Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att ge dig två konkreta sätt att stärka din självkänsla och som har gett mig mycket bra resultat!

Jag har alltid varit lite ängslig av mig, en del av detta har jag “ärvt” av min mamma, en del har jag fått genom lite överbeskyddning, enda barnet ni vet, och den sista delen av det fick jag när jag gick på Lekis och skulle lära mig att vara i grupp med andra barn.

Denna ängslighet har gjort mig väldigt osäker, dels på vad jag kan klara av och dels på mig själv som person. Jag har under åren byggt upp mitt självförtroende, det vill säga att jag tror att jag kan klara av att göra saker och ting, men självkänslan, det jag tycker om mig själv, har varit det stora problemet.

Att ha låg självkänsla har gjort att jag många gånger har försökt att vara någon annan för att passa in eller få vara med, och det har aldrig känts bra efteråt. Jag har känt mig falsk och många gånger brutit mot mina egna inre värderingar. Det i sin tur har lett till ett självförakt, oro och rent skärt självförakt! Jag har gjort en hel del för att försöka att bli av med det, läst böcker, skrivit dagbok med positiva saker jag gjort med mera, men det har varit svårt att riktigt bli av med känslan av att aldrig riktigt duga.

Först när jag provade en gratis masterclass av Marisa Peer via Mindvalley http://www.mindvalley.com/ började jag att känna en lättnad på självhatet. Marisa Peer är en mycket känd och framgångsrik terapeut som jobbar med snabbhypnos, Transformational Hypnotherapy, tyvärr går denna masterclass numera bara några gånger per år.

Jag valde att köpa hennes webkurs Uncompromised Life via Mindvalley och den gjorde att självhatet lättade nästan helt och hållet! Wow! För att få prova på lite av det har jag lagt med en länk till en gratiskurs som hon håller i som handlar om just att öka sin självkänsla, klicka här för att kolla in den http://courses.mindvalleyacademy.com/uncompromised-life/lp/mini-course?otag=wowf . Värt att nämna är att Marisa har hjälpt många mycket framgångsrika människor med att just känna att de räcker till precis som de är genom sin snabbhypnos.

Något annat som också tagit bort de sista smulorna av självhat är meditation! Att meditera dagligen är min absolut bästa metod för att må bra och tänka snälla tankar om mig själv! Den absolut bästa meditationen för att stärka självkänslan, enligt mig, är Madeline Rineharts meditationsserie https://www.youtube.com/watch?v=ftYBMBW4zaE .

Det är en 40 dagars utmaning. Den är tuff men gör fantastiskt gott! Man ska göra meditationen för vecka 1 sju dagar i följd, sedan meditationen för vecka 2 i sju dagar… ja ni fattar. De första 4 meditationerna är helt underbara och jag kommer att vara Madeline Rinehart evigt tacksam för dem, men den femte meditationen var lite för tunn för min del; jag har andra kraftfullare verktyg för det som den meditationen tar upp.

Jag kan inte nog påpeka vilken fantastisk skillnad dessa två saker har gjort för min självkänsla! Idag tycker jag att jag duger precis som jag är! Jag är absolut inte felfri och jag lär mig hela tiden att bli mer medveten, mer ödmjuk och kärleksfull, men jag känner att jag är bra som jag är bara för att jag finns.

Det finns ingen som jag, och heller ingen som du, och både jag och du har kommit hit av en speciell anledning, annars skulle vi inte finnas här, det är numera min personliga övertygelse!

Varför vi finns här är vårt uppdrag att ta reda på under livets gång! Vilket är ditt uppdrag? Det har med dina unika egenskaper och dina unika erfarenheter att göra! Annars skulle det ju inte finnas någon vits med dem, eller hur?!

Tänk på att allt som inte fyller någon funktion raderas av Moder Jord, så därför måste ju du fylla någon speciell funktion, annars skulle du ju inte kunna läsa detta, eller hur?!

Jag kan verkligen rekommendera att jobba på din självkänsla om du känner att det behövs; Livet är så mycket roligare och mer underbart nu när jag inte längre känner att jag måste ge avkall på mina inre värderingar, att jag törs stå för den jag är fullt ut och tycker om mig själv! Livet är mer njutning och mindre ångest!

Hör gärna av dig om du har fler tips för att stärka din självkänsla och/eller när du har testat ovanstående och berätta vad du tycker!

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS. Frontbild av  Francisco Moreno on Unsplash DS.