Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig Brendon Burchards tips på hur du kan leva ett bättre liv genom att höja dina normer i dessa 5 områden. Höj dina normer i dessa 5 områden för att leva ett bättre liv. Del 1 av 2.

 

Brendon Burchard och hans team har i den största studien någonsin har tagit reda på vad det är som framgångsrika människor gör för att just bli framgångsrika, så han vet vad han pratar om. Det de kom fram till har han skrivit om i bestsellern High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way.

 

Vi alla vet att vi kan leva ett liv med bättre livskvalitet i så många olika områden i livet, frågan är bara hur lyckas man med det?  

 

Brendon berättar att han själv har studerat den frågan 20 år för att hela tiden puschat sig själv till att nå högre nivåer för att leva ett ännu bättre liv.

 

Om du själv vill göra samma sak, nå en ännu högre livskvalitet, så kan klarhet vad nästa nivå innebär för dig vara en bra ingångspunkt.

 

Om du höjer dina nivåer inom just dessa 5 viktiga områden i ditt liv, kommer allt att bli så mycket bättre!

 

Första området att höja dina normer och din nivå inom är; din hälsa

 

När du har en bättre hälsa, har du en högre energi, och när du har en högre energi förvandlas allt till en “klarare färg”, du ser mer positivt på allt omkring dig och du har mer motivation till att jobba mot dina mål.

 

Du vet själv hur det är att försöka ha någon motivation eller energi kvar när du är trött eller utarbetad, eller hur?

 

När det är en brutal kamp att ha energi bara för att ta sig genom dagen, är det så lätt att ge upp!

 

När energin bara finns där så är det så lätt att bara fortsätta, och fortsätta och fortsätta.

 

Många frågar Brendon om hur han kan klara av att vara så produktiv. Han svarar att det beror på att han fokuserar så mycket på sin hälsa; vad han äter, hur han tränar, att han dricker tillräckligt mycket och när det gäller alla andra aspekter av livet fokuserar han alltid på att förbättra sin hälsa. Han vill vara full av energi.

 

För honom är den värsta känslan att känna sig uttröttad och utmattad. Den bästa är att vara full av positiv energi, entusiastisk och livnadsglad och som bara fortsätter att finnas där.

 

Brendon ger oss rådet; snälla om det är något område du ska höja dina normer, nivåer, inom så är det just vad du äter, vad du serverar din familj, hur mycket du sover, att bli mer närvarande i nuet, och ditt allmänna hälsotillstånd.

Du förtjänar att ha en upplevelse i livet som är pulserande och det kan du inte ha om du inte höjer dina normer och nivåer för din egen hälsa. Vi kan alla nå en högre nivå, men vi måste jobba mot det.

 

Vad kan du göra för att förbättra din hälsa?

 

Vilka nya dagliga vanor kan du införa för att förbättra din hälsa? 

 

Vilka människor, mer än dig själv, blir lidande om du inte tar hand om din hälsa?

 

Andra området att höja dina normer och din nivå inom är; ditt fokus

 

Det är så lätt nuförtiden att bli distraherad och tappa sitt fokus. Det finns så många utmaningar för att hålla kvar fokuset på det som är det viktigaste. Drogen “distraherad” förstör mångas liv. Det gör till och med folk beroende.

 

Internet och allt som finns där kan lätt få dig att tappa bort både tid och rum, och plötsligt har timmar passerat, timmar som du lagt på sådant som egentligen inte bidrar till din livskvalitet på ett positivt och genomgripande sätt.

 

Du måste få ditt “beroende” av distraktion under kontroll, du måste höja dina normer och din nivå för fokus.

 

“Under denna tid ska jag bara fokusera på detta, inte kolla sociala medier, svara på sms eller göra något annat. Jag ska bara fokusera på att få detta gjort.”

 

Du måste göra dig av med alla trossatser om att du kan “multitaska” dig fram till framgång. Problemet med att hålla många bollar i luften samtidigt idag, är att varje distraktion i sig öppnar upp nya distraktioner och det kan pågå i evigheter.

De som lyckas bli framgångsrika idag är de som kan fokusera på en sak i taget, de som är mest medvetna om vad de ska fokusera på i varje given stund och hela tiden återgå till det. Återgå till det som är viktigt denna dag.

 

“Vad är det jag vill ska hända denna timma, nästa agerande, nästa möte, denna dag, denna månad, detta år och i mitt liv?”

 

Om du hela tiden kan föra tillbaka ditt fokus till den nuvarande stunden och göra varje nu till ett pulserande nu, var du är, vad du bör göra, vad du strävar efter, hur du bör göra det, vad du känner, vad du upplever i världen runt omkring dig, ju mer du kan få till den upplyftande normen, nivån, av medvetande, desto bättre livskvalitet öppnar upp sig för dig.

 

Hur kan du fokusera bättre?

 

Vad är det viktigasteatt fokusera på för dig just nu?

 

Vad kan du sluta med för att kunna fokusera ännu mer på det som är viktigast för dig?

 

Det tredje området att höja dina normer och din nivå inom är; djärvhet eller mod

 

Där du befinner dig idag är en direkt indikation av hur modig du har varit i ditt liv hittills i förhållande till dina drömmar.

 

Hur modig du har varit att dela dina drömmar, dina visioner och dina behov med andra människor. Hur modig du har varit i att fortsätta kämpa efter du har fallit omkull, att fortsätta sträva även om de andra har gjort sig roliga på din bekostnad. Även när du har blivit besviken. Även när du har blivit sårad och känt att inget kommer att gå bra igen; att ha förmågan att resa sig upp igen efter man har fallit omkull! Att lita på och tro igen. Att försöka än en gång!

 

Om du inte har den djärvheten och modet som krävs, kommer du aldrig att kunna nå den högre nivå att leva på som du så väl förtjänar, som din familj förtjänar och som din omvärld behöver från dig.

 

Vi behöver fler modiga ledare, vi behöver fler djärva människor som vågar driva på utvecklingen i samhället, som vågar drömma om saker som de flesta människor inte ens vågar tänka på som möjliga, för att de är rädda, inte vet hur det ska gå till eller inte kan genomföra.

 

Du måste höja normen, nivån, på djärvheten för att nå nästa nivå inom framgång, oavsett var du befinner dig och hur framgångsrik du redan är.

 

Brendon säger nu att du skulle inte ha tittat på videon så här långt, i detta fall inte läst så här långt, om du inte redan hade en del av detta i dig, så det enda du behöver göra är att uttrycka det ännu mer. Att ha modet att våga följa ditt hjärta ännu mer, med en ännu högre nivå av hängivenhet.

 

Fjärde och femte området att höja dina normer och din nivå inom för att höja din livskvalitet får du läsa om i nästa inlägg.

 

Hur kan du bli mer modig?

 

Vad skulle du vinna på att vara mer modig?

 

Hur kan du visa mer mod i ditt liv dagligen?

 

Sammanfattning;

Om du höjer dina nivåer inom just dessa 5 viktiga områden i ditt liv, kommer allt att bli så mycket bättre!

  1. Första området att höja dina normer och din nivå inom är; din hälsa

  2. Andra området att höja dina normer och din nivå inom är; ditt fokus

  3. Det tredje området att höja dina normer och din nivå inom är; djärvhet eller 

 

Läsa från början igen

Läsa del 2

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Vill du veta mer om Brendon Burchard, besök gärna hans hemsida; https://brendon.com/

 

PS2. Vill du köpa Brendon Burchards senaste bok, klicka på länken High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way av Brendon Burchard

 

PS3. Vill du själv se på detta videoklipp, klicka på länken;

https://www.youtube.com/watch?v=56ulfN9GUgY&t=216s

 

PS4. Frontbild av Kal Loftus on Unsplash