Välkommen underbara du! Mitt syfte med det här inlägget är att skriva lite om årets storfilm; Think and Grow Rich som baserats på boken med samma namn av Napoleon Hill.

 

Boken kom ut 1937 och är en “måste läsning” för den som överhuvudtaget är intresserad av att förbättra sitt liv och nu har det gjorts en lättsmält dokumentär på den; en kommande succéfilm helt enkelt!

 

Om du har sett succéfilmen The Secret som handlar om attraktionslagen och hur du kan tillämpa den för att förbättra ditt liv kommer du att älska denna film!

 

Filmen är späckad med kända lyckliga och framgångsrika människor som berättar om hur de har, med hjälp av metoderna i boken, lyckats att vända sina många gånger miserabla liv till liv som är självuppfyllande, fria och rika på livets goda!

 

I filmen nämns 13 principer som du måste använda dig av för att lyckas och de förklaras absolut bäst i boken, men det viktigaste budskapet i filmen är att du kan lyckas med allt du bestämmer dig för att göra bara du tror att det är möjligt, agerar mot det och vägrar ge upp! Det som är avgörande om du kommer att lyckas eller inte, beror helt och hållet på dina tankar, inte på något annat som pengar, utbildning, erfarenhet, kön eller kontakter!

 

Det starkaste exemplet, på hur tankarna styr hela ditt liv, ur filmen är när Thomas Edison, en av världens mest framgångsrika vetenskapsmän och uppfinnare av bland annat glödlampan, som liten pojke blev hemskickad från skolan med en lapp där mamman läste att han var ett geni, för smart för att undervisas av lärarna på skolan och att det var bäst att hans mamma undervisade honom hemma. Han och hans mamma agerade och levde sedan utifrån de premisserna och han blev som sagt mycket en mycket smart och framgångsrik vetenskapsman. När han sedan, rätt gammal, plockade med gamla saker, hittade brevet och läste det som stod i brevet började han nästan att gråta; det stod att Thomas var så trögtänkt att skolan vägrade att undervisa honom längre och att mamman därför fick lov att undervisa honom hemma!

 

Det är så jag får tårar i ögonen bara att jag tänker på hur fantastiskt klok hans mamma var! Tänk att hon var så klok att hon förstod vad sanningen enligt en trögtänkt rektor skulle göra med hennes son! Tänk om hon hade läst det som stod! Hur hade hans liv blivit då?! Hade vi människor överhuvudtaget ens haft elektrisk belysning så tidigt i historien då?!

 

Det här får mig verkligen att tänka på vad jag säger till mina barn! Det är så fruktansvärt lätt att obetänksamt sätta etiketter och begränsningar utan att förstå hur mycket det faktiskt kommer att påverka mig och dem resten av deras liv! Åh vad jag vill vara så klok att jag inspirerar dem till att ha fullständig tilltro till sig själva och sina egna möjligheter i livet!

 

Mitt första steg till detta är att själv börja att tillämpa de 13 principer som finns i boken Tänk rätt bli framgångsrik – Think and Grow Rich så att jag kan vara en förebild i att visa mig själv och dem att jag kan skapa mig ett liv som ger mig självuppfyllelse, frihet och rikedom på livets goda!

Samtliga kapitilerna:

Introduktion

Kapitel 1 Tankar är föremål

Kapitel 2 Brinnande önskan

Kapitel 3 Tro

Kapitel 4 Självsuggestion

Kapitel 5 Specialkunskap

Kapitel 6 Fantasin

Kapitel 7 Organiserad Planering

Kapitel 8 Beslutsamhet

Kapitel 9 Uthållighet

Kapitel 10 Hjärntrustens styrka

Kapitel 11 Det undermedvetna

Kapitel 12 Hjärnan

Kapitel 13 Det sjätte sinnet

Kapitel 14 Rädslans 6 spöken del 1

Kapitel 14 Rädslans 6 spöken del 2

55 Om..

 

Jag har redan läst boken ett antal gånger och börjat att tillämpa några av principerna, men nu är det dags att ta tag i dem allihop på allvar och omvandla dem till dagliga vanor – för det är de dagliga vanorna som tar dig och mig närmare våra mål, en dag i taget! Mina kommande inlägg kommer därför, bland annat, att ta upp en princip i taget så att ni också kan få ta del av dem.

 

Du kan se filmen mot betalning, via nätet, och även välja speciella VIP-paket för att få ut ännu mer av den. Från sidan med trailern kan du klicka dig vidare för att se hela filmen. Om ni vill se en trailer om filmen klicka här: https://members.thinkandgrowrich.shop/Movie 

 

Ha en underbar dag underbara du, det är du verkligen värd!

/Mona

PS. Om du vill köpa boken Tänk rätt bli framgångsrik av Napoleon Hill kan du klicka här  Adlibris