Välkommen underbara du!

Mitt syfte med detta inlägg är att delge dig T Harv Ekers tankar om jobb och pengar så du kan få en ännu bättre livskvalitet.

 

T Harv Eker är en av världens främsta coacher när det gäller att lära sig hur man tjänar pengar.

 

Han ville själv lyckas bli både framgångsrik och rik i pengamått mätt, men lyckades inte förrän han kom på vissa saker, en del av dessa saker kommer jag att delge dig här idag. Ni kommer även att få en länk till en av hans föreläsningar som handlar just om att bli rik på att göra det man älskar. Föreläsningen är helt gratis.

 

Enligt T Harv Eker är det 80 % av alla människor som jobbar med det som de inte tycker om, eller hatar. Det beror främst på att samhället har en syn på att arbete är arbete och inget man ska njuta av, det ska man bara finna sig i att göra för att tjäna pengar. Man ska tjäna pengar så att man kan göra det roliga på fritiden.

 

Problemet med detta är att många jobbar mer vaken tid än de har tid att utföra sina hobbies och det i sin tur gör att vi känner oss frustrerade och uppgivna. Den dåliga känslan många då känner inför sitt jobb smittar av sig på stämningen där och man kan då heller inte prestera lika bra som om man hade roligt på jobbet.

 

Tänk istället på om alla älskade det de arbetade med? Vilken väsentlig skillnad det skulle bli både på stämningen på arbetsplatser och resultat.

 

Framgångsrika människor arbetar med det de älskar; det är därför de har blivit framgångsrika!

 

I boken av Tony Robbins “Din inre styrka” som jag håller på att sammanfatta här, berättar han just det som T Harv Eker pratar om här;

 

När du följer din passion får du hjälp av din talang, dina bästa egenskaper och din entusiasm på ett oanat sätt på väg mot det du älskar och det gör dig framgångsrik.

 

Dessutom får du draghjälp av alla de 6 känslomässiga behoven som vi alla behöver tillgodose för att må bra.

Om minst 3 av dem tillgodoses av en handling kommer du att bli beroende av denna handling och ett beroende behöver inte vara negativt, i detta fall blir det den språngbräda som kommer att göra dig oslagbar.

 

Så här tillgodoses de 6 känslomässiga behoven när du arbetar med det du älskar;

 • behovet av visshet/säkerhet/trygghet; ämnesområdet som det du älskar att göra är det som kommer att skapa vissheten/säkerheten/tryggheten, du kan redan massor om detta ämne. Det som är utmaningen är om du kommer att kunna tjäna så mycket pengar på det att du kan försörja det på det.

 • behovet av att ovisshet/variation; om du är egen företagare har du ofta större möjlighet att välja dina arbetsuppgifter än om du är anställd och det ger den variation som då mår bra av.

 • behovet av att vara betydelsefull; eftersom du älskar det du gör kommer du lätt att lära dig jättemycket om detta ämne och vara så engagerad att andra kommer att bli smittade av ditt engagemang och ditt driv och vilja ta del av dina tjänster eller produkter.

 • behovet av att känna samhörighet; du kommer på grund av ditt stora engagemang träffa på likasinnade, människor som brinner för samma sak och känna en samhörighet med dem i det gemensamma intresset.

 • behovet av att växa som människa; för att vara lyckliga behöver vi fortsätta att utvecklas och du kommer naturligt att göra det med ett arbete som du älskar eftersom det får dig att må bra att lära sig ännu mer om det.

 • behovet av att bidra i världen; detta behov behöver du också tillgodose för att bli lycklig. Om du har mer kunskap och engagemang än andra i ett visst ämne, och det kommer du lätt att kunna skaffa dig om du älskar det du gör, kommer de att vilja utnyttja din service eller dina produkters egenskaper för den kvalitet de har.

 

För att kunna göra som framgångsrika männsikor, jobba med det de älskar, och på så sätt kunna få hjälp av den naturliga drivkraft som engagemanget och ivern ger, delger T Harv Eker dig 3 kraftfulla steg att ta:

 

 1. Släpp loss din inre potential genom att följa det din passion; din bästa prestation skapas när du älskar det du gör.

 

Hur får du då reda på vad du älskar att göra?

Börja med att ställa dig själv 4 frågor;

 • Vad älskar jag att göra så mycket att jag skulle kunna göra det gratis?

 • Vad skulle få mig att hoppa ur sängen varje morgon för att få göra?

 • När är jag mest energisk och kreativ, på jobbet eller hemma?

 • Vad brinner jag för?

 

“Livet är för kort för att ha ett jobb eller driva ett företag som du hatar eller får dig att känna dig död inuti.”

 

Hitta eller skapa en karriär som får dig att känna dig levande och exalterad inför livet.

 

Det enda sättet att göra det bästa du kan är att älska det du gör. Du måste använda din passion för att kunna leva ut ditt livs syfte.

 

Confucius sa; “Om du älskar det du gör, kommer du aldrig att behöva jobba en enda dag i ditt liv.” Han syftar då på att man kommer att uppleva jobbet som ett rent nöje, inte att man aldrig mer behöver arbeta.

 

 1. Klargör ditt syfte

Allt på jorden har ett syfte, även du! Vad är det just du kan bidra med här i världen? Sättet du delger det på är också unikt för just dig.

Du kan ha all passion i världen, men om du inte dirigerar den mot något kommer den inte att ta dig någonstans.

När du har ett klart syfte laddat med din passion kommer du att få tillgång till en kraft som saknar motstycke. Du kommer även att få tillgång till energi och resurser bortom det du trott varit möjligt.

5 frågor för att ta reda på mer om ditt syfte;

 • Vad är det du är speciellt bra på som andra kan ha nytta av?

 • Vad är det du vet speciellt mycket om som andra kan ha nytta av?

 • Vad är det du kan speciellt mycket om som andra kan ha nytta av?

 • Vad har du för speciella erfarenheter som andra kan ha nytta av?

 • Vilka egenskaper skulle du vilja ha eller utveckla?

 

 1. Klargör din vision för att tjäna pengar.

Det sista steget för att bli rik på det du älskar är att blanda ditt syfte med det du älskar att göra för att kunna tjäna pengar.

Hur kan du tjäna pengar på det du älskar och det du är riktigt bra på? Jo, genom att på något sätt hjälpa andra.

Din vision ska alltså blanda dina naturliga talanger med det du älskar och på något sätt tjäna andra!

Din vision ska även innehålla hur du med dina talanger och din passion kan hjälpa eller ge service åt så många som möjligt.

Om ditt mål är att tjäna miljoner, så måste du komma på ett sätt att hjälpa eller tjäna miljoner!

Tack vare internet kan du nu lätt dela med dig av dina gåvor och talanger till andra världen över. Möjligheterna att tjäna pengar på det du älskar och samtidigt påverka andra positivt är idag obegränsade.

 

Idag handlar det inte om att först skaffa sig en utbilding och sedan en arbetsplats och jobba där hela livet. Idag går allt mycket fort fram i utvecklingen och jobb som fanns för 20 år sedan finns inte längre, medan det har uppkommit jobb som inte ens fanns för 5 år sedan.

 

Om du visste att du inte kunde misslyckas; vad skulle du då arbeta med? Det kanske till och med är dags för att börja ge näring till den drömmen för att “aldrig mer behöva arbeta”?

Tänk om inte Einstein, Edison eller Gates inte hade följt det de älskar? Då hade vår värld sett väldigt annorlunda ut, eller hur?

Tänk om du sitter på en världsförändrande passion? Och inte vågar följa den?

 

Föreläsningen som T Harv Eker ger på detta ämne är nu i juli, under några begränsade dagar, så varför inte ta chansen att få ännu mer hjälp i funderandet på detta. Föreläsningen är helt gratis och är på cirka 90 minuter. Jag rekommenderar den varmt! Jag har själv lyssnat på den och den är anledingen till att jag bloggar idag..

 

Ha en underbar dag underbara du!

/Mona

 

PS1. Här kommer länken till T Harv Ekers föreläsning om att bli rik på det du älskar; http://blog.harveker.com/get-rich-love-doing-what-you-love/ 

PS2. Frontbilden kommer från Felix Koutchinski on Unsplash