Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig de viktigaste stegen i att tro mer på dig själv enligt Jack Canfield, en av USA:s största coacher i personlig utveckling.

Jag prenumererar sedan ett bra tag på nyhetsbrev från Jack Canfield, en av USA:s största coacher i personlig utveckling, och hans mail med både blogginlägg och youtubefilmer är alltid lika givande.

Det veckans mail tar upp är bland annat hur man kan börja tro mer på sig själv och sin egen förmåga och att det i sin tur kommer att kunna betyda väldigt mycket för hur ditt liv ser ut i form av resultat. Med resultat menar jag glädje, kärlek, finanser, jobb med mera. Länkar till hans hemsida och youtubekanal ligger längst ner på sidan.

Att lära dig att tro på dig själv kommer att öppna upp oanade möjligheter i ditt liv.

Periodvis kommer det att vara svårt att göra det, för sanningen är att medvetet eller omedvetet har andra människor fått oss att tvivla på oss själva och vår egen förmåga, många gånger för egen vinnings skull. Det vi nu behöver göra är att lära om för att göra oss av med rädsla och självtvivel för att bygga självkänsla och självförtroende.

Allt du har i ditt liv är ett resultat av din tro på dig själv och tron att det är möjligt.

Här är de 4 viktigaste stegen för att lära dig att tro på dig själv, använd dig av dem och du kommer att bli positivt överraskad av resultatet;

  1. Tro att det är möjligt. Tro att du kan göra det oavsett vad andra säger eller var du är i livet.

  2. Visualisera det. Tänk på exakt hur ditt liv skulle se ut om du redan hade uppnått din dröm.
  3. Agera som om. Agera alltid på det sätt som är i linje med dit du vill ta dig.

  4. Agera mot dina mål. Låt inte rädslan stoppa dig, inget händer i livet om du inte agerar.

Vad betyder nu alla dessa steg? Vi tar en närmare titt på varje steg;

Tro att det är möjligt; du har alltid ett val.

För att kunna tro på dig själv måste du först tro att det du vill är möjligt.

Forskare brukade tro att människor reagerade på informationen från den yttre omgivningen som flödade genom hjärnan, men nu vet vi att vi istället reagerar på vad hjärnan, baserat på tidigare upplevelser, förväntar ska hända härnäst.

Faktum är att sinnet är ett så kraftfullt intrument; att det kan i princip leverera vad som helst genom kraften av positiva förväntningar.

Det är därför det är så viktigt att hålla kvar vid positiva förväntningar om att det du vill kommer att hända, det är helt enkelt ett val och en fråga om ett diciplinerat sinne.

Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara mycket utmanande att tro på att vissa saker ska kunna hända när allt runt omkring en bevisar motsatsen, men precis som Scott Haug, Bob Proctors 1 % coach berättat om och som jag skrivit om i tidigare inlägg, krävs det att man ändrar sina trossatser för att lyckas.

Affirmationer, mediatationer och hypnoser är olika metoder för att lyckas med att lära om, sedan handlar det om ihärdighet och känslor för utan det kommer du inte att lyckas att lära om i alla fall. 60 dagar med att läsa samma affirmationer och känna som om det redan var sant är ett mycket effektivt sätt att lära om på. På bloggen finns det Lifebookaffirmationer som kan hjälpa dig med just detta. Jag kommer att läsa in dem och lägga dem på vår youtubekanal så do kan lyssna på dem för detta ändamål, jag berättar om det här när jag har gjort det.

Visualisera; se vad du vill, få det du ser

Genom att lägga till visualisering som en naturlig del i dina dagliga rutiner, kommer du att naturligt bli motiverad att nå dina mål. Du kommer att börja notera att du oförväntat gör saker som tar din mot ditt drömliv.

Plötsligt kommer du att upptäcka att du frivilligt erbjuder dig till att ta på dig mer ansvar på jobbet, säga vad du tycker på personalmöten, be mer direkt om vad du vill och ta mer risker i ditt privata och professionella liv, och uppleva mer belöningar.

Ett sätt för att göra detta är att göra en visonboard, det är en tavla där det sitter bilder och ord på det du vill uppnå i livet, som du sedan tittar på minst två gånger om dagen och fantiserar och känner som om det redan var verklighet.

Att göra en Mindmovie är ett annat sätt, det är ett filmklipp med bilder av det du vill uppnå, med kompletterande text och musik. Om du vill veta mer om ett mycket enkelt program att göra egna Mindmovies på så ligger det en länk till Mindmovie.com längst ner. På vår youtubekanal ligger det en Mindmovie för just att tro mer på sig själv och sin förmåga, tanken är att man ska titta på den 2 gånger om dagen för att lära om, den är ca 5 minuter lång, klicka på länken; www.youtube…

Agera som om; var ser du dig själv om 5 år?

Ett av de mest effektiva sätten att skaffa sig ett framgångsrikt sinne är att agera som om du redan var den person som har skapat ditt drömliv.

Fråga dig själv; om du redan hade nått din dröm;

  • Vilken typ av person skulle du vara?

  • Vilka skulle du ha som vänner?

  • Vilken typ av kläder skulle du ha på dig?

  • Hur skulle du agera?

  • Hur skulle du behandla andra?

  • Skulle du skänka en del av din inkomst till välgörenhet? Till vad?

Oavsett vilka egeranden du kommer på; börja agera så nu! Genom att “agera som om” kommer du att bli den person som är kapabel att skapa den form av framgång du vill – och detta kommer att trigga ditt undermedvetna sinne att komma på kreativa sätt att nå dina egna drömmar. Du kommer att börja upptäcka det som kommer att hjälpa dig att lyckas. Bäst av allt, du kommer att börja agera på dessa möjligheter, för du kommer att få självförtroendet att dina ansträngningar kommer att ge resultat.

Agera mot dina mål

Det är här många människor fastnar. Du kan förstå dessa principer, och du kan sätta mål, säga dina affirmationer, göra visualiseringar men ingenting kommer att hända om du inte agerar!

Den största anledningen till att männsikor inte når sina mål och förverkligar sina drömmar är att de inte agerar, och den största anledningen till att folk inte agerar är rädsla. Jack säger att rädsla är normalt, och så fort du känner rädsla, behöver du agera.

Ett knep till att veta vad man ska göra för att nå sina mål är att man tänker sig in i sitt framtida jag, det som man kommer att bli när man har nått sina mål, och fråga vad det var som gjorde att man lyckades att ta sig dit man är idag, steg för steg. Du kommer att bli förvånad vad mycket information du kan få bara genom att göra det.

Kom ihåg att när du tror på dig själv och tror att framgång är möjligt för dig, kommer ditt liv att magiskt börja utvecklas, och du kommer att upptäcka att Universum kommer att guida och stötta dig.

Medvetet och omedvetet kommer du att börja erkänna möjligheter som du normalt inte tidigare skulle ha sett. Sedan tipsar Jack om att han har ett 5-dagars liveevent, i USA, där han kommer att personligen guida alla till att göra en rivstart för att nå sina mål, vill du veta mer om det kan du hitta det på hans hemsida, länk längst ner.

Hoppas att detta gav lite konkreta tips på hur du kan tro mer på dig själv och din förmåga.

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1. Länk till Jack Canfields hemsida; http://jackcanfield.com/

PS2. Länk till Jack Canfields youtubekanal; https://www.youtube.com/user/jackcanfield

PS3. Länk till Mindmovie.com; https://www.mindmovies.com/

PS4. Frontbild av Agnieszka Boeske on Unsplash