Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig Brendon Burchards tips på hur du kan leva ett bättre liv genom att höja dina normer i 5 områden.

 

Brendon Burchard och hans team har i den största studien någonsin har tagit reda på vad det är som framgångsrika människor gör för att just bli framgångsrika, så han vet vad han pratar om. Det de kom fram till har han skrivit om i bestsellern High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way.

 

Vi alla vet att vi kan leva ett liv med bättre livskvalitet inom så många olika områden i livet, frågan är bara hur man lyckas med det?  

 

Brendon berättar att han själv har studerat den frågan 20 år för att hela tiden puschat sig själv till att nå högre nivåer för att leva ett ännu bättre liv.

 

Om du själv vill göra samma sak, nå en ännu högre livskvalitet, så kan klarhet vad nästa nivå innebär för dig vara en bra ingångspunkt.

 

Om du höjer dina nivåer inom just dessa 5 viktiga områden i ditt liv, kommer allt att bli så mycket bättre!

 

Vill du läsa om de 3 första områdena som du behöver höja dina normer/nivåer inom för att få en bättre livskvalitet, klicka på länken; Del 1

Fjärde området att höja dina normer och din nivå inom är; glädje

Många människor har idag inga normer eller förväntningar på glädje.

 

Brendon säger att han förväntar sig att ha roligt och känna glädje varje dag och i många specifika situationer under dagen. Han förväntar sig att ha roligt på jobbet. Han förväntar sig att ha roligt i alla relationer, under alla middagar och på alla möten. De kommer att skratta, han kommer att retas med någon, dra ett skämt, som kanske inte alls passar sig ibland men han kommer att skoja med folk för han vill uppleva glädje i sitt liv. Du får liksom det du förväntar dig.

Du kan inte få uppleva mer glädje i livet om du inte har en förväntning på att få göra det!

Du måste själv bestämma dig för att uppleva mer glädje få in mer av det i livet.

 

Allt i livet kan bli väldigt tråkigt, men bara om du bestämmer dig för det. Det blir en förväntan, och på samma gång en självuppfyllande profetia.

 

Det som är positivt i det är det kan på samma sätt bli en självuppfyllande profetia att få uppleva glädje, eller vilken annan medveten vald känsla, om du bara bestämmer dig för det och skapar en förväntan i att få uppleva den.

 

Om du kräver av dig själv att du vill uppleva mer glädje och medvetet börjar leta efter stunder då du kan retas, busa, fåna dig, skoja, berätta roliga historier, skratta och se det roliga i saker och ting, så kommer du garanterat få uppleva mer glädje och skratta mer. Du kommer att få ett liv med mer livskvalitet.

 

Hur kan du få in mer glädje i ditt liv?

 

Vad kan du göra idag för att glädja andra?

 

Vilken rolig daglig vana kan du införa för att känna mer glädje varje dag?

 

Vad kan du sluta med att göra, som du gör regelbundet, men som du vet förstör lite av din livsglädje?

Det femte området att höja dina normer och din nivå inom är; att vara snällare

 

Brendon säger att det är många människor idag som skulle ha ett betydligt bättre liv idag om de bara var snällare mot andra, och det kan jag verkligen hålla med om. Många av oss lever utifrån mig, mig, mig och glömmer helt enkelt bort den gyllene regeln; gör så mot andra så som du själv vill bli behandlad.

 

I den engelsktalande världen finns det till och med ett uttryck för människor som håller på att glömma bort sin empati helt; haters, som syftar på människor som lever för att hata. Det är sådana människor som ofta skriver elaka kommentarer på sociala medier, andra medier och uttalar sig mycket negativt och fördömande om andra människor, istället för att ta tag i sina egna liv och göra något meningsfullt med det.

 

Ofta är det människor som har låg självkänsla och som hellre klankar ner på andra för att verka bättre själva, istället för att göra något åt sin egen situation. Jag har själv varit där, så jag vet hur lätt det är att hamna där. Däremot har jag aldrig ägnat mig åt att fördöma andra offentligt utan i det tysta, men det är faktiskt inte ett dugg bättre. Ju mer upplevelse att man är ett offer för andra eller omständigheter, desto mer skyllande på andra.

 

Än idag kan jag hamna där och det händer oftast när jag känner mig otillräcklig på något sätt. Men medvetenhet är det första steget till förändring och jag ger inte upp.

 

Alla har sina egna “kartor” av verkligheten och min är inte mer rätt än någon annans, även om jag kan ha väldigt svårt att förstå det i vissa situationer, fast jag är över 40 år! Pinsamt men sant. Jobbar dock på det.

Det är många som känner empati för andra, men själva demonstrationen av att vara snäll; att göra snälla saker för och mot andra är det som saknas idag.

 

Att vara snäll är att ha tålamod med någon fast du vill skynda på. Att vara snäll är att berätta för någon att man ser att de gör sitt bästa när de går igenom jobbiga saker. Att vara snäll är att säga snälla saker till någon. Att vara snäll är att göra något aktivt snällt för eller mot någon och tyvärr har vi förlorat en del av det i det samhälle vi har idag. Alla har så bråttom att vi inte tar oss tid till att stanna upp och vara snälla. Att vara snäll är att ge av sin tid till andra, att ha riktiga samtal, ge erkännanden, lovorda folk och respektera varandra bättre.

 

Brendon säger att vi nog allihop behöver bli bättre på att vara snälla. Just nu har vi ett samhälle som är väldigt negativt, som har lätt att förlöjliga, fördöma, kritisera, peka ut och fokusera på det som är fel.

 

Det också finns mycket som är bra, enligt honom, men vi alla måste börja med att vara aktivt snälla mot varandra om vi ska kunna nå ännu högre livskvalitéer, både som individer och som mänsklighet.

 

Hur kan du vara aktivt snällare mot andra?

 

Vem/Vilka kan du vara aktivt snäll mot idag?

 

Hur kan du aktivt snäll genom en ny daglig vana?

 

Vad kan du sluta med, som du vet att du gör, men som innerst inne inte är speciellt snällt?

 

Du kan höja din livskvalitet, men det måste börja med att du höjer normerna/nivåerna inom dessa områden i ditt liv.

Förvänta dig att du kan höja dina normer/nivåer inom dessa områden, sätt mål och kräv av dig själv att göra det varenda dag, och du kommer att uppleva en helt annan känsla, en helt annan energi och känsla av uppladdning.

 

Sammanfattning;

Om du höjer dina nivåer inom just dessa 5 viktiga områden i ditt liv, kommer allt att bli så mycket bättre!

Fjärde området att höja dina normer och din nivå inom är; glädje

Det femte området att höja dina normer och din nivå inom är; att vara mer snäll.

Vill du läsa om från början klicka på länken; Början

Vill du läsa om de 3 första områdena som du behöver höja dina normer/nivåer inom för att få en bättre livskvalitet, klicka på länken; Del 1

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Vill du veta mer om Brendon Burchard, besök gärna hans hemsida; https://brendon.com/

 

PS2. Vill du köpa Brendon Burchards senaste bok, klicka på länken High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way av Brendon Burchard

 

PS3. Vill du själv se på detta videoklipp, klicka på länken;

https://www.youtube.com/watch?v=56ulfN9GUgY&t=216s

 

PS4. Frontbild av Ethan Hoover on Unsplash