Välkommen underbara du! Mitt syfte med denna text är att sammanfatta det viktigaste ur första kapitlet av boken Tänk rätt bli framgångsrik av Napoleon Hill.

Har du inte läst introduktionen till denna bok kan göra det på följande länk:

Introduktion

 

Boken har nyligen filmatiserats, den kommer att bli en succé och jag skrev om den här igår. Boken är en klassiker för alla som vill bli framgångsrika på vilket område som helst i livet, även finansiellt.

 

Bob Proctor, självutvecklingens “grandfather” har studerat boken sedan 1960-talet, och gör det fortfarande, och efter att ha gjort exakt som det står i boken blev han miljonär. Efter det hade hänt spenderade han 9 år med att försöka förstå hur det hade kommit sig; hur kom det sig att han hade lyckats bli rik, han som inte hade någon skolgång att prata om, inte hade några kontakter eller några pengar?

 

Efter 9 år insåg han att han hade lyckats på grund av att han hade omprogrammerat sitt tänkande! Han hade lyckats att bryta sina invanda tankemönster och tänka nytt, tänka möjligheter istället för omöjligheter, och utvecklat en tro på sig själv och sin egen förmåga och det var just detta; hans tro, som hade gjort att han hade lyckats! Efter detta blev Bob nästan besatt av att sprida dessa tankar och metoder för att även andra skulle få chansen att förverkliga sina drömmar och leva ett rikt liv på alla plan.

 

Boken Tänk rätt bli framgångsrik, eller Think and Grow Rich som den heter på originalspråket, kom ut 1937 och är en sammanställning av vad Napoleon Hill studerat i 25 år; vad har de rikaste 500 personerna i Amerika gemensamt? Han fick uppdraget av Andrew Carnegie, en av USAs rikaste män som på egen hand skapat sig en stor förmögenhet, och som ville att kunskapen om att bli rik på livets goda skulle bli tillgängligt för alla!

 

Vittnena som bevisar att det som står i boken fungerar är otaliga. I boken nämns ett stort antal, bland annat Henry Ford och Thomas Edison, och i filmen, Think and Grow Rich, berättar ännu fler om hur de lyckats gjort sina liv så mycket bättre, bland annat Bob Proctor, Sandy Gallagher och Sharon Lechter.

 

Det första kapitlet i boken heter Tankar är föremål och handlar om att det är a och o att medvetet styra sina tankar mot det man vill i livet, det är bara då man är tillräckligt uppmärksam för att se de möjligheter som kommer att ta dig dit du vill. Om du bara är fokuserad på det du kan se, höra och känna just nu runt omkring dig kommer du inte att lyckas med att se möjligheterna som du har inom räckhåll, inte utveckla den tro och målmedvetenhet som kommer att krävas för att lyckas.

 

Boken berättar vidare om att en av de vanligaste orsakerna till att man misslyckas är att man ger upp när man drabbas av tillfälliga motgångar.

 

Darby var en man under guldrushen som gav upp sin guldgruva 3 steg från att hitta en av de största guldådrarna någonsin. Han sålde av allt för 100 dollar till en skrothandlare som anlitade en geolog vars kunskap gjorde att han hittade på guldådern och blev miljonär. Vis av skadan gav Darby aldrig mer upp och blev själv miljonär genom att sälja livförsäkringar.

 

I boken skrivs det att det krävs bara en idé för framgång, sedan gäller det att använda sig av de 12 principer som nämns i boken för att just bli framgångsrik.

 

“När du börjar tänka rätt och blir framgångsrik, kommer du att upptäcka att rikedomen börjar med en tanke, ett tanketillstånd. Och med en målsättning och en beslutsamhet.” står det på sidan 26 i boken. Det är att lära sig detta tanketillstånd som hela boken går ut på!

 

Kapitel 2 i boken heter Brinnande önskan och det är det första steget mot framgång och det kommer jag att skriva om någon annan dag.

 

“Allt vad människan kan föreställa sig och tro på kan hon också uppnå.”

                                                      av Napoleon Hill

 

Ha en underbar dag underbara du, det är du verkligen värd!

/Mona

  1. Om du vill köpa boken Tänk rätt bli framgångsrik av Napoleon Hill kan du klicka här för att köpa den på Adlibris. https://www.adlibris.com/se/bok/tank-ratt-bli-framgangsrik-9789163327247

Frontbilden är från  Christopher Sardegna on Unsplash