Välkommen underbara du!

Mitt syfte med detta inlägg är att skriva lite om vad Brendon Burchards webbkurs Transformation Week handlade om. Kursen gick ut på att få rätt fokus för att kunna sätta mål och uppnå dem 2019. Nedan finns några länkar för att bland annat komma åt en av ljudfilerna till kursen och den första videon från kursen ligger på Youtube. Det här är del 6 av 7.

Brendon Burchard och hans team har bland annat i den största studien någonsin har tagit reda på vad det är som framgångsrika människor gör för att just bli framgångsrika, men även hur de håller sig kvar där, så han vet vad han pratar om. Det de kom fram till har han skrivit om i bestsellern High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way. Länk till att få boken gratis finns längre ner.

Han har även skrivit andra bestsellers som handlar om bland annat motivation; The Motivation Manifesto, länk till att få boken gratis finns längre ner, och de 10 drivkrafter i livet som fyller på oss och ger oss underbara liv; The Charge.

Han är inte bara bestseller-författare, utan också High Performance Trainer och en av världens mest eftertraktade föreläsare.

Transformation Week, eller om man ska försöka att översätta det till svenska så blir det ungefär förvandlingsveckan, och det var det denna kurs handlade om; att få sig själv att göra en förvandling till det bättre ;-D.

Brendon började med att klargöra att det finns bara två saker som kan göra att man får till en förändring i sitt liv;

1. Antingen så inträffar det något nytt i ens liv, utifrån, och som gör att livet, och framför allt man själv förändras. Det kan vara både positiva och negativa saker.

2. Eller så kommer det något nytt inifrån dig; du får en ny insikt eller en ny idé som gör att du själv vill förändras och som sedan leder till själva förändringen.

Eftersom det är lättare att kontrollera det som kommer inifrån dig själv är det det som Brendon fokuserar mest på under denna vecka.

Sjätte avsnittet av Transformation Week handlade om mod.

Mod

För att du ska lyckas med en förvandling, att uppnå dina mål, måste du ha mod.

Hjärnan, vars uppgift är att hålla dig vid liv, tycker inte om okända saker. Den måste jobba hårdare i okända situationer och vill verkligen “testa” dig om du menar allvar med det nya du befinner dig i, eller försöker göra, genom att få dig att ifrågasätta både dig själv och dina förutsättningar inför det nya. Du kan till och med känna av det rent fysiskt genom att få handsvett, hjärtklappning, pirr i magen och kanske rent av få ångest.

Grejen är att när du väl övertygar hjärnan att det är det nya du vill, genom att visa det med verkliga ageranden mot det nya, kommer den att “köpa” att det är det du vill och obehaget kommer att avta. Så ju modigare du blir desto mer van blir du med att agera trots obehag, för obehaget kommer alltid att visa sig vid nya saker, det är en del i våra överlevnadsmekanismer.

För att du ska utveckla verkligt mod behöver du;

1. Fira dina små vinster

Du måste fira dina små vinster så att du alltid känner sambandet mellan framsteg och att du bygger självförtroende.

Mod kommer från att göra svåra saker, som du vet kommer att vara svåra.

Det handlar om att hela tiden utsätta sig för det man vill men som man tycker är svårt, ge sig beröm för det man gjort som var bra och sedan reflektera över vad man kan förbättra till nästa gång.

Allt kan alltid bli bättre, men det är jätteviktigt att erkänna för sig själv allt det som faktiskt redan gick bra. Risken är annars att du är så hård mot dig själv att du ger upp för att det fanns saker som inte var bra, och vad är då poängen med att ens försöka.

Vilket faktiskt är det största hindret av alla; att inte ens försöka. Man tror inte att det kommer att blir perfekt från början, därför gör man inte ens ett försök. Men om du inte ens har försökt, hur kan du då redan döma ut dig själv och din kapacitet?

Att vänja sig vid att göra svåra saker och sedan fira det, talar om för psyket att du kan hantera svåra saker. Så sedan om det händer svåra saker så vet redan ditt psyke att du kan hantera det också. Det bygger självförtroende, mod och handlingskraft.

Om du hela tiden rör dig framåt och implementerar det nya med fokuset;

Vad kan jag förbättra härnäst?

Vad kan jag lära mig av min egen prestation?

Vad kan jag lära mig av situationen?

Då leder det konstant till mer mod och mer självförtroende.

För högpresterare är mod att våga dela och säga sin sanning; vad de tycker, vad de tänker, vad de känner, vad de behöver, vad de tror på och vad de vill, och de gör det mer konstant än vad underpresterare gör.

Dela med dig av din sanning mer konstant, för sannolikheten är att du får mer av det du vill ha, än om du du inte har modet att göra det. För om ingen vet om vad du behöver, vill ha eller tycker är viktigt, så kan heller ingen ge det till dig!

2. Vara modig ofta

Ju oftare du vågar ge dig ut i det okända, desto mer känt blir det och det blir då mindre skrämmande, och du får mer självförtroende att hantera det i framtiden.

Du vågar mer och mer ju oftare du utsätter dig för skrämmande saker; du vänjer dig och vågar sedan anta fler och mer skrämmande möjligheter än tidigare.

Du ser även din utveckling och stretchgräns som bara tål mer och mer; du blir modigare och modigare.

Lär även av andra, hur de har gjort före dig. Ingen är “först” med något längre, det vill säga du behöver inte börja på noll; du kan ta vid där någon annan redan har fått erfarenheter och spara mycket tid, energi och lärdomar. allt är känt, kanske inte av dig, men av någon annan.

Så om du är rädd; lär av någon annan eller andra, vad gjorde den/de i samma situation som du? Vem kan du följa och använda som förebild?

Inget okänt kan någonsin bli känt om du inte utsätter dig för det tillräckligt ofta!

Så för att få med hjärnan på det som du vill uppnå, kan bara själva vanan att utsätta sig för det okända och göra det bekant, lugna hjärnan och få den att samarbeta.

3. Be om specifik hjälp, och gärna när det redan går bra

Våga säga att du behöver hjälp! Och vad sedan mycket specifik med vad du behöver hjälp med.

Om du blir framgångsrik, du hjälper på något sätt många andra människor med sina problem, antingen med en produkt eller en service, så glöm inte att själv be om hjälp.

De stora genombrotten i livet är när du ber om hjälp, och inte då du är på botten och måste ha hjälp, utan när du är på väg upp och har fått lite medvind.

När du har fått lite självförtroende och gjort några framsteg är du mer mottaglig för att göra nya saker. Det är just det som behövs, nya saker att tänka eller agera utifrån. Om du fortsätter med att göra det som du alltid har gjort, kommer du att fortsätta få samma resultat som du redan fått, eller hur? Förvandling handlar om uppgradering, och då måste det till nya tankesätt och ageranden.

Ställ mängder av frågor och gör undersökningar. Ju mer du vet, desto bättre självförtroende får du, och ju bättre självförtroende, desto fler nya saker vågar du prova, och ju fler saker du vågar prova desto mer erfarenhet och kunskap, vilket leder tillbaka till mer självförtroende igen. Mod är många gånger att våga fråga.

4. Fokusera på vad du kan göra för andra

Om du fokuserar på vad du kan göra för andra, än för dig själv, är du modigare än annars.

När det du vill göra, ditt uppdrag eller kall, är större än dig, så går det före din egen rädsla; du blir modigare

Om du till exempel vill hjälpa barn med att tänka och tro bättre om sig själva genom att lära dem att yoga. Att känna kroppskontroll bygger självkänsla. Då är det viktigare att ställa upp för dem i det, för du vet själv hur mycket yogan har betytt för dig, än att känna efter om du verkligen klarar av att lära ut det till dem eller inte.

Det är superviktigt att du har en vision som är större än dig! Att du vill hjälpa andra är viktigare än din rädsla och större än dig som person.

Vad behöver du göra för modiga saker för att förverkliga ditt uppdrag, ditt kall?

Vad är nästa steg?

Om du inte har ett uppdrag, eller kall; Vad är det just du med dina erfarenheter och förmågor kan hjälpa andra med?

Vad brukar du få beröm av andra människor för att du gör eller kan?

Fokusera alltid på vad nästa steg i din vision är, så fort du har åstadkommit en sak, det är då du får upp farten och lyckas ännu snabbare.

5. Kom ihåg att ditt verkliga mod är kopplat till servicen du kan bidra med i världen, inte till någon speciell styrka

Mycket av den service du kan ge till världen har du än så länge inte styrkorna för, men med modet att ge värde och service, bygger du på sikt upp det som krävs i styrkor, erfarenheter, kunskap med mera för att lyckas.

Modet blir att börja med det du vill ge värde eller service med, för att lära sig under resans gång.

Många gånger gör vi mer för andra än för oss själva.

När Brendon som 19-åring överlevde en mycket allvarlig bilolycka bestämde han sig för att sprida det han själv hade upplevt; vi kommer alla att ställa oss frågor när vi tror, eller vet att vi ska dö, för att utvärdera om vi har levt ett bra liv.

Hans egen besvikelse att inte kunna svara ja på hans egna frågor;

Har jag levt livet fullt ut?

Har jag älskat och visat min kärlek för alla jag älskar tillräckligt mycket?

Har jag eller mitt liv gjort skillnad i världen?

Gjorde att hans uppdrag blev att sprida den insikten på bästa sätt.

Fast han då var skräckslagen för att prata inför andra, var hans insikt viktigare att sprida än hans egen rädsla, och stegen för att sprida sitt budskap blev först att skapa webbkurser, sedan marknadsföra dem och bli en bra föreläsare och trainer både live och på nätet. Hans insikt och budskap var viktigare än hans egna rädslor, och se vart det har tagit honom idag?! Han har över 10 miljoner fans.

Sammanfattning;

För att du ska utveckla verkligt mod behöver du;

1. Fira dina små vinster

2. Vara modig ofta

3. Be om specifik hjälp, och gärna när det redan går bra

4. Fokusera på vad du kan göra för andra

5. Kom ihåg att ditt verkliga mod är kopplat till servicen du kan bidra med i världen, inte till någon speciell styrka

OBS! För att du ska inte missa några nya inlägg kan du acceptera att vi skickar pushmeddelanden, så får du upp en länk direkt i din webbläsare när ett nytt inlägg har gjorts och du kan då gå direkt till det nya inlägget.

Snart kan du även prenumerera på bloggen via e-mail :-D. E-boken som du får som en gåva när du börjar prenumerera på bloggen är inlämnad för korrekturläsning. 😀

Tills vi hörs igen; ha en underbar dag underbara du!

/Mona

PS1. Det sista ljudklippet finns än så länge att ladda ner på The Brendon Show https://brendon.com/podcast/ .

PS2. Den första videon finns än så länge på Brendons Youtubekanal; https://www.youtube.com/watch?v=1aCBLE7pL4s&t=12s

PS3. Vill du veta mer om Brendon Burchard, besök gärna hans hemsida; https://brendon.com/

PS4. Vill du få Brendon Burchards senaste bok High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way, helt gratis, du betalar bara frakt och tullavgift ca 150 kronor, klicka på länken https://brendon.mykajabi.com/p/hph-book-step-1

PS5. Vill du få boken The Motivation Manifesto helt gratis! Klicka på länken, du betalar bara frakt och tullavgift ca 150 kronor; http://brendon.mykajabi.com/p/motivationmanifesto

PS6. Vill du köpa boken The Charge, klicka på länken; https://www.adlibris.com/se/sokq=the+charge%3A+activating+the+10+human+drives+that+make+you+feel+alive

PS7. Frontbild av Dalton Touchberry on Unsplash

#transfomationweek

#brendonburchard

#underbartliv