Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig mina 9 viktigaste lärdomar i livet hittills. Du får även med ett antal länkar och boktips som hjälp för att få ytterligare information om vad allt detta handlar om. Mycket nöje! Det här är del 1 av 3.

 

Jag läser och lyssnar konstant på material om personlig utveckling, framförallt för att må ännu bättre, men även för att lära mig mer om hur man kan göra för att bli bättre och göra bättre. Här kommer mina 9 viktigaste lärdomar i livet, hittills.

 

1. Jag är den som ansvarar för mina egna resultat i livet

Det betyder att jag inte kan kontrollera allt som händer i mitt liv, men jag kan styra hur jag tänker om vad som händer i mitt liv. Det är mitt val att ge mening till allt som händer.

 

Jag kan välja att tänka att alla och allting arbetar mot mig, eller jag kan välja att tänka att allt sker för mig och mitt bästa goda, för att möta mina behov och drömmar på sätt som jag inte kan förstå ibland, men som så småningom tar mig till där jag vill att vara.

 

Jag kan välja att se positivt eller pessimistiskt på livet och allt som sker, och den attityden kommer också att ge det jag fokuserar på; mer av det goda eller mer av det dåliga. Hjärnan gör dig mer uppmärksam på det du fokuserar på.

2. Jag kan ändra mitt mentala tillstånd genom att använda min kropp på vissa sätt

 

Alla som har studerat personlig förbättring vet att du måste kontrollera ditt tänkande för att vara lycklig. Om du bara låter tankarna flöda fritt kommer hjärnan att leta efter potentiella problem, det är den designad för att göra för att hålla dig vid liv.

 

Problemet med det är att det är verkligen svårt att kontrollera ditt sinne, sitt mentala tillstånd, speciellt om du står inför riktiga utmaningar.

 

Efter att jag har studerat Tony Robbins material ett tag, han life coach i världsklass, har jag upptäckt att vi kan ändra vårt mentala tillstånd bara genom att använda våra kroppar på vissa sätt och det i sin tur leder till en förändring i både tänkandet och det mentala tillståndet.

 

Jag tycker att det är så mycket lättare att förändra hur jag rör mig och hur jag använder min kropp istället för att försöka förändra mitt tänkande som oftast tar mer tid, energi och fokus.

 

Tony Robbins talar även om en studie där människor som var deprimerade blev botade genom att bara le mot sig själva i spegeln i 20 minuter 20 dagar i rad!

 

Så om du känner dig ledsen och deprimerad beror det på att du gör vissa saker med din kropp, förmodligen omedvetet.

Också när du känner dig “on top of the world” gör du vissa saker med din kropp. Fundera gärna på vad du gör då och försök att medvetet göra de sakerna som vanor/ritualer och jag lovar att du kommer att känna dig både lyckligare och mer självsäker.

 

När du känner dig osäker nästa gång, gå till spegeln och le ett stort leende, agera om du måste, till dig själv i 3-5 minuter med en rak rygg och dina händer i midjan och jag lovar att du kommer att känna dig annorlunda på mycket kort tid.

 

Vill du veta lite mer om detta, klicka på länken och kolla på vad Tony Robbins själv har att säga om detta; https://www.youtube.com/watch?v=GL9OnmmjkCk

3. Jag kan ändra hur jag känner på bara några sekunder, det är ett aktivt val

 

Det sätt jag känner/upplever är inte kontrollerat av yttre omständigheter, det styrs av hur jag tänker på dem, och det orsakar det jag känner. Och om jag vill ändra på hur jag känner att jag måste ändra mitt mentala tillstånd.

 

Hur kan man göra det då?

 

Jag flera snabba tips att ge dig, men det kan vara bra att göra dessa saker där ingen kan se dig ;-D:

– Sätt på den bästa låten du känner till, helst snabb musik och dansa som en galning. ;-D

– Hoppa upp och ner 10 gånger medan du klappar händerna över huvudet och säger till dig själv; “Jag älskar verkligen mitt liv!” samtidigt.

– Slå näven i handen och säg något stärkande till dig själv, med inlevelse. Till exempel; “Nu ska jag ta vara på denna stund, för den är en del av mitt liv.”

– Gör som Tarzan; Stå upp rakt, bena isär, slå med dina knytnävarna på bröstet och låt som han också, tyst för dig själv om någon kan höra dig, annars tror de att du har förlorat förståndet helt. ;-D

– Gå till en spegel. Sätt händerna bestämt i sidorna, sträck på dig och le ett jättestort leende till dig själv! Känner du inte för att le; stoppa en penna i munnen, på tvären, så att du tvingar upp mungiporna, det ser skitfånigt ut så du börjar ofta att skratta för dig själv.

– Sitta lugn och avslappnad med slutna ögon och ta upp din energi ungefär 1 kilometer där du känner all kärlek och lycka, och ta ner den i ditt huvud, genom din kropp och ut ur dina fötter in i mitten av jorden och tillbaka upp genom din kropp till ditt hjärta. Gör sedan energin större än rummet, större än den byggnad du är i, större än din stad, större än ditt landskap, större än ditt land och sedan större än planeten.

För mer information, prova gärna “Amazing Heart Center Meditation” av Christie Marie Sheldon där hon guidar dig igenom den på; https://www.youtube.com/watch?v=Rokryff_3A0

 

Jag hoppas att du fick med dig några matnyttigheter i detta. Fortsättning på lärdomarna kommer i nästa inlägg.

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS. Frontbild av Patrick Tomasso on Unsplash