Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att skriva lite om varför morgonrutiner som får dig positiv och stärkt är a och o för en underbar dag, men även att ge dig några förslag på sådana morgonrutiner

Alla som är framgångsrika inom personlig utveckling, men även många andra som är framgångsrika oavsett bransch, påtalar ofta hur viktigt det är med morgonrutiner som gör dem positiva och stärkta för att ge dem en bra start på dagen, det sätter hela tonen för dagen. Med framgångsrik menar jag någon som brinner för något och som tjänar så mycket på det, att den kan leva precis det liv som gör den lycklig.

Något stärkande för både kropp och själ

Det som oftast är gemensamma rutiner, för framgångsrika människor, handlar dels om att göra något för att må bra i själen, oftast någon form av meditation, visualisering eller läsa affirmationer, och dels om att göra något för att må bra i kroppen; träna på något sätt och äta näringsrik frukost.

Sedan pratar många framgångsrika personer om hur viktigt det är att få stärkande och positiv “input” direkt på morgonen, det vill säga att man läser eller lyssnar på något inspirerande eller upplyftande. Genom att bli inspirerad och upplyft redan på morgonen istället för att bli nedslagen, som man lätt kan bli av nyheter eller sociala medier, blir man sporrad till att fortsätta att jobba mot sina mål. Ni som följer mig vet att jag tidigare skrivit om att allt i naturen antingen fortsätter att utvecklas eller avvecklas; det vill säga man påbörjar den långsamma nedbrytningen mot döden om man inte fortsätter att utvecklas, det är naturens gång för allt levande. Den främsta anledningen till att folk blir uppgivna och deprimerade är att de inte har några mål att sträva mot; livsmål som fokuserar på att göra gott i världen; att kunna hjälpa eller ge service åt andra. När man fokuserar på att hjälpa andra blir det ofta att man känner sig behövd och då mår man bättre bara av det.

Efter detta så börjar de framgångsrika alltid med den viktigaste uppgiften för dagen!

Dels för att vara pigg och alert, men den främsta anledningen är; att det blir gjort! Så att man sedan kan känna tillfredsställelse över att vara klar med det viktigaste i början på dagen. Ofta är det viktigaste kanske något som är lite utanför komfortzonen, lite skrämmande, och då är det ju bra om det inte tar massor av energi under en hel dag, för då tappar man helt enkelt sin handlingskraft och styrka. Stress skapas ofta att man tror och känner att man inte kan påverka sin livssituation, och om man då börjar med det viktigaste först gör det även att man känner sig handlingskraftig och det i sin tur motar bort stressen många gånger.

3 saker per dag

Harv Eker som är en mycket framgångsrik coach säger att man ska planera in 3 saker per dag som man ska göra. Det är dels för att man verkligen ska göra något och dels för att saker många gånger tar mycket längre tid än man tror, och om man då oftast eller aldrig hinner med det man har planerat skapar det en inre stress och det gör att man känner att det är ändå ingen idé och då ger man upp. Om man istället alltid hinner med det man förutsatt sig för att göra, skapar det en känsla av självuppfyllelse och det i sin tur sporrar en att fortsätta.

De här råden efterlever jag själv och jag kan verkligen rekommendera att följa dem! Varje morgon mediterar jag, jag läser affirmationer, jag visualiserar mitt drömliv, jag tränar och äter en näringsrik frukost. Planeringen med 3 saker gör jag redan kvällen innan för att jag inte ska bli stressad av det när jag ska sova och varje morgon börjar jag med att blogga.

För mig betyder de här positiva och stärkande rutinerna en otrolig skillnad på hela min livskvalitet. Jag skulle inte kalla mig framgångsrik i den bemärkelsen som jag beskrivit ovan, men jag förstår varför man lyckas med saker då man har dessa rutiner eftersom de får mig att må så mycket bättre! Det som jag märker att jag saknar i mina morgonrutiner är att få en stärkande eller positiv “input” och jag ska genast de över dessa så att jag får in det med.

Den stora vitsen med att göra dessa saker till rutiner är att du gör dem utan att behöva tänka på att du ska göra dem. Då kan man ju undra om de verkligen har någon betydelse? Ja, det har de verkligen, men i ärlighetens namn märks de mest de dagar då jag inte har kunnat gjort dem av någon anledning! Det är mest då jag saknar dem, det är då jag märker hur bra jag verkligen mår när jag gör dem. Dessutom kan saknaden av dem hålla i sig i någon dag efteråt. Det som jag märker det mest på är att jag inte alls har samma inre balans och fokuserar mer på skitsaker som egentligen inte är viktiga eller som spelar någon roll i det stora hela.

Mina stärkande morgonrutiner är något jag absolut inte vill vara utan; de gör mitt liv så fantastiskt mycket bättre!

Ha en underbar dag underbara du! Du vet väl att ett underbart liv skapas av en underbar dag i taget! Vilka nya stärkande morgonrutiner vill du börja med för att göra ditt liv ännu mer underbart?

/Mona

PS1. Om du vill veta mer om stärkande morgonrutiner är det bara att klicka på länken; https://www.youtube.com/results?search_query=morning+routines+for+successful+people+

PS2. Frontbild av Le Minh Phuong on Unsplash