Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge den syn gud har på varför vi finns här – att alla har ett unikt syfte, enligt Neale Donald Walsch.

 

Har du någonsin funderat på varför du finns? I den djupare innebörden av det. Inte att du finns för att du är ett resultat av att ett ägg och en spermie har blivit du.

 

Det har jag, en hel del faktiskt. Men i de religioner jag har studerat och läror jag har läst om har det alltid funnits med en del som är fördömande; arvssynd, skärseld, sona sina synder och regler för hur man ska tänka och bete sig för att vara en “god” människa och som jag inte riktigt har förstått eller kunnat acceptera.

 

Nu har jag självklart förstått att man inte kan bete sig hur som helst om man ska vara en “god” männsika, men att vara god kan betyda så mycket, inte bara vara en sak, en tanke eller ett beteende. Det borde då inte vara “syndigt” och fult att tänka själv, eftersom det är bara då man riktigt kan lära sig om hur man vill tänka, tycka och agera, antingen genom positiva eller negativa erfarenheter.

 

Jag är inte religiös, men troende. Troende i den meningen att jag tror på en högre makt som tar hand om oss både fysiskt och själsligen, om vi tillåter den att göra det och att den vill oss alla väl.

 

När jag av en tillfällighet fick nys om Neale Donald Walsch och hans verk föll allt på plats!

 

Neale Donald Walsch är mannen som har skrivit böckerna “Samtal med gud, bok 1-4”, och i dem ger han oss det som han själv har fått till sig i just samtal med gud.

 

I filmen “Conversations With God” får man mycket bra beskrivet hur livet var fram tills dess att Neale fick sina samtal med gud och även lite efteråt att han fått sin första bok publicerad. Filmen är väldigt rörande och ger en inspiration till att kämpa mot det man vill i livet, jag rekommenderar den varmt. Vill du se filmen, klicka på länken; https://www.youtube.com/watch?v=xL5l18e7ghw

 

Neale genomgick prövningar som de flesta av oss skulle ha blivit fullständigt golvade av; arbetslöshet, skiljsmässa, hemlöshet och bruten nacke under en och samma tidsperiod!

I hans desperation och ilska över att livet var fruktansvärt svårt att leva och att han bara ville vara lycklig vände han sig till gud och fick faktiskt svar. Det är dessa samtal med gud som hans böcker redogör för.

 

Bok 1-3 kom i början av 1990-talet, medan bok 4 skrevs under hösten 2016, då gud än en gång ville framföra sitt budskap till oss, genom Neale, för att nå en högre medvetandenivå för att undvika att vi utrotar både oss själva och moder jord.

 

Det som tilltalar mig, i det som Neale berättar om, är att vår syn på gud, att gud dömer någon, är missförstådd och rent av felaktig. Gud finns i oss alla och i allt, och hur skulle gud då kunna döma sig själv?! Gud dömer ingen och inget. Inget är rätt eller fel, bara ineffektivt i det du vill uppnå.

 

Om du vill vara en god och schysst människa är det ju faktiskt inte effektivt att medvetet göra andra människor illa, för då når du inte ditt mål lika effektivt.

 

Vi människor har en egen fri vilja för att kunna förverkliga oss själva; att vara lyckliga genom att växa som personer och genom att hjälpa andra. Eftersom vi alla är unika har vi alla ett unikt uppdrag, ett syfte, och om vi inte hade en egen vilja skulle vi inte kunna genomföra vårt uppdrag.

Vårt uppdrag enligt gud, genom Neale, är att bli våra absolut bästa versioner av oss själva och att använda den till att hjälpa andra människor. När vi gör det, kommer vi att bli lyckliga!

 

Ni som läst mina inlägg om de 6 känslomässiga behoven känner igen att lyckan sitter i att växa som människa och i att bidra i världen. Det är precis det som Neale berättar om som är anledningen till att vi finns; bli den allra bästa versionen av sig själv och hjälpa andra!

 

Vi finns inte för vår egen skull; vi finns för att hjälpa andra människor på vårt unika sätt. Vi är unika för att kunna hjälpa till här på jorden med de unika saker vi kan, hur vi är och det vi gör. Alla behövs! Om du inte fanns, skulle du fattas här på jorden just nu!

 

Så vad har du för unika egenskaper, talanger, erfarenheter och sättet som bara du kan framföra det på som skulle vara till mycket stort värde för andra?

 

Det är ditt syfte! Anledningen att du finns här just nu. Kom ihåg att ett syfte alltid ska kännas som ditt eget, ingen annans. Och för att veta det behöver du bara känna efter; vad är det du älskar att göra, som jag även är bra på, och som kan vara till hjälp och glädje för andra?

 

Det finns tusentals människor där ute i världen vars syfte hänger på att du gör din del. Om inte du hjälper dem med det som bara du kan och vet, på ditt unika sätt, så kan inte de heller göra sin del. Det du kommer att hjälpa dem med, kommer att göra att de i sin tur kan göra det som de är ämnade för att göra. Tänk vad fantastiskt viktiga vi är allihop! Och att vi faktiskt hör ihop på ett nära sätt, som dominobrickor, vi påverkar varandra mer än vi kanske förstår.

 

Neale säger att gud sagt till honom; “Jag har bara skickat dig änglar!” i betydelsen att alla männsikor man möter på något sätt hjälper en att utvecklas till sin bättre version. Så om någon till exempel prövar ditt tålamod till det yttersta är det för att du ska bli bättre på att ha förståelse, vara ödmjuk och godhjärtad, för det kommer att bidra till att du blir en ännu bättre version av dig själv.

 

Det är djupt och mycket svårare att faktiskt leva efter detta i sitt dagliga liv, men det ger i alla fall mig en tröst i att gud inte har någon dömande attityd och att jag inte ska behöva skämmas och straffas hela livet för mina tidigare dumma beteenden, utan ta lärdomar av dem och göra bättre hädanefter.

 

Att det är den ständiga förbättringen av sig själv och det man bidrar med i världen som räknas. Att man alltid kan bli bättre och göra bättre för det är det som får oss att må bra; utveckling och att hjälpa någon eller något.

 

Neale har en vision att på något sätt förbättra livet för varje människa han möter. Att varje människa han möter ska känna ett större värde eller glädje bara för att den kom i kontakt med honom.

 

Wow, vilken underbar vision! Fruktansvärt svår, men underbar. Tänk vilken underbar känsla man skulle somna med på kvällen; att ha betytt så mycket för så många! Tänk så annorlunda världen skulle se ut om alla hade den visionen..

 

Hur kan du, just du, idag bidra till att någon annan får en bättre dag, eller stund, bara för att den kom i kontakt med dig idag?

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1.. Vill du själv få den fantastiska möjligheten att lyssna på Neale Donald Walsch i en Masterclass från Mindvalley som finns tillgänglig just nu, klicka på länken; http://www.mindvalley.com

PS2. Här finns länkar till Neales böcker; Samtal med Gud : en ovanlig dialog

Alla tre böckerna i samma bok med engelsk tex; The Complete Conversations With God

Den fjärde boken med engelsk text; Conversations with God, Book 4

PS3. Frontbild av Steve Halama on Unsplash