Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att ge dig lite tips och inspiration på nya tankar som du kan tänka för att få ett ännu mer underbart liv!

En nystart! Nya chanser! Nya möjligheter!

För mig ger de tankarna alltid en form av iver. En iver att lägga bort sådant som jag inte längre vill ha i mitt liv; en chans till nystart. En av mina härligaste affirmationer, små påståenden man säger till sig själv för att tänka nytt, är; “Idag är en helt ny sida i mitt livs bok.” Jag får så många bra känslor av den; frihet att inte vara bunden till gammalt skräp och dåliga livsval, iver inför att det kan ske en positiv förändring, att jag nu kan välja bättre än igår och uppleva ännu bättre saker i livet, framtidstro att nu kommer det att ska ännu bättre saker och förtröstan att det kommer att det bli bättre!

Samma känsla får jag när jag tänker på någon form av nystart; ny årstid, nytt år, nytt läsår och därför vill jag dela med mig av lite nystartstänk.

Nystartstänk:

 • Vad vill du uppnå för nya resultat under resten av året? Hur kan du börja att styra dina tankar för att uppnå det?
 • Vilka nya “inre” vanor vill du införa? Jag tänker på vanor för att styra ditt tänkande mot det du vill uppnå.
 • Vill du börja meditera? Det finns många guidade meditationer för att styra tankarna och känslorna dit du vill. Googla på guidade meditationer och det du vill att den ska innehålla.
 • Vill du börja använda affirmationer? Skriv egna, jag har skrivit inlägg om hur man gör det tidigare så sök på sidan, eller Googla på affirmationer och typen av dem du vill ha. Jag har även några på denna sida om du vill ha. Mina favoriter just nu är affirmationerna från Lifebook, se tidigare inlägg.
 • Vill du göra positiva bildspel eller filmer för att boosta tron om att det är möjlig att nå dit? Jag håller på att göra en Mindmovie på Lifebook-affirmationerna som jag ska lägga ut på vår Youtubekanal om du vill ta del av den. Jag meddelar här när den är klar, jag har bara lite finputs kvar.

Vilka tankar, som du ofta tänker, vill du bli av med?

 • Det första steget är att identifiera vilka tankar du vill bli av med. Skriv gärna ner dem.
 • Nästa steg är att bli medveten om när du tänker dem, svårt men det går bättre och bättre ju mer du tränar på det. Så att du är lite extra medveten så du kan avstyra dem så tidigt som möjligt innan de hunnit påverka ditt humör för mycket.
 • Hur kan du göra om dem så de blir positiva istället? Till exempel “Önska kostar ingenting.” (Ett uttryck som min mamma använde mycket ofta när jag växte upp.) Med underbetydelsen “Du kan ju önska, men du ska ju inte tro att det kommer att bli så, för så mycket pengar har inte vi.” Det kan du då göra om till; “Önska kostar ingenting, men om jag ska kunna veta vad jag ska göra, uppleva och köpa är det ju nödvändigt att jag planerar för det genom att önska.” Visst är det skillnad på känslan som uttrycken skapar? Så småningom kommer de nya uttrycken att ersätta de gamla och känslorna inför dem kommer också att ändras.
 • Skriv gärna ner de nya påståendena och läs dem högt för dig själv varje dag för att snabbare förändra dem.
 • Vilka tankar vill du tänka oftare och varför? Skriv ner dem.
 • Vilka känslor framkallar de?
 • Hur kan du bli påmind om att tänka dem oftare? Ha dem gärna som påminnelse i mobilen. Keep-appen är min favoritapp när det gäller påminnelser. Jag använder mig gärna av frågor för att få till fokuset på det som är bra. Jag har till exempel; “Vad är jag tacksam för just nu?” och “Hur känns det nu när alla mina mål är uppnådda?”

Ha en underbar dag underbara du! Och vill du ha en helt underbar vår som en nystart rekommenderar jag varmt att testa någon av sakerna ovan för att se om du kan uppnå en ännu högre lyckonivå! Hör gärna av dig och berätta om hur det gick.

/Mona

PS.Frontbild av Anthony DELANOIX on Unsplash