerna i USA runt 1900-talets början hade gemensamt, och allt går ut på att det är deras tankesätt som har gjort att de har lyckats. De personer som i modern tid har använt principerna och lyckats med att bli framgångsrika är otaliga, bland annat Jim Carrey, Oprah Winfrey och Bob Proctor.

Har du missat att läsa dom tidigare inläggen så klicka på länkarna under:

Introduktion om boken

Kapitel 1 Tankar är föremål

Att ha en brinnande önskan är det första steget mot framgång.

 

För att du inte ska ge upp, som är den vanligaste orsaken till att man ger upp, måste du verkligen vilja det du vill på riktigt allvar! Du måste först bestämma dig för det du vill, definitivt bestämma dig! Sedan måste du utnyttja din energi och viljestyrka för att nå ditt mål. Efter det måste du göra upp en plan och följa den. Följa den tills du når ditt mål!

 

I ett tidigare inlägg har jag nämnt att RAS, Reticular Activating System, styr vad som hjärnan släpper igenom till ditt medvetande och det är inställt på att hålla dig vid liv och att fokusera på dina viktigaste mål. Det som RAS uppfattar som dina viktigaste mål är just det du medvetet fokuserar på och om du då fokuserar på det dåliga är det just det dåliga som det kommer att släppa igenom!!! Du kommer alltså att missa det bra!!! För att omprogrammera ditt RAS för att få det att släppa igenom det du medvetet vill fokusera på måste du jobba med affirmationer och visualiseringar. Det som nu följer är en metod för att lyckas med denna omprogrammering.

 

6 praktiska steg för att göra dina pengaönskningar sanna:

 1. Bestäm dig för vilket belopp du vill ha. Det är viktigt att det är exakt, det är ett psykologiskt skäl.

 2. Bestäm dig för vad du är exakt villig att ge för att få pengarna du vill ha. “Det finns inget som heter “någonting för ingenting”.”

 3. Bestäm vilket datum du ska pengarna i din hand.

 4. Gör upp en bestämd plan för hur du ska göra för att nå din önskan. Det är viktigt att sätta igång med planen direkt. Om du inte sätter igång direkt kommer du aldrig att komma igång.

 5. Skriv ner allt ovanstående. Jag har mitt nedskrivet i Keep-appen, som finns att ladda ner gratis på både Google Play och Appstore, och dessutom har jag det på påminnelse på kvällen.

 6. Läs detta högt för dig själv 2 gånger om dagen, först på morgonen direkt när du vaknar och sedan en gång till precis innan du ska somna. Det är mycket viktigt att du intalar dig att du redan har dem och njuter av den känslan du skulle känna som om du redan hade dem.

Det viktigaste steget är nummer 6! Det är det som kommer att göra dina önskningar till brinnande önskningar och det i sin tur kommer att göra att du fortsätter att följa planen du har satt upp, utnyttjar din viljestyrka och energi till rätt saker för att göra dina önskningar sanna. Det är också viktigt att göra nummer 6 för att övertyga dig själv att det är möjligt, det är först när du tror det som du kommer att kunna se de möjligheter som kommer att ge dig pengarna! Om inte RAS släpper igenom till ditt medvetande de möjligheter som du faktiskt har, ser du inte ens dem!

 

Sedan finns det något som jag också nämnt i tidigare inlägg; paradigmer som styr dig och dina resultat via ditt undermedvetna och steg nummer 6 påverkar även dem på ett positivt sätt.

 

Det som är bra med denna metod är att den inte kräver speciell utbildning, hårt arbete eller något offer. Vidare skriver Hill; “Man måste förstå att alla som någon gång har skapat sig en förmögenhet, började med att drömma, hoppas, önska och planera innan de nådde sitt mål. Det är lika gott att du inser redan här, att du aldrig kommer att lyckas om du inte kan försätta dig i ett tillstånd av brinnande vilja att få det du vill och en fast tro att du skall lyckas.”

 

Kom ihåg-lista:

 • Vilken summa pengar önskar du dig? Min summa är hemlig.
 • Till när? För mig är datumet den 1 maj.
 • Vad ska du ge i utbyte mot det? Jag ska skriva ett blogginlägg per dag på minst 300 ord i utbyte mot pengarna.
 • Hur ser ditt första steg i din plan ut? Kom ihåg att det är viktigare att sätta igång än att göra rätt! Du har inga resultat alls att utvärdera om du inte gör något! Du lär dig längs vägen vad som fungerar för dig och inte, men om du aldrig sätter igång kommer du definitivt INTE att uppnå dina önskningar! Jag läser böcker, ser filmer, lyssnar på föreläsningar, med mera för att få vettigt och givande innehåll i blogginläggen.
 • Var ska du skriva ner allt detta? Jag har mitt nedskrivet i Keep-appen.
 • Hur ska du komma ihåg att läsa detta högt 2 gånger om dagen? Jag har påminnelse i Keep-appen på kvällen för att inte glömma. Jag kanske ska komplettera med en låsskärmsbild på mobilen och en snygg lapp på badrumsspegeln. Ju fler gånger jag läser detta och känner känslan, desto snabbare kommer övertygelsen och den brinnande önskan att infinna sig.
 • Vad ska du tänka på för att kunna njuta av känslan att ha just denna summa? Vad kan du ha gjort för denna summa och hur påverkar det dig i det dagliga livet? Jag tänker på att jag har betalat av alla mina “småskulder”, unnat mig och familjen en spa-helg på ett underbart gästgiveri och köpt några lyxiga saker bara för guldkant på livet.

 

I kommande inlägg kommer jag att fortsätta skriva om resten av de principer som nämns i boken. Nästa kapitel handlar om tro, och hur man gör för att stärka den, för utan tro kommer du inte att lyckas.

 

Önskningar på engelska betyder bland annat desire som i originaltexten och för att understryka vikten av en brinnande önskan – burning desire kan du klicka här: https://www.youtube.com/watch?v=8xoXCONwmlo .

 

Tidigare inlägg om denna bok:

Början på detta inlägg

Introduktion om boken

Kapitel 1 Tankar är föremål

 

Ha en underbar dag underbara du, det är du verkligen värd!

/Mona

PS. Frontbild av Joshua Rawson-Harris on Unsplash