Välkommen underbara du! Mitt syfte med detta inlägg är att sammanfatta det 4:e kapitlet och är det tredje steget mot framgång och handlar om självsuggestion; hur man påverkar sitt undermedvetna.

 

Har du missat dom tidigare inläggen om denna bok så kan du klicka på länkarna under:

Introduktion

Kapitel 1 Tankar är föremål

Kapitel 2 Brinnande önskan

Kapitel 3 Tro

 

“Självsuggestion är det sätt på vilket man frivilligt kan förse sitt undermedvetna med kreativa tankar, eller om man slarvar, med negativa tankar.” skriver Hill.

 

Ni som har läst de tidigare inläggen som sammanfattar både boken och filmen, Think and Grow Rich, vet att du kan inte lyckas med dina mål i livet om du inte lyckas övertyga ditt undermedvetna om att det du vill är möjligt att uppnå. Det är ditt undermedvetna som styr dina tankar, som i sin tur styr dina känslor, som i sin tur styr hur du agerar och det i sin tur styr dina resultat i livet. Alltså; om du vill ha andra resultat i livet måste du påverka ditt undermedvetna för det är där allt börjar!

 

I kapitel 2 i boken stod det att man skulle skriva ner det man ville uppnå, när, vad man skulle göra i utbyte och läsa upp det 2 gånger om dagen och frammana de känslor man skulle känna om man redan hade uppnått det.

 

I det här kapitlet fortsätter han att påpeka att det är själva känslorna som är nyckeln till att påverka det undermedvetna! Man ska inte bli nedslagen om man inte kan styra och kontrollera sina känslor i början utan veta att man inte får någonting för ingenting. Det är bara du och ingen annan som bestämmer om det är värt ansträngningen att bli så målmedveten att du kan lyckas med dina mål.

 

Det är först när du har lyckats övertyga ditt undermedvetna, genom repetition av ditt mål, förstärkt av dina positiva känslor och förväntan av att det kommer att vara möjligt att uppnå, som ditt undermedvetna kommer att jobba för att hitta på lösningar som kommer att göra ditt mål uppnåeligt.

 

När du “ser” ditt mål uppnått framför dig måste du också se vad du gör i motprestation för att uppnå det; det är mycket viktigt!

 

Metoden som nämns i detta kapitel är det som jag redan skrivit om i kapitel 2, men här ges ett exempel på hur texten, som man ska läsa högt för sig själv och “känna” minst 2 gånger om dagen, kan se ut för att man ska förstå precis hur han menar.

 

Jag har tagit min text som exempel, det som skiljer min text och bokens är mina siffror och det jag ska göra för att uppnå det;

 

“Den 23 februari ska jag ha 900 000 kronor i min hand och dessa pengar skall jag få bit för bit fram till detta datum. I gengäld ska jag publicera ett så bra blogginlägg som jag bara kan på minst 300 ord varje dag. Jag ska även sprida så mycket kärlek och vänlighet jag bara kan. Jag tror verkligen att jag kommer att ha dessa pengar i min hand. Min tro är så stark att jag nu kan se pengarna framför mig. Jag kan röra dem med händerna. Pengarna väntar bara på mig och jag kommer att få dem i den takt som jag arbetar för att få dem. Jag väntar bara på en plan att förverkliga mitt mål och när jag får planen ska jag följa den.”

 

Hill skriver; “Människan kan bli herre över sitt eget öde och över sin omgivning, därför att hon har kraften att påverka sitt eget undermedvetna.

 

Det finns ett mycket bra klipp som förklarar allt detta på ett mycket bra sätt, och återigen är det förklarat av en av mina förebilder och inspiratörer Bob Proctor;

https://www.youtube.com/watch?v=hKVi_hZygtk

 

Jag måste också berätta att detta fungerar!

 

Sedan jag började att sammanfatta denna bok och skrev ner mitt mitt mål precis som det står att man ska göra, mindre än två veckor sedan, har det hänt något väldigt stort i mitt liv!

 

Jag har även ett annat Instagramkonto än underbartliv.se, det heter livefullerexpression, och namnet syftar på en text som Bob Proctor ofta hänvisar till. Jag har inte varit speciellt aktiv mer än att jag kopierar andras bilder och citat och nämner varifrån jag fått dem, men i torsdags förra veckan fick jag ett privat meddelande om hur länge jag har studerat Bobs material och vad jag har lärt mig av detta. Vi började att skicka meddelanden fram och tillbaka och det visade sig att han har Bob Proctors fru som mentor! Wow! Tänk att få möjligheten att bli coachad av någon så framgångsrik! Bob Proctor har ett coachingprogram, men tyvärr kostar det summor som jag just nu inte har tillgång till. Tänk att få en så framgångsrik mentor gratis! Det vore verkligen något! Men vem som är så framgångsrik gör något sådant?!

 

Han som hade skickat meddelandet, en kille från USA, frågade plötsligt om han kunde hjälpa till på något sätt?! Jag skrev snabbt att jag kunde behöva lite hjälp för att påverka min tillit och tro på att mina mål är möjliga att uppnå. Vi bestämde att pratas vid i telefon. Jag kollade upp honom lite mer och det visade sig att Bob Proctor själv har skrivit till den här killen att han tror att han kommer att vara dollarmiljonär innan han fyller 25!!!

 

I tisdags pratades vi vid och han började berätta att det är lätt att tjäna pengar; det är bara att ge efterfrågad service åt så många människor som möjligt!

 

Det svåra är att omprogrammera sitt undermedvetna till att tro att det är möjligt, för innan dess kan du inte lyckas, för du kommer inte att komma på de idéer som kommer att ta dig dit; den service som du ska ge andra i utbyte mot deras pengar.

 

Han gav mig 4 saker att göra:

  1. Skriva ner mitt mål på ett kort och ha det i på mig, i princip alltid.

       Det ska börja med “Jag är så lycklig och glad nu när…”

      Jag ska sedan rabbla detta så ofta jag bara kan!

      Att jag ska ha det på mig är för att jag ska komma ihåg att göra det konstant! Han sa: “Hur många              möss får du tag på om du försöker att fånga 5 stycken samtidigt?” Målkortet gör dig fokuserad på det du            vill  och håller dig på bra humör.

    Om du inte är på bra humör kommer du aldrig att övertyga ditt undermedvetna och då heller                aldrig nå ditt mål! Så fort du börjar att dala i humör, men även på regelbundna tider, skall du läsa      målkortet.

    Jag har nu gjort detta bara sedan i onsdags morgon och det har faktiskt haft en mycket positiv effekt på mitt                humör!

  1. Jag ska skriva ner, på papper, i detalj hur mitt liv är idag när det gäller allt;

    vad jag jobbar med idag, hur mycket jag tjänar, vad jag gör på fritiden, vilka bilar jag åker i, vilka resor jag gör… ja ni fattar.

  2. Sedan ska jag skriva ner hur jag vill att mitt liv ska se ut om 2-5 år, när det gäller allt som jag skrev om tidigare.

  3. Efter det ska jag elda upp det första pappret som en symbolisk handling för att göra klart för mig själv att nu är det nuvarande livet slut och det nya kan påbörjas från grunden.

Precis innan vi ska lägga på erbjuder han mig att vara min mentor! Gratis!!!

Han sa att jag hade önskat mig en mentor; hur kunde han veta det? Jag har aldrig pratat med någon annan än Tomas om det? Och att han inte brydde sig om pengarna! Han sa att han visste att han får igen dem på ett annat sätt, för ju mer eftertraktad service du ger till andra, desto mer får du tillbaka, men kanske inte av dem som du ger servicen till!

 

Jag kan inte tro att det är sant!!! Jag har fått en mentor som vet hur man gör för att nå sina mål! Som har lärt sig från de bästa av de bästa! Och gratis dessutom!!! Wow!!!

 

Lilla jag från lilla landet Sverige har fått en mentor som har lyckats med att nå sina mål för att han får coachning från en av de riktigt stora proffsen och han tänker hjälpa mig gratis!!! Jag måste nypa mig i armen för att tro att det är sant!

 

Så nog gör dessa metoder någon nytta för jag kan i alla fall inte förklara allt detta på något annat sätt!! Kan du?

 

Vad ska du skriva på ditt målkort? När ska du skriva ditt målkort och lägga det i fickan?

Tidigare inlägg om denna bok:

Början på detta inlägg

Introduktion

Kapitel 1 Tankar är föremål

Kapitel 2 Brinnande önskan

Kapitel 3 Tro

 

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS.1 Om du själv vill köpa boken på Adlibris klicka på länken: adlibris

PS2. Frontbild av  Nathan Lemon on Unsplash