Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att berätta om en mycket effektiv metod för att stärka den personlighet som du vill ha!

Din personlighet består av dina:

 • dina beteenden
 • dina tankar
 • dina idéer
 • det som motiverar dig
 • dina intentioner
 • ditt temperament
 • dina känslor
 • din benägenhet att göra vissa saker

Personlighet är summan av en persons alla personlighetsdrag. Men det är inte så att en bra personlighet bara trillar ner i knät på dig, utan det är något som du formar genom dina ageranden.

En bra personlighet måste byggas över tid.

Du kan alltså träna dig själv att göra saker som i sin tur stärker din personlighet, till exempel kan du medvetet fokusera på att vara mer givmild för att bli mer generös, eller för att bli mer pålitlig kan du alltid hålla det du lovar, det vill säga också lova det som du vet att du kommer att kunna hålla.

För att komma igång med att bygga den personlighet som du vill ha, kan du börja att använda metoden nedan med jämna mellanrum;

 1. Skriv ner en lista på 10 personlighetsdrag som du skulle vilja ha eller ha mer av i din person.
 2. Välj ett personlighetsdrag som du vill stärka.
 3. Varför är detta personlighetsdrag viktigt för dig?
 4. Hur blir ditt liv lidande på grund av att du inte har detta personlighetsdrag så starkt som du vill ha det?
 5. Vad kommer du att vinna på att stärka detta personlighetsdrag?
 6. Gör en lista med 3 saker som du ska göra kommande vecka för att stärka detta personlighetsdrag.
 7. Fundera sedan på hur det kändes att göra just dessa tre saker?
 8. Är det något av dessa saker som du ska fortsätta med konstant för att forma din personlighet? Varför? Varför inte?

När jag gjorde denna övning i samband med webkursen “12 Dimensions of Mastery: The Lifebook Quest” från Mindvalley, valde jag ut att jag ville bli mer ödmjuk.

När man som jag lidit länge av dålig självkänsla var det vanligt att jag klankade ner på andra för att helt enkelt känna mig bättre själv.

Min 1:a strategi blev att medvetet försöka att tänka på om jag verkligen har alla pusselbitar för att kunna avgöra om den person som jag vill klaga på gör rätt eller fel.

Strategi 2 är att jag har en affirmation som jag säger dagligen; “Alla beteenden antingen ger eller ber om kärlek och jag har inga problem med att ge kärlek till den som just nu behöver det bäst, även mig själv!”

Den 3:e strategin jag valde då kommer jag inte ihåg, men idag försöker jag att säga till mig själv när jag vill döma någon eller någons beteende; “Jag är det! Jag är det också! Eller “Jag gör så! Jag gör också så!” För jag har absolut ingen aning om varför någon gör som den gör, och verkligen ingen aning om hur jag själv skulle reagera eller agera om jag var i den personens situation och med dennes erfarenheter.

Min 4:e strategi är att försöka att komma ihåg att alla nog gör det bästa de bara kan för stunden, i varje situation! Jag skulle verkligen vilja att alla hade den ödmjuka synen på mig och mitt beteende i alla fall.

Jag har fortfarande väldigt mycket kvar att lära för att nå dit jag vill med min ödmjukhet, men jag bygger på det personlighetsdraget medvetet och jag tror och hoppas att det kommer att ge resultat över tid.

Vilket personlighetsdrag vill du bygga på?

Hör gärna av dig om du vill delge något bra tips på strategier för att stärka din personlighet, särskilt om du som jag vill bli mer ödmjuk.

Om du vill veta mer om kursen som denna metod är tagen från kan du klicka på länken: http://courses.mindvalleyacademy.com/lifebook-quest/ .

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS. Frontbild av Joshua Medway on Unsplash