Välkommen underbara du!

Mitt syfte med detta inlägg är att skriva lite om vad Brendon Burchards webbkurs Transformation Week handlade om. Kursen gick ut på att få rätt fokus för att kunna sätta mål och uppnå dem 2019. Nedan finns några länkar för att bland annat komma åt en av ljudfilerna till kursen och den första videon från kursen ligger på Youtube. Det här är del 4 av 7.

Brendon Burchard och hans team har bland annat i den största studien någonsin har tagit reda på vad det är som framgångsrika människor gör för att just bli framgångsrika, men även hur de håller sig kvar där, så han vet vad han pratar om. Det de kom fram till har han skrivit om i bestsellern High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way. Länk till att få boken gratis finns längre ner.

Han har även skrivit andra bestsellers som handlar om bland annat motivation; The Motivation Manifesto, länk till att få boken gratis finns längre ner, och de 10 drivkrafter i livet som fyller på oss och ger oss underbara liv; The Charge.

Han är inte bara bestseller-författare, utan också High Performance Trainer och en av världens mest eftertraktade föreläsare.

Transformation Week, eller om man ska försöka att översätta det till svenska så blir det ungefär förvandlingsveckan, och det var det denna kurs handlade om; att få sig själv att göra en förvandling till det bättre ;-D.

Brendon började med att klargöra att det finns bara två saker som kan göra att man får till en förändring i sitt liv;

1. Antingen så inträffar det något nytt i ens liv, utifrån, och som gör att livet, och framför allt man själv förändras. Det kan vara både positiva och negativa saker.

2. Eller så kommer det något nytt inifrån dig; du får en ny insikt eller en ny idé som gör att du själv vill förändras och som sedan leder till själva förändringen.

Eftersom det är lättare att kontrollera det som kommer inifrån dig själv är det det som Brendon fokuserar mest på under denna vecka.

Fjärde avsnittet av Transformation Week handlade om tankesätt för produktivitet.

Tankesätt för produktivitet

Om du ska ha en chans att uppnå dina mål i livet, att kanske få till en förbättring i livet, så måste du bli mer produktiv.

Om du är en person som alltid strävar efter att ge mer värde till andra människor så är du inte en person som har problem med produktivitet. För när du hela tiden tänker på att ge mer värde till andra människor så handlar det inte bara om vad du vill och behöver, utan det handlar om vad du kan göra för andra människor.

För att bli mer produktiva rekommenderar Brendon oss att fråga oss själva varje dag;

  • Vem behöver att jag presterar på min A-nivå idag?
  • Vem behöver mitt bästa idag?
  • Varför behöver jag visa upp mitt bästa jag och fullständigt briljera idag?

Det är jätteviktigt att ha daglig känslomässig kontakt med ditt syfte och din större vision för dig själv; vad vill du ägna ditt liv åt, vad är viktigt för dig för att du ska vara lycklig och må bra, för annars tappar du bort det bland alla andras agendor och distraktioner.

Brendon själv har inga produktivitetsproblem, att få saker gjorda, för han vill alltid mer för sin familj och sin publik.

Han säger att det handlar om vad du vill få ut av livet och sedan konstant arbeta sig mot det, med känsla, fokus, medvetenhet, intentioner och självdisciplin.

Ju mer du ger till andra, desto mer får du tillbaka. Så för att få mer själv, måste du alltså ge mer först.

Hur kan du ge mer värde till andra?

Hur kan du uppleva ett bättre liv?

Du måste ställa dig de frågorna för att motivera dig själv! För att få rätt fokus.

Sedan behöver du använda dagliga verktyg, så som frågor, påminnelser och vanor för att hålla dig kvar på rätt kurs.

Vi människor är till naturen lata och dras omedvetet mot lathet och bekvämlighet.

Om du då inte har dagliga påminnelser om vad som är viktigt för dig, vad du vill åstadkomma i ditt liv och varför, så kommer du att välja bekvämligheten framför dina mål. På sikt bidrar det till olycka och bitterhet eftersom vi människor behöver både känna att vi växer som människor och att vi bidrar i världen. Det är därför så många av oss upplever meningslöshet och överväldigande idag; vi tillgodoser inte de känslomässiga behov som har med lycka att göra.

Brendon rekommenderar sin kombinerade planeringskalender och dagbok för att få koll på sig själv och det man är ute efter. Klicka på länken för att köpa den; https://www.adlibris.com/se/sok?q=high+performance+planner

Jag använder den själv och den gör verkligen jobbet med att ständigt påminna en om vad det är man vill fokusera på, om man nu skriver i den varje dag vill säga ;-D.

En viktig sak, som har kommit fram i Brendons studie över högpresterande människor, är att de är okej med att vara obekväma och dåliga på saker när de börjar med något nytt. De vet att alla är dåliga i början, inklusive sig själva, men de utsätter sig för det ändå, för att de vet att de kan bara bli bättre om de börjar.

Det har också framkommit i hans studie att högpresterande människor inte är smartare eller har mer talang än andra, de är bara bättre på att ge sig ut i det okända och sedan inte ge upp i sina strävanden för att hela tiden bli bättre på det som är viktigt för dem, samtidigt som de njuter av resan dit.

De är inte perfektionister, men de är ständiga förbättrare. Det vill säga de väntar inte tills allt är perfekt för att leverera. De vet att det är viktigare att leverera än att inte göra det, vilket ofta är fallet med perfektionister; de överarbetar och har inte samma produktivitet som  en ständig förbättrare. En ständig förbättrare vet att om man ska kunna göra något bättre så måste det bli färdigt och mött av andra för att man ska kunna få veta vad som behöver förbättras.

Att vara en perfektionist är, enligt Brendon, att vara elak mot sig själv och dessutom mycket ineffektivt. Det är bättre att våga lämna ifrån sig något man har gjort och kunna förbättra det, än att inte ens ha något som kan förbättras för det är inte ens klart.

Du bör vara en ständig förbättrare, inte en perfektionist. En perfektionist är ineffektiv för att den vill att allt ska vara perfekt innan den levererar, medan en ständig förbättrare är produktiv och vet att något måste bli klart och levererat innan det kan göra någon som helst nytta. Den vet också att allt kan förbättras, men att själva levererandet är det viktigaste, inte att förfinandet drar ut på tiden.

All förändring är tillväxt. Tillväxt är framsteg och framsteg är att göra ett bra jobb. Att vara excellent är belöningen på slutet och det vet högpresterarna om, man kan inte bli bra på någonting om man aldrig börjar.

Att bli excellent har ingenting med talang att göra enligt Brendons studier av högpresterare. De som blivit exellenta högpresterare har medvetet valt att bli det inom ett område som de älskar att studera, och genom konstanta studier och konstanta framsteg inom ämnet har de blivit det.

En högpresterare har inte en orubblig tro på sig själv och sin egen förmåga, den har också tvivel och känner osäkerhet, men den agerar ändå. De är okej med att vara utanför sin trygghetszon och vara dålig på något i början, för de vet att det är det som krävs för att över huvud taget bli bra på något alls.

Det enda en högpresterare är övertygad om, är att den har förmågan att klura ut saker längs vägen och med hjälp av andra och rätt resurser kunna nå sina mål.

En annan viktig del i att bli bra på något är att vara observant på vad som fungerar och inte fungerar, och sedan att göra mer av det som faktiskt ger resultat och sluta att göra det som inte ger det. När något inte fungerar får man helt enkelt prova något annat istället för att fortsätta att göra ännu mer av det som faktiskt inte ger de resultat som man är ute efter.

Ovanstående saker är sådant som egentligen är självklart, men bara för att det är självklart rent logiskt betyder det tyvärr inte att alla följer i praktiken.

Sammanfattning;

För att vara produktiv för att nå dina mål är det några saker som du bör göra;

  • Du blir effektivare om du fokuserar på det du kan göra för andra. Du fastnar inte i egoistiska och självcentrerade tankar och mönster utan får saker gjorda eftersom det gynnar andra.
  • Du bör ha dagliga vanor som får dig att fokusera på det du vill uppnå i livet och varför, annars tar lathet och bekvämlighet över och det bidrar på sikt till olycka och bitterhet.
  • Du bör vara en ständig förbättrare, inte en perfektionist. En perfektionist är ineffektiv för att den vill att allt ska vara perfekt innan den levererar, medan en ständig förbättrare är produktiv och vet att något måste bli klart och levererat innan det kan göra någon som helst nytta. Den vet också att allt kan förbättras, men att själva levererandet är det viktigaste, inte att förfinandet drar ut på tiden.

OBS! För att du ska inte missa några nya inlägg kan du acceptera att vi skickar pushmeddelanden, så får du upp en länk direkt i din webbläsare när ett nytt inlägg har gjorts och du kan då gå direkt till det nya inlägget. Snart kan du även prenumerera på bloggen via e-mail :-D.

Tills vi hörs igen; ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1. Det sista ljudklippet finns än så länge att ladda ner på The Brendon Show https://brendon.com/podcast/ .

PS2. Den första videon finns än så länge på Brendons Youtubekanal; https://www.youtube.com/watch?v=1aCBLE7pL4s&t=12s

PS3. Vill du veta mer om Brendon Burchard, besök gärna hans hemsida; https://brendon.com/

PS4. Vill du få Brendon Burchards senaste bok High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way, helt gratis, du betalar bara frakt och tullavgift ca 150 kronor, klicka på länken https://brendon.mykajabi.com/p/hph-book-step-1

PS5. Vill du få boken The Motivation Manifesto helt gratis! Klicka på länken, du betalar bara frakt och tullavgift ca 150 kronor; http://brendon.mykajabi.com/p/motivationmanifesto

PS6. Vill du köpa boken The Charge, klicka på länken; https://www.adlibris.com/se/sokq=the+charge%3A+activating+the+10+human+drives+that+make+you+feel+alive

PS7. Frontbild av Andreas Klassen on Unsplash

#transfomationweek

#HPX

#brendonburchard

#underbartliv