Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att sammanfatta det 12:e steget mot framgång; Det sjätte sinnet, det 13:e kapitlet ur boken “Tänk rätt bli framgångsrik” av Napoleon Hill. Filmen med originaltiteln “Think and Grow Rich” som baseras på boken har nyligen haft premiär på nätet och kommer att bli en storfilm.

 

Har du missat dom tidigare inläggen om denna bok så kan du klicka på länkarna under.

Introduktion

Kapitel 1 Tankar är föremål

Kapitel 2 Brinnande önskan

Kapitel 3 Tro

Kapitel 4 Självsuggestion

Kapitel 5 Specialkunskap

Kapitel 6 Fantasin

Kapitel 7 Organiserad Planering

Kapitel 8 Beslutsamhet

Kapitel 9 Uthållighet

Kapitel 10 Hjärntrustens styrka

Kapitel 11 Det undermedvetna

Kapitel 12 Hjärnan

 

Hills tolfte principen kallar han för det sjätte sinnet, och det är genom det som den obegränsade intelligensen kan kommunicera med dig. Det handlar om att man som enskild person kan komma i kontakt med andras medvetande och på så sätt få tillgång till kunskap som man egentligen inte har själv. (Jag har tidigare skrivit om den obegränsade intelligensen i flera av kapitlen som jag sammanfattat från boken, bland annat de om fantasin, hjärntrusten, det undermedvetna och hjärnan, så om du vill läsa mer om det kan du söka efter de sammanfattningarna på sidan.)

 

Det sjätte sinnet är en del av det undermedvetna som kallats den skapande fantasin eller mottagaren i radiostationen av Hill. “Genom denna mottagare kommer idéerna, planerna och tankarna in i hjärnan likt radiovågor. Dessa vågor kallar vi ibland ingivelser eller inspiration.”

 

Hill fortsätter att prata om att det sjätte sinnet som det närmaste man kan komma mirakel för med det kan du bli varnad för kommande faror innan de händer men också få föraningar om kommande framgångar så att du kan ta emot dem.

 

“Denna intelligens kan, med hjälp av denna boks principer, utnyttjas till din egen nytta och förvandla förhoppningar och drömmar till fasta föremål och verklighet.”

 

Behärskar du de andra principerna som Hill skriver om i boken är du nu beredd att ta emot det sjätte sinnet, för du måste behärska dem först, för det sjätte sinnet kommer långsamt när du tillämpar principerna i boken.

De 12 principerna är;

 1. Brinnande önskan

 2. Tro

 3. Självsuggestion

 4. Specialkunskap

 5. Fantasin

 6. Organiserad planering

 7. Beslutsamhet

 8. Uthållighet

 9. Hjärntrustens styrka

 10. Det undermedvetna

 11. Hjärnan

 12. Det sjätte sinnet.

 

Hill rekommenderar att man studerar människor som har lyckats med det man själv vill lyckas med och sedan modellerar det de gör, gör som de gör, för att de gör ju något som gör att de blir framgångsrika.

 

Jag avslutar sammanfattningen av kapitlet med ett citat ur boken; “Slutligen kommer du att märka att du besitter en kraft som kan få dig att bli av med modlöshet, rädsla och fördomar och ge dig en möjlighet att till fullo utnyttja din fantasi. Då kommer du att känna något av den oförklarliga egenskap som varje stor ledare, konstnär, musiker, författare eller statsman besitter. Då kan du förvandla dina önskningar till verklighet lika lätt som du kan lägga ned vapnen och ge upp vid första bästa motgång.”

 

Ju mer jag studerar denna bok desto mer förstår jag hur omvälvande denna bok är! Den skrevs redan på 1930-talet då man inte hade upptäckt så mycket om vikten av att styra sina tankar. Det mesta inom personlig utveckling baseras på någon eller några av delarna i denna bok. Jag förstår att boken sålts i över 60 miljoner exemplar världen över, den är liksom en av grundstenarna i personlig utveckling.

 

Om man inte förstår att man kan styra sina tankar och i stort sett tvungen att jobba på det för att lyckas med det man vill i livet, ja då är det ganska kört för att lyckas. Dessutom behöver du veta hur du ska styra dina tankar.

 

Det är så många saker som kommer att kunna få dig att inte lyckas; du vet inte vart du ska, dina tankar saboterar din tro, dina kunskaper, uthålligheten och du ger upp. Därför är principerna i denna bok mycket värdefulla.

Tidigare inlägg om denna bok:

Början på detta inlägg

Introduktion

Kapitel 1 Tankar är föremål

Kapitel 2 Brinnande önskan

Kapitel 3 Tro

Kapitel 4 Självsuggestion

Kapitel 5 Specialkunskap

Kapitel 6 Fantasin

Kapitel 7 Organiserad Planering

Kapitel 8 Beslutsamhet

Kapitel 9 Uthållighet

Kapitel 10 Hjärntrustens styrka

Kapitel 11 Det undermedvetna

Kapitel 12 Hjärnan

I nästa kapitel handlar det om rädslor som du också måste överbrygga för att inte de ska göra att du misslyckas. Jag hoppas verkligen att dessa sammanfattningar kan förenkla budskapet i denna mycket viktiga med lite komplicerade bok.

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Vill du veta mer om filmen med originaltiteln “Think and Grow Rich” som baseras på boken kan du klicka på länken; https://members.thinkandgrowrich.shop/Movie 

PS2.Frontbilden är av Gabriel Benois on Unsplash