Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig det viktigaste ur ett e-mail som jag fick av Brendon Burchard häromdagen. Det handlar om att ha tappat sin motivation.

 

Brendon Burchard är framgångscoach för högprestererande, föreläsare och författare, bland annat till bestsellern “High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way”. Om du inte hört talas om honom rekommenderar jag varmt att besöka hans hemsida, länkar finns längst ner. Han har även youtubekanal, kurser via nätet, liveföreläsningar, nyhetsbrev och pod.

 

“Nej, du har inte tappat motivationen! Du har tappat bort vad det är du kämpar för.” säger Brendon Burchard. Det är två helt skilda saker. Du har inte tappat motivationen, du har glömt bort att se, tänka och känna hur det känns, det är du kämpar för!

 

Du håller dig sysselsatt med många olika saker men du tänker inte och är inte besatt av det jag kämpar för i mitt liv just nu, eller vem jag kämpar för just nu.

 

Att börja varje dag med att ankra med det som du tycker att meningsfullt, viktigt och självuppfyllande för dig och frågar dig själv; “Vad är det jag finns för? Vad är det jag kämpar för? Varför är det nödvändigt att jag levererar med utmärkthet idag? Och att du verkligen känslomässigt knyter an till det, det är det som är utmaningen.

 

Människor tappar sin motivation för att de inte är känslomässigt anknutna till någonting som verkligen betyder något för dem! De tappar drivkraften inom sig som vill skapa något, bygga något, leverera något, överkomma något.

 

Så de fokuserar bara på alla andra och vad de gör, de har inte förlorat sin motivation de har blivit distraherade, och det är en helt annan sak hävdar Brendon.

 

Om du är riktigt sammansvetsad med det du gör, varför du gör det och vem du gör det för, specifikt, då förändras allt och du kan överkomma allt, även det som distraherar dig!

 

När Brendon och hans team studerade över 2 miljoner människor från 190 länder världen över, kom de fram till att högpreserande människor, som har större framgång än andra över tid, fokuserade på en person, deras team eller en till två situation i taget, på anledningen till varför de gör saker. Och det var inte så som “Jag ska förändra världen.” eller en liknande större icke avgränsad vision. De fokuserade på mycket avgränsade uppgifter så som; “Jag ska kunna betala hyran.” eller “Jag ska bygga detta företag.”

 

Det framgångsrika människor kämpar för är bara en, eller max två, saker på samma gång! Det är väldigt specifikt avgränsat och de börjar dagen med att svetsa sig samman med den saken, eller de två sakerna, de kämpar för!

 

Om du vill bli framgångsrik måste du svetsa dig samman med det du vill uppnå måste du känna för det, det du nu vill uppnå. Om du inte känner för det, är det ditt jobb att se till att du gör det! Det är ditt eget jobb att peppa dig själv så mycket att du känner för det.

Om du inte känner för det måste du stanna upp och fråga dig själv vad det är du känner för, vad det är som är viktigt för dig. “Vad kan jag verkligen knyta an till och känna i mitt hjärta som är viktigt för mig att göra?”

 

Brendon säger; “Du förtjänar att göra någonting viktigt med varje dag!”

 

Men du kommer aldrig att göra det, om du börjar dagen med att så mycket distraktion och titta på alla andras viljor, önskemål, åsikter och fördömanden.

 

Du måste börja din dag med att ankra dig själv, så djupt, med det som är viktigt för dig att motivation inte är ett problem resten av dagen!

 

Varje dag sätter sig Brendon ner och tänker på vad det är han är så passionerad för just nu. Det är inte så att han varje dag är motiverad och bara kan köra på, utan han måste verkligen tänka på det, för annars tar alla uppgifter, andra aktiviteter och saker han måste göra över och han blir distraherad.

 

“Vad är det verkligen jag kämpar för just nu, på riktigt? Vad är det som är viktigt för mig just nu? Varför måste jag leverera med utmärkthet idag? Jo, för jag bryr mig om min familj, för jag bryr mig om min framtid, för jag bryr mig om mina studenter, för jag bryr mig om att jag levererar med utmärkthet och jag bryr mig om min konst, så därför sätter jag fart nu!” sedan svetsar han sig samman djupt känslomässigt med vad det är han ska göra den morgonen. Det förändrar allt, säger han.

 

Sedan undviker han distraktioner fullständigt! Han undviker bokstavligt talat alla distraktioner. Han fokuserar bara på en sak i taget även under dagen. Ska han kolla mailen, då gör han bara det, på vissa bestämda tider, ska han hålla på med sociala medier, då fokuserar han bara på det. Tiden där emellan fokuserar han på de viktiga sakerna som gör att hans liv förbättras.

 

En stor anledning till varför folk saknar motivation är att de saknar känslan av att närma sig de saker som är viktiga för dem.

 

Det är inte så att de inte får något gjort, för de håller sig sysselsatta och får mängder av saker gjorda; kollar 500 inlägg, svarar på 100 mail, skapade 20 saker, ringde 10 samtal, de är upptagna. Men de är ofta så upptagna med jobb som inte betyder någonting för dem.

De är upptagna med att reagera, inte med att skapa. Så de förlorar känslan av närma sig det som är självuppfyllande för dem och på grund av att de förlorar den känslan, fastnar de ännu mer i distraktioner för att de inte mår bra.

 

“Jag känner inte att jag kommer någonstans i det jag vill. Jag känner mig ledsen och som om jag inte gör något med mitt liv, så det är bäst att jag kollar vad alla andra gör med sina liv på sociala medier eller kollar mailen.”

 

Brendon kommer som vanligt med konkreta råd;

Om du vill ha motivation i ditt liv just nu, se till att få känslan av att närma dig dina mål;

– sätt 3 mål som du ska göra varenda dag.

– börja dagen med att ankra dig själv med vad som är viktigt för dig

– elda upp dig med vad det är du kämpar för.

 

“Vem kämpar du för och vad krävs det av dig idag?” Svetsa dig samman med det du vill uppnå, låt det fylla hela dig, hela din kropp och sedan fråga dig själv; “Vad måste hända idag? Vilka är de 3 saker som måste hända idag?”

Gör sedan de 3 viktigaste sakerna först, varje dag! Fokusera på dem innan du gör något annat, som till exempel sociala medier eller mail.

 

Känslan av att du tar dig närmare dina mål kommer att elda upp dig och då kommer du att anta större, bättre, mer passande, rätt och motiverande projekt för dig själv och det som är viktigt för dig, istället för att bara iaktta vad alla andra gör och må dåligt för att inte du gör något för det som är viktigt för dig.

Vill du ha mer motivation; skapa nya saker som förbättrar ditt liv, vad det nu än är, och för att kunna göra det är det absolut nödvändigt att du svetsar dig samman med det som är viktigt för dig. Sätt målen, gör dem det första du gör och känslan av att konstant ta dig närmare dina mål kommer att tända elden i dig igen!

 

Du har inte förlorat din motivation, du har förlorat fokus på vad som betyder mest för dig!

 

Få fram det och du har fått ny energi till att ta dig närmare det som är viktigt för dig igen! Du har fått tillbaka motivationen!

Vad är det som betyder mest för dig, i ditt liv just nu?

Vem/Vilka är det som betyder mest för dig?

Vad måste du göra för det/den/dem idag?

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Vill du veta mer om Brendon Burchard, besök gärna hans hemsida på; https://brendon.com/

PS2. Vill du köpa Brendon Burchards bok High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way

PS3. Frontbild av Marina Panadés on Unsplash