Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att sammanfatta det 10:e steget mot framgång; Det undermedvetna, det 11:e kapitlet ur “Tänk rätt bli framgångsrik” av Napoleon Hill.

Har du missat dom tidigare inläggen om denna bok så kan du klicka på länkarna under.

Introduktion

Kapitel 1 Tankar är föremål

Kapitel 2 Brinnande önskan

Kapitel 3 Tro

Kapitel 4 Självsuggestion

Kapitel 5 Specialkunskap

Kapitel 6 Fantasin

Kapitel 7 Organiserad Planering

Kapitel 8 Beslutsamhet

Kapitel 9 Uthållighet

Kapitel 10 Hjärntrustens styrka

 

Det undermedvetna är det som påverkar våra resultat i livet, det har jag  skrivit om i tidigare sammanfattningar uv boken “Tänk rätt bli framgångsrik” och det handlar främst utifrån de dominerande önskningar som är en blandning av känslor, tro och övertygelse.

 

Genom det undermedvetna kan vi komma i kontakt med det som han kallar “den obegränsade intelligensen” som Hill skrivit om i flera av kapitlen innan. Det syftar på att det finns ett kollektivt medvetande som vi få hjälp av med nya idéer och tankar, om vi bara tyglar vårt eget undermedvetna, och som gör att vi kan nå resultat som vi inte kan nå annars. Dessutom arbetar det undermedvetna dygnet runt och använder sig alltid av den enklaste och mest praktiska vägen för att nå målet, det är alltså en helt fantastisk hjälp vi kan få.

 

För att kunna påverka ditt undermedvetna i rätt riktning måste du först och främst mata det med vad du vill uppnå och göra det under en längre tid; ha tålamod, var uthållig. Sedan måste du också kommunicera med det på rätt språk; det undermedvetna förstår bäst det du matar det med, om du har förstärkt det du vill uppmana det att ta in, med känslor. Negativa känslor förstör och positiva hjälper.

 

“Det undermedvetna slappnar aldrig av!” Det betyder att du har draghjälp av det även när du sover, om du matar det med rätt saker. Det gäller att jobba för att stänga ute de negativa tankarna och hjälpa det undermedvetna att ta emot positiva tankar.

 

“När du behärskar detta, har du fått nyckeln till ditt undermedvetnas dörr. Dessutom kontrollerar du den dörren så fullständigt att ditt undermedvetna inte kommer att bli påverkat av ovälkomna tankar.”

 

Det finns 7 positiva och betydande känslor och 7 negativa. De 7 viktigaste positiva och starkaste känslorna är för att kunna utnyttjas i skapande syfte är:

 1. viljan
 2. tron
 3. kärleken
 4. erotiken
 5. entusiasmen
 6. romantiken
 7. hoppet

 

De 7 viktigaste negativa känslorna som man bör undvika för att kunna skapa genom sitt undermedvetna är:

 1. rädslan
 2. avundsjukan
 3. hatet
 4. hämnden
 5. girigheten
 6. vidskepligheten
 7. vreden

 

En enda negativ tanke kan förstöra alla dina möjligheter till att utnyttja ditt medvetande på ett konstruktivt sätt. Därför gäller det att se till att ditt sinne är sysselsatt med positiva tankar, för du kan inte tänka negativa och positiva tankar samtidigt. “Här kommer vanan till din hjälp. Gör det till en vana att alltid använda positiva tankar! Till slut kommer de att så totalt dominera ditt sinne att de negativa tankarna inte tränga in.”

 

Nu blir det helt plötsligt ännu tydligare varför Hill uppmanar oss att göra de saker som han skrev om i kapitel 2, eftersom detta gör att det undermedvetna håller sig sysselsatt med positivt funderande. Jag återupprepar det här:

 

6 praktiska steg för att göra dina pengaönskningar sanna:

 1. Bestäm dig för vilket belopp du vill ha. Det är viktigt att det är exakt, det är ett psykologiskt skäl.
 2. Bestäm dig för vad du är exakt villig att ge för att få pengarna du vill ha. “Det finns inget som heter “någonting för ingenting”.”
 3. Bestäm vilket datum du ska pengarna i din hand.
 4. Gör upp en bestämd plan för hur du ska göra för att nå din önskan. Det är viktigt att sätta igång med planen direkt. Om du inte sätter igång direkt kommer du aldrig att komma igång.
 5. Skriv ner allt ovanstående. Läs detta högt för dig själv 2 gånger om dagen, först på morgonen direkt när du vaknar och sedan en gång till precis innan du ska somna. Det är mycket viktigt att du intalar dig att du redan har dem och njuter av den känslan du skulle känna som om du redan hade dem. Det viktigaste steget är nummer 6!

 

Tidigare inlägg om denna bok:

Början på detta inlägg

Introduktion

Kapitel 1 Tankar är föremål

Kapitel 2 Brinnande önskan

Kapitel 3 Tro

Kapitel 4 Självsuggestion

Kapitel 5 Specialkunskap

Kapitel 6 Fantasin

Kapitel 7 Organiserad Planering

Kapitel 8 Beslutsamhet

Kapitel 9 Uthållighet

Kapitel 10 Hjärntrustens styrka

 

Ha en underbar dag underbara du! Vilka positiva tankar vill du sysselsätta ditt undermedvetna med idag?

 

Jag ska nog njuta av att våren verkligen är på väg!

/Mona

 

PS1. Vill du se en mycket inspirerande video om kraften av ditt undermedvetna kan du klicka på länken; https://www.youtube.com/watch?v=GCLswpqWkTI 

Ps2. Frontbilden är av Liam Simpson on Unsplash