Välkommen underbara du!

Mitt syfte med detta inlägg är att skriva lite om vad Brendon Burchards webbkurs Transformation Week handlade om. Kursen gick ut på att få rätt fokus för att kunna sätta mål och uppnå dem 2019. Nedan finns några länkar för att bland annat komma åt en av ljudfilerna till kursen och den första videon från kursen ligger på Youtube. Det här är del 5 av 7.

Brendon Burchard och hans team har bland annat i den största studien någonsin har tagit reda på vad det är som framgångsrika människor gör för att just bli framgångsrika, men även hur de håller sig kvar där, så han vet vad han pratar om. Det de kom fram till har han skrivit om i bestsellern High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way. Länk till att få boken gratis finns längre ner.

Han har även skrivit andra bestsellers som handlar om bland annat motivation; The Motivation Manifesto, länk till att få boken gratis finns längre ner, och de 10 drivkrafter i livet som fyller på oss och ger oss underbara liv; The Charge.

Han är inte bara bestseller-författare, utan också High Performance Trainer och en av världens mest eftertraktade föreläsare.

Transformation Week, eller om man ska försöka att översätta det till svenska så blir det ungefär förvandlingsveckan, och det var det denna kurs handlade om; att få sig själv att göra en förvandling till det bättre ;-D.

Brendon började med att klargöra att det finns bara två saker som kan göra att man får till en förändring i sitt liv;

1. Antingen så inträffar det något nytt i ens liv, utifrån, och som gör att livet, och framför allt man själv förändras. Det kan vara både positiva och negativa saker.

2. Eller så kommer det något nytt inifrån dig; du får en ny insikt eller en ny idé som gör att du själv vill förändras och som sedan leder till själva förändringen.

Eftersom det är lättare att kontrollera det som kommer inifrån dig själv är det det som Brendon fokuserar mest på under denna vecka.

Femte avsnittet av Transformation Week handlade om att ha tankesättet att vara en förebild.

Tankesätt om att vara en förebild för att själv lyckas med att förvandla sitt liv 

Ditt liv är antingen ett exempel på att du lever som en förebild, som lever sitt eget liv, som någon som lever livet till fullo, är kärleksfull, gör sin egen skillnad i världen, är en bra person, eller så är ditt liv ett exempel på någon som lever i kaos, som är otrevlig mot andra, som inte lever sitt eget liv, som känns falsk, som är korrupt och som inte ger värde till andra.

Vi är antingen ett bra exempel, en förebild, som lever medvetet och som styr sitt liv det man själv vill att det ska vara, eller så är man ett dåligt exempel, ett avskräckande exempel, som bara lever sitt liv som reaktioner på vad som händer runt omkring en; vi måste alltså välja hur vi vill föra oss och vara i världen.

Hur blir man då en förebild, och inte ett avskräckande exempel?

För att vara en förebild måste du välja att ha en bra attityd, att ha en positiv utgångspunkt för livet och allt i det.

Föra med dig positiv energi i de situationer du träder in i; sprida glädje.

Vara tacksam, för allt och alla.

Vara excellent i det du gör; sträva medvetet att göra mycket bra och gott.

Vara omtänksam mot alla; visa det aktivt i dina ageranden.

Tro på människor och deras förmågor; förvänta bra resultat.

Vara generös, mot alla; ge av det du har utan att förvänta något i gengäld. Kom ihåg att de som mest behöver det du kan ge av, är de som själva inte har så mycket av ge av det.

Vara tålmodig, både mot andra och dig själv; alla kan inte prestera på den tid och på den nivån som du kanske förväntar dig.

Alltid göra ditt bästa; det är viktigt att du inte viker ner dig för din egen skull, det börjar att skava om du vet innerst inne att du kan göra bättre men undviker det av ren bekvämlighet.

En riktigt bra förebild försöker alltid att ha en bra attityd, energi, generositet och bemötande, oavsett situation, bemötande från andra och omständigheter.

Tänk på hur dina förebilder påverkade dig och fortsätt att sprida det vidare.

Vilka har varit dina förbilder?

Varför?

Hur har de påverkat dig?

Vad har de lärt dig om livet?

Hur har de agerat?

Vilka var deras värderingar?

Vad vill du föra vidare från dem och varför?

Din förvandling sker när du har dödlighetsmotivationen, att du får det, ibland smärtsamt, klart för dig att vi alla kommer att dö en dag och att vi oftast inte vet när den dagen kommer. Du inser då att du måste ta vara på varje sekund, för du vet aldrig när livet tar slut för dig eller dina älskade!

Vad vill du att dina älskade ska tycka, tänka och säga om dig som person när du ligger på din dödsbädd med dem samlade runt omkring dig, eller vid din begravning?

Vi vill alla att de ska tycka att vi var förebilder! Men vi glömmer bort att leva så!

Så hur kan du vara en förebild för dina älskade?

Varför inte börja leva som den personen idag?

Barnen ser dig! Ditt team ser dig! Andra ser vad du lägger ut på sociala medier! Du är ett exempel! Frågan är bara på vad?

Vad vill du vara ett exempel på? Varför?

Hur vill du anses att vara? Varför?

Hur vill du att andra ska säga om hur du är, som person? Varför?

Hur skulle du vilja vara, oavsett situation och omständigheter? Varför?

Vilka förmågor och egenskaper skulle du vilja ha? Varför?

Vilka värderingar skulle du vilja ha som dina “heliga” levnadsregler? Varför?

Hur skulle du vilja agera, oavsett situation och omständigheter? Varför?

Hur skulle du vilja behandla människor, oavsett situation och omständigheter? Varför?

Vilka personer skulle du vilja ha som dina förebilder? Varför?

Vad är det som de gör och som du skulle kunna härma?

Vilka levnadsregler lever de efter?

Hur påverkar det hur de agerar och interagerar med andra?

Brendon vill att vi allihop ska vakna varje morgon och säga till oss själva; “Jag vill vara en förebild idag! Överallt!”

Dödlighetsmotivationen; “Jag vill leva ett bra liv!” + viljan att vara en förebild; “Jag vill vara en förebild i allt jag gör!” = Det är då det händer, din förvandling, det är då du får den motivation som gör att du gör nya och medvetna val!

Vägen till att förändra sitt liv är att anamma ett förebildsmindset i allt du gör!

Sammanfattning;

Dödlighetsmotivationen; “Jag vill leva ett bra liv!” + viljan att vara en förebild; “Jag vill vara en förebild i allt jag gör!” = Det är då det händer, din förvandling, det är då du får den motivation som gör att du gör nya och medvetna val!

OBS! För att du ska inte missa några nya inlägg kan du acceptera att vi skickar pushmeddelanden, så får du upp en länk direkt i din webbläsare när ett nytt inlägg har gjorts och du kan då gå direkt till det nya inlägget. Snart kan du även prenumerera på bloggen via e-mail :-D.

Tills vi hörs igen; ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1. Det sista ljudklippet finns än så länge att ladda ner på The Brendon Show https://brendon.com/podcast/ .

PS2. Den första videon finns än så länge på Brendons Youtubekanal; https://www.youtube.com/watch?v=1aCBLE7pL4s&t=12s

PS3. Vill du veta mer om Brendon Burchard, besök gärna hans hemsida; https://brendon.com/

PS4. Vill du få Brendon Burchards senaste bok High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way, helt gratis, du betalar bara frakt och tullavgift ca 150 kronor, klicka på länken https://brendon.mykajabi.com/p/hph-book-step-1

PS5. Vill du få boken The Motivation Manifesto helt gratis! Klicka på länken, du betalar bara frakt och tullavgift ca 150 kronor; http://brendon.mykajabi.com/p/motivationmanifesto

PS6. Vill du köpa boken The Charge, klicka på länken; https://www.adlibris.com/se/sok?q=the+charge%3A+activating+the+10+human+drives+that+make+you+feel+alive

PS7. Frontbild av rawpixel on Unsplash

#transfomationweek

#HPX

#brendonburchard

#underbartliv